Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » AmatiPearlTamaPaiste
AmatiPearlTamaPaiste
Autor Wiadomość
mr. Edward

Wysłany: Sob 27 Sty, 2007   

Az korci mnie zeby zapytac ile cie ten werbel kosztowal :) Ale nie obraze sie jak nie odpowiesz. Dzieki za cenne informacje! Pozdrawiam

aptp

mr. Edward napisał/a
Az korci mnie zeby zapytac ile cie ten werbel kosztowal :) Ale nie obraze sie jak nie odpowiesz. Dzieki za cenne informacje! Pozdrawiam

Ten, to znaczy który :)

mr. Edward

No ten Soprano 12x7 ?

Kanclerz 
Admin
Marcin Kwaśny

Mam sentyment do Amatki :) Slicznie przerobione bebenki :)

Caly efekt jak dla mnie psuja te etykietki Pearla na korpusach - na Twoim miejscu bylbym dumny, ze to Amati Special Edition a nie podlansowywal sie jakims Pearlem :)
www.kashmir.pl
www.myspace.com/perkusjaonline

aptp

Wysłany: Pon 29 Sty, 2007   

Kanclerz napisał/a
Mam sentyment do Amatki :) Slicznie przerobione bebenki :)

Caly efekt jak dla mnie psuja te etykietki Pearla na korpusach - na Twoim miejscu bylbym dumny, ze to Amati Special Edition a nie podlansowywal sie jakims Pearlem :)

No cóż... to pewnie jakiś mały kompleks, ale do "wyleczenia" :) Jeśli chodzi o rezonans, to mam zamiar go zmienić na rezo Aquriana, bo mam od kilku dni Aquariana SeperKick II i jest super, więc rezo do kompletu jak najbardziej będzie pasować. Jeśli chodzi o "etykiety" na korpusach tomów, to poniekąd konieczność, chcąc wymienić zawieszenie na ISS-y te zaślepki GK-90 poprostu zasłaniają otwory po gniazdach. Choć rzeczywiście mogę powiesić tak tomy, aby zaślepki były od "mojej" strony :wink: Pomyślę nad tym.
A tak wogóle, bardzo dziękuję za słowa pochwały i krytyki, bardzo to sobie szanuję.

Mr.Edward:
Werbel Soprano M1207 kupiłem za 690 zł razem z Optimount'em i holderem Pearla na którym wisiał. Wg. mnie cena niezła, a co Wy na to?

Qbs

aptp napisał/a

Mr.Edward:
Werbel Soprano M1207 kupiłem za 690 zł razem z Optimount'em i holderem Pearla na którym wisiał. Wg. mnie cena niezła, a co Wy na to?

bardzo niezla :)
It is a physical experience as real as any other.

Antonio

wpyte niezła cena!

COOLawik

Niesamowite Amati :D Śliiiczne =)

Grummer
Strč prst skrz krk!

Wysłany: Sro 31 Sty, 2007   

aptp napisał/a
Witam wszystkich po krótkiej przerwie.
Oto mój nowy nabytek - Pearl Soprano M1207. Bardzo fajny werbel 12x7 z 8 warst klonu (nieco grubszy korpus niż standard czyli 6 warstw). Bardzo się cieszę, że stał się moja włąsnością :lol:
perkusja
perkusja

Pikny werbel!!! A więc tak wyglądają nylonowe podkładki dodawane do pearla. Właściwie to niczym się nie różnią od tych mapexa czy giblartara. Ich cena lekko mnie zniszczyła. 15 zł za 12 sztuk, przecież to jest jakaś paranoja :/

kojlak
KKK

skoro nowy ksoztuje 1348zł...
http://drumcenter.pl/prod...ano_12x7__M1270

to Ty dałeś tyle że... <brak słów> ...poprostu...

piękne te bębny :) a z nową perełką do kompletu to już w ogóle ;)

Grummer
Strč prst skrz krk!

aptp: Czy możesz zdradzić gdzie kupiłeś te plastiki pearla, zeby zakryć dziury od tomholderów?? Można wiedzieć jak to się nazywa i jak to wogole dostać?? Nigdzie nie mogę znaleźć, nawet na oficjanlnej stronie. A może ktoś będzie sprzedawał?? Chętnie kupię

Pozdrawiam

EDIT: Ok już znalazłem. Cena w drumstore to 29 zł. Może ktoś sprzedaje na forum taniej??

OCD&P 
po prostu Paweł

Wysłany: Pon 09 Kwi, 2007   

Super bebny ale szczegulnie to zazdroszcvze twojemu synowi bo kucze tez chcialbym tak zeby np moj tato sie interesowal perkusja itp ze bede mial jaks pere po nim lub zawsze bedzie mnie mogl podszkolic w tym i zeby kurdee nie bylo tak ze twoj syn sie zniechcei do perkusji!!! ma okazje i to super okazje dobrze grac na bebnach i nauczyciela za free adoptuj mnie czlowieku !!!! ;)
Pozdrawiam

modesta

bardzo pięknisty zestaw! tylko pozazdrościć!!! gratuluje. teraz to pewnie z jeszcze większą chęcią ćwiczysz nawet najnudniejsze wprawki ;p ;)

Grummer
Strč prst skrz krk!

modesta napisał/a
bardzo pięknisty zestaw! tylko pozazdrościć!!! gratuluje. teraz to pewnie z jeszcze większą chęcią ćwiczysz nawet najnudniejsze wprawki ;p ;)

Znowu się wyłonił gość z kompleksem i duzym avatarem. Weź to zmniejsz do cholery, bo to już przegięcie :evil:

franio

Wiekszego sie nie dało ? :P

YelloW_EyE 
Rowan

oko mi zbielało

Meinl

aptp

Wysłany: Wto 10 Kwi, 2007   

OCD&P napisał/a
Super bebny ale szczegulnie to zazdroszcvze twojemu synowi bo kucze tez chcialbym tak zeby np moj tato sie interesowal perkusja itp ze bede mial jaks pere po nim lub zawsze bedzie mnie mogl podszkolic w tym i zeby kurdee nie bylo tak ze twoj syn sie zniechcei do perkusji!!! ma okazje i to super okazje dobrze grac na bebnach i nauczyciela za free adoptuj mnie czlowieku !!!! ;)
Pozdrawiam

Wiesz... nauczycielem jego, to ja nie jestem, bo On (mój syn) chodzi do muzyka i jeszcze ze dwa lata (jest teraz w trzeciej klasie) to On mnie będzie mógł uczyć... może nie na zestawie, ale z instrumentów perkusyjnych jest jeszcze ksylofon, kotły, marimba czterema pałkami i.t.d. a to już dla mnie "kosmosik". Tak więc On rośnie być może na muzyka, a ja to mogę Go teraz tylko wspierać i motywować do pracy - ot co.
Miło, że ktoś z Was "odświeżył" pamięć o moich Amati. Niedługo będę miał nowy werbelek Pearla w brązie, to zamieszczę fotki. Pozdrawiam forumowiczów.

marionen

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007   

superowo i zawodowo to zrobiłeś.Baniaki piekne pozdrawiam

aptp

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007   

Wiem, że to nie do końca sztuka kupić i mieć, ale oto nowe cacko w mojej kolekcji z którego jestem bardzo zadowolony :D Pearl SensiTone Bronze Shell 14x6,5. Narazie tyle, jak obstukam napiszę coś więcej.

perkusja
perkusja

piotrek

Wysłany: Czw 12 Kwi, 2007   

niom jest conajmniej ładny :wink: zartuje !! sprzet jak marzenie i pewnie tak samo brzmi :)

Engram

wydawało mi się, że Sensi Tone nie mają odlewanych obręczy...

