Wysłany: Wto 25 Gru, 2007 Basix Custom Fusion - pierwszy set
Witam. Przedstawiam Wam moj pierwszy zestaw. Garki tak jak w temacie, rozmiary:
BD: 22x18
TT: 8x8
TT: 10x9
TT: 12x10
FT: 14x14
SD: 14x5,5
Naciagi jeszcze niestety Basix by Remo.
Stolek:
Basix DT410 (jeszcze na fotkach go nie ma)
Blachy:
Zildijan A Custom Hi-Hat 14"
Zildijan A Custom Crash 16"
Jak na moje umiejetnosci uwazam ze te blaszki sa za dobre, ale kupilem je w USA za $450 i wlasnie cena mnie przekonala (gdybym mial $200 wiecej, to daliby mi ride 20" i crash 18" oczywiscie tez A Custom+torba!! ehh..nie starczylo $$:( )
Niebawem sprawie sobie jakis ride, mysle ze cos taniego, bo cienko z kasa. Co mi polecacie? tak do 400zl.
I tak na przyszlosc jakie naciagi kupic do tego zestawu?:) Z góry dziekuje.
fajne bębny blaszki też super (mogłeś pożyczyć 200$ !!! ) tylko sobie daj jakąs wykładzine bo ci się wszystko rozjedzie bo kolców chyba nie będziesz wysówał
Wysłany: Sro 26 Gru, 2007
bierz emperory, przekonalem sie ostatnio do nich jak gralem na stage customie u kolegi...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Miło czytać takie opinie:) Tez strasznie załuje ze nie miałem tych 200 zielonych wiecej:( Nie gram w miejscu, w ktorym byly robione zdjecia, tylko w sali prob, tam jest wykladzina:) Wrzuce jakas fotke stamtąd.
Co do dziury, to wlasnie mam zamiar ją wyciac, troche się boję że popsuje naciąg, ale jakos to bedzie. Co do brzmienia hmm poki co wyrabiam sobie zdanie odnośnie tego, ale jak narazie mysle ze jest ok, przy dobrym nastrojeniu (czego jeszcze nie potrafie zrobic, chociaz czasem sie udaje:)) naprawde daje rade. Czy brzmi sucho? Moze troszke, ale mysle dobre naciagi sprawia ze ten zestaw naprawde ładnie zabrzmi. Czy dudni? Studnia troche dudni, tomy tez umieja, jak straca strój, a to dzieje sie dość łatwo. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego zestawu, garki kosztowaly mnie 1999zl (za free dostałem najmniejszy tom) +blaszki i stołek.
Na centralke EMAD czy cos innego?:)
no jasne że Emad !!! ja mam EV Custom centrala taka jak u ciebie i z emadą wgniata i radze powymieniać naciągi może na EC2 mi gadaja super a to są bardzo podobne zestawy więc myśle że będziesz zadowolony pozdro
Filip
Gratuluje i bębnów (szczególnie konfