Mam sentyment do Amatki Slicznie przerobione bebenki
Caly efekt jak dla mnie psuja te etykietki Pearla na korpusach - na Twoim miejscu bylbym dumny, ze to Amati Special Edition a nie podlansowywal sie jakims Pearlem
Mam sentyment do Amatki Slicznie przerobione bebenki
Caly efekt jak dla mnie psuja te etykietki Pearla na korpusach - na Twoim miejscu bylbym dumny, ze to Amati Special Edition a nie podlansowywal sie jakims Pearlem
No cóż... to pewnie jakiś mały kompleks, ale do "wyleczenia" Jeśli chodzi o rezonans, to mam zamiar go zmienić na rezo Aquriana, bo mam od kilku dni Aquariana SeperKick II i jest super, więc rezo do kompletu jak najbardziej będzie pasować. Jeśli chodzi o "etykiety" na korpusach tomów, to poniekąd konieczność, chcąc wymienić zawieszenie na ISS-y te zaślepki GK-90 poprostu zasłaniają otwory po gniazdach. Choć rzeczywiście mogę powiesić tak tomy, aby zaślepki były od "mojej" strony Pomyślę nad tym.
A tak wogóle, bardzo dziękuję za słowa pochwały i krytyki, bardzo to sobie szanuję.
Mr.Edward:
Werbel Soprano M1207 kupiłem za 690 zł razem z Optimount'em i holderem Pearla na którym wisiał. Wg. mnie cena niezła, a co Wy na to?
_________________ Trzeba ćwiczyć bardzo, bardzo dużo..... nigdy tego nie robiłem..... bardzo tego żałuję.
Mr.Edward:
Werbel Soprano M1207 kupiłem za 690 zł razem z Optimount'em i holderem Pearla na którym wisiał. Wg. mnie cena niezła, a co Wy na to?
bardzo niezla
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Antonio
Wysłany: Pon 29 Sty, 2007
wpyte niezła cena!
_________________ They come upon you like a pack of rabid hounds as they slobber in your ears and purge you with their sounds.
Witam wszystkich po krótkiej przerwie.
Oto mój nowy nabytek - Pearl Soprano M1207. Bardzo fajny werbel 12x7 z 8 warst klonu (nieco grubszy korpus niż standard czyli 6 warstw). Bardzo się cieszę, że stał się moja włąsnością
Pikny werbel!!! A więc tak wyglądają nylonowe podkładki dodawane do pearla. Właściwie to niczym się nie różnią od tych mapexa czy giblartara. Ich cena lekko mnie zniszczyła. 15 zł za 12 sztuk, przecież to jest jakaś paranoja
aptp: Czy możesz zdradzić gdzie kupiłeś te plastiki pearla, zeby zakryć dziury od tomholderów?? Można wiedzieć jak to się nazywa i jak to wogole dostać?? Nigdzie nie mogę znaleźć, nawet na oficjanlnej stronie. A może ktoś będzie sprzedawał?? Chętnie kupię
Pozdrawiam
EDIT: Ok już znalazłem. Cena w drumstore to 29 zł. Może ktoś sprzedaje na forum taniej??
Super bebny ale szczegulnie to zazdroszcvze twojemu synowi bo kucze tez chcialbym tak zeby np moj tato sie interesowal perkusja itp ze bede mial jaks pere po nim lub zawsze bedzie mnie mogl podszkolic w tym i zeby kurdee nie bylo tak ze twoj syn sie zniechcei do perkusji!!! ma okazje i to super okazje dobrze grac na bebnach i nauczyciela za free adoptuj mnie czlowieku !!!!
Pozdrawiam
_________________ Sprzedam:
Remo Practise Pad 8" 70zł Mało uzywany
Stopa Mapex P750 125zł
Super bebny ale szczegulnie to zazdroszcvze twojemu synowi bo kucze tez chcialbym tak zeby np moj tato sie interesowal perkusja itp ze bede mial jaks pere po nim lub zawsze bedzie mnie mogl podszkolic w tym i zeby kurdee nie bylo tak ze twoj syn sie zniechcei do perkusji!!! ma okazje i to super okazje dobrze grac na bebnach i nauczyciela za free adoptuj mnie czlowieku !!!!