515 

Engram napisał/a

mi wlasnie tez i rozkminiam.

tak czy siak - cudo :)

aptp

515 napisał/a
Engram napisał/a

mi wlasnie tez i rozkminiam.

tak czy siak - cudo :)

Macie oczywiście rację. Ten model w oryginale miał Single Flange Hoop czyli obręcze jednokrotnie gięte za specjalnymi pojedyńczymi (dla każdej ze śrub oddzielnie) uchwytami... no cóż obecnie ma Die Cast'y i też jest o.k.

Engram

Wysłany: Pią 13 Kwi, 2007   

a ja wczoraj wypatrzyłam, że SensiTone Classic mają obręcze mastercast i montowane tube lugs więc już nic nie wiem skoro piszesz, że w oryginale miał gięte...kupiłeś go jako nowy?

papirus 

nie no, piękny werbelek. gratuluje zakupu. czekamy na pierwsze wrażenia. może zaczne mysleć o jakimś dobrym niedrewniaku :)

aptp

Engram napisał/a
a ja wczoraj wypatrzyłam, że SensiTone Classic mają obręcze mastercast i montowane tube lugs więc już nic nie wiem skoro piszesz, że w oryginale miał gięte...kupiłeś go jako nowy?

Oczywiście, że nie :) to zbytnia rozpusta by była. To jest starszy model SensiTon'a można go obejżeć tu http://www.pearldrum.com/02_newcatalog/snares.pdf na stronie 10-tej model BR-6514DCL

Qbs

tym bardziej ze chyba obecnie nie produkuja juz sensitone'ow z brazu.
piekny sprzet - pogratulowac :)
It is a physical experience as real as any other.

aptp

Wysłany: Nie 27 Maj, 2007   

Witam po krótkiej przerwie. Zauważyłem, że z powodu zbliżających się wakacji niektórzy z Was myślą o gruntownych renowacjach swojego sprzętu. Pojawiło się też pytanie i do mnie, więc zamieszczam odpowiedź dla ogółu. W moich bębnach, lugi są oryginalne od Amati, ale używam śrub z łbem kwadratowym. To są śruby Gibraltara o gwincie 7/32 cala (ok. 5,56 mm) czyli niemetrycznym, czyli nie da się ich wkręcić w standartowe nyple Amati o gwincie metrycznym 6 mm. Zatem całość operacji wymaga odkręcenia każdej lugi, wyjęcia nypla Amati, włożenie nypla Gibraltar'a z gwintem 7/32", przykręcenie lugi do korpusu. Wtedy można zastosować śruby Gibraltar ze standartowym kwadratowym łbem. Od razu powiem o kosztach, bo myślę, że to ważne. Nyple Gibraltar 12 szt. to koszt ok. 19 zł, a śruby pakowane po 6 szt kosztują ok. 14 zł za paczkę. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

515 

Wysłany: Pon 28 Maj, 2007   

napisz cos o werbelku :)

aptp

Wysłany: Wto 29 Maj, 2007   

Aha o werbelku... rozumiem, że chodzi o Pearl SensiTone Bronze Shell 14x6,5 przepraszam miałem napisać i zapomniałem :oops: Werbel kupiłem z membraną Remo CS Batter z kropką pod spodem. Był nastrojony bardzo wysoko i szczerze mówiąc dla mnie nie brzmiał rewelacyjnie. "Próbował" mieć ostry strzał, ale przy tym materiale i tej głębokości był to "ni pies ni wydra". Obniżyłem strój i przy tej membranie wyszło bardzo ciepłe i niskie brzmienie, choć mebrana broń Boże nie jest "flakiem". Nie próbowałem jeszcze na standartowym Ambasadorze Coated, ale myślę, że jasne i otwarte brzmienie tego naciągu zostawię do mojego werbla Pearl SensiTone Brass Shell 14x5,5, który znacie z mojego zestawu. Do tego głebokiego brązu postanowiłem poszukać na próbę, a jak się sprawdzi to kupię membranę Remo Renaissance imitującą "prawdziwe skórzane" membrany. Dają one niskie ciepłe, ciemne, ale bardzo akustyczne brzmienie. Takie membrany są na kotłach orkiestrowych, które często są zrobione z brązu lub miedzi. Myślę, że w takiej konfiguracji: materiał brąz, 6,5 cala głębokości i membrana Remo Renaissance da super werbel dla mojego syna do szkoły muzycznej i grania akustycznego. Póki co, nie przeznaczam go do zestawu, bo lepszy jest Omar i Brass 5,5 cala.

RAudT 

aptp napisał/a
(..)Do tego głebokiego brązu postanowiłem poszukać na próbę, a jak się sprawdzi to kupię membranę Remo Renaissance imitującą prawdziwe skórzane membrany. Dają one niskie ciepłe, ciemne, ale bardzo akustyczne brzmienie. Takie membrany są na kotłach orkiestrowych, które często są zrobione z brązu lub miedzi.(..)

Remo Renaissance owszem ma ciemniejsze brzmienie, ale czy przypadkiem nie chodziło Ci o Remo FyberSkin? One bardziej mi pasują na imitujące naciągi skórzane.

aptp

Zgadza się są też Remo FyberSkin, ale mi chodziło dokładnie o Renaissance ponieważ te drugie dużo bardziej mi się podobają ze swoim brzmieniem.

woy

Piękny jest ten zestaw... Nie ma co... Z Paistami (oprócz 302, 201 i mojego 2002) się nie znam, ale widzę że to niezłe blaszki. Trzeba coś podobnego ze swoim zestawem zrobić, mam na myśli poprawienie brzmienia ;)

aptp

Wysłany: Sro 04 Lip, 2007   

Rozpoczęły się wakacje i mam trochę czasu na ostatni krok w udoskonalaniu mojej Amatki.... zdecydowałem się na zaniesienie bębnów do stolarza, który przy pomocy profesjonalnego sprzętu sfrezował wszystkie krawędzie bębnów pod kątem 45 stopni. Trochę się obawiałem tego kroku nie do końca ufając w jakość sklejki w tych bębnach i czy podczas frezowania nie będzie się rozwastwiać, ale stolarz zapewnił mnie, że może tak dobrać prędkość obrotów frezu, że wszystko będzie o.k..... zaufałem mu i efekt przeszedł moje naśmielsze oczekiwania. Teraz krawędzie po prostu są super. Równiutkie, gładkie i z "zawodowym" podcięciem. Po prostu nigdy, od nowości takie nie były :lol: Dodatkowo przez przypadek doszedł świetny efekt wizualny - mahoniowy koloru z zewnątrz i wewnątrz i jasne sfrezowane krawędzie. Co do brzmienia, to oczywiście się poprawiło, choć wiadomo, że nagle bębny nie zaczęły brzmieć jak profesjonalna półka :wink: ale dużo łatwiej się je stroi, oraz co dla mnie ważniejsze "wyrównały" się brzmienia poszczególnych tomów tzn. mają tyle samo sustain'u, jasności czy matowości w brzmieniu. Wcześniej każdy tom przy pewnym stroju potrafił mieć swoje specyficzne alikwoty, których inny tom nie miał. Reasumując, naprawdę warto frezować krawędzie szkoda tylko, że to już ostatnia rzecz jaką mogę zrobić dla tych bębnów...lepiej nie będzie i już :( Przepraszam za fotki z odkurzacza, ale aparat pojechał na wakacje z dziećmi.
perkusja
Shot at 2007-07-04
perkusja
Shot at 2007-07-04
perkusja
Shot at 2007-07-04

jacek1

Wysłany: Czw 05 Lip, 2007   

gud dżob ! twoja amatka jest naprawde wyjatkowa...

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » AmatiPearlTamaPaiste