Pozdrawiam
Wiesz... nauczycielem jego, to ja nie jestem, bo On (mój syn) chodzi do muzyka i jeszcze ze dwa lata (jest teraz w trzeciej klasie) to On mnie będzie mógł uczyć... może nie na zestawie, ale z instrumentów perkusyjnych jest jeszcze ksylofon, kotły, marimba czterema pałkami i.t.d. a to już dla mnie "kosmosik". Tak więc On rośnie być może na muzyka, a ja to mogę Go teraz tylko wspierać i motywować do pracy - ot co.
Miło, że ktoś z Was "odświeżył" pamięć o moich Amati. Niedługo będę miał nowy werbelek Pearla w brązie, to zamieszczę fotki. Pozdrawiam forumowiczów.
_________________ Trzeba ćwiczyć bardzo, bardzo dużo..... nigdy tego nie robiłem..... bardzo tego żałuję.
marionen
Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007
superowo i zawodowo to zrobiłeś.Baniaki piekne pozdrawiam
Wiem, że to nie do końca sztuka kupić i mieć, ale oto nowe cacko w mojej kolekcji z którego jestem bardzo zadowolony Pearl SensiTone Bronze Shell 14x6,5. Narazie tyle, jak obstukam napiszę coś więcej.
wydawało mi się, że Sensi Tone nie mają odlewanych obręczy...
mi wlasnie tez i rozkminiam.
tak czy siak - cudo
Macie oczywiście rację. Ten model w oryginale miał Single Flange Hoop czyli obręcze jednokrotnie gięte za specjalnymi pojedyńczymi (dla każdej ze śrub oddzielnie) uchwytami... no cóż obecnie ma Die Cast'y i też jest o.k.
a ja wczoraj wypatrzyłam, że SensiTone Classic mają obręcze mastercast i montowane tube lugs więc już nic nie wiem skoro piszesz, że w oryginale miał gięte...kupiłeś go jako nowy?
_________________ SPRZEDAM:
Alchemy prof. rock ride 20"
a ja wczoraj wypatrzyłam, że SensiTone Classic mają obręcze mastercast i montowane tube lugs więc już nic nie wiem skoro piszesz, że w oryginale miał gięte...kupiłeś go jako nowy?
tym bardziej ze chyba obecnie nie produkuja juz sensitone'ow z brazu.
piekny sprzet - pogratulowac
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Witam po krótkiej przerwie. Zauważyłem, że z powodu zbliżających się wakacji niektórzy z Was myślą o gruntownych renowacjach swojego sprzętu. Pojawiło się też pytanie i do mnie, więc zamieszczam odpowiedź dla ogółu. W moich bębnach, lugi są oryginalne od Amati, ale używam śrub z łbem kwadratowym. To są śruby Gibraltara o gwincie 7/32 cala (ok. 5,56 mm) czyli niemetrycznym, czyli nie da się ich wkręcić w standartowe nyple Amati o gwincie metrycznym 6 mm. Zatem całość operacji wymaga odkręcenia każdej lugi, wyjęcia nypla Amati, włożenie nypla Gibraltar'a z gwintem 7/32", przykręcenie lugi do korpusu. Wtedy można zastosować śruby Gibraltar ze standartowym kwadratowym łbem. Od razu powiem o kosztach, bo myślę, że to ważne. Nyple Gibraltar 12 szt. to koszt ok. 19 zł, a śruby pakowane po 6 szt kosztują ok. 14 zł za paczkę. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Aha o werbelku... rozumiem, że chodzi o Pearl SensiTone Bronze Shell 14x6,5 przepraszam miałem napisać i zapomniałem Werbel kupiłem z membraną Remo CS Batter z kropką pod spodem. Był nastrojony bardzo wysoko i szczerze mówiąc dla mnie nie brzmiał rewelacyjnie. "Próbował" mieć ostry strzał, ale przy tym materiale i tej głębokości był to "ni pies ni wydra". Obniżyłem strój i przy tej membranie wyszło bardzo ciepłe i niskie brzmienie, choć mebrana broń Boże nie jest "flakiem". Nie próbowałem jeszcze na standartowym Ambasadorze Coated, ale myślę, że jasne i otwarte brzmienie tego naciągu zostawię do mojego werbla Pearl SensiTone Brass Shell 14x5,5, który znacie z mojego zestawu. Do tego głebokiego brązu postanowiłem poszukać na próbę, a jak się sprawdzi to kupię membranę Remo Renaissance imitującą "prawdziwe skórzane" membrany. Dają one niskie ciepłe, ciemne, ale bardzo akustyczne brzmienie. Takie membrany są na kotłach orkiestrowych, które często są zrobione z brązu lub miedzi. Myślę, że w takiej konfiguracji: materiał brąz, 6,5 cala głębokości i membrana Remo Renaissance da super werbel dla mojego syna do szkoły muzycznej i grania akustycznego. Póki co, nie przeznaczam go do zestawu, bo lepszy jest Omar i Brass 5,5 cala.
(..)Do tego głebokiego brązu postanowiłem poszukać na próbę, a jak się sprawdzi to kupię membranę Remo Renaissance imitującą prawdziwe skórzane membrany. Dają one niskie ciepłe, ciemne, ale bardzo akustyczne brzmienie. Takie membrany są na kotłach orkiestrowych, które często są zrobione z brązu lub miedzi.(..)
Remo Renaissance owszem ma ciemniejsze brzmienie, ale czy przypadkiem nie chodziło Ci o Remo FyberSkin? One bardziej mi pasują na imitujące naciągi skórzane.
Piękny jest ten zestaw... Nie ma co... Z Paistami (oprócz 302, 201 i mojego 2002) się nie znam, ale widzę że to niezłe blaszki. Trzeba coś podobnego ze swoim zestawem zrobić, mam na myśli poprawienie brzmienia
_________________ mam projekt okładki na bazie fotografii, dość mroczny. kontakt na gg.
Rozpoczęły się wakacje i mam trochę czasu na ostatni krok w udoskonalaniu mojej Amatki.... zdecydowałem się na zaniesienie bębnów do stolarza, który przy pomocy profesjonalnego sprzętu sfrezował wszystkie krawędzie bębnów pod kątem 45 stopni. Trochę się obawiałem tego kroku nie do końca ufając w jakość sklejki w tych bębnach i czy podczas frezowania nie będzie się rozwastwiać, ale stolarz zapewnił mnie, że może tak dobrać prędkość obrotów frezu, że wszystko będzie o.k..... zaufałem mu i efekt przeszedł moje naśmielsze oczekiwania. Teraz krawędzie po prostu są super. Równiutkie, gładkie i z "zawodowym" podcięciem. Po prostu nigdy, od nowości takie nie były Dodatkowo przez przypadek doszedł świetny efekt wizualny - mahoniowy koloru z zewnątrz i wewnątrz i jasne sfrezowane krawędzie. Co do brzmienia, to oczywiście się poprawiło, choć wiadomo, że nagle bębny nie zaczęły brzmieć jak profesjonalna półka ale dużo łatwiej się je stroi, oraz co dla mnie ważniejsze "wyrównały" się brzmienia poszczególnych tomów tzn. mają tyle samo sustain'u, jasności czy matowości w brzmieniu. Wcześniej każdy tom przy pewnym stroju potrafił mieć swoje specyficzne alikwoty, których inny tom nie miał. Reasumując, naprawdę warto frezować krawędzie szkoda tylko, że to już ostatnia rzecz jaką mogę zrobić dla tych bębnów...lepiej nie będzie i już Przepraszam za fotki z odkurzacza, ale aparat pojechał na wakacje z dziećmi.
Shot at 2007-07-04
Shot at 2007-07-04
Shot at 2007-07-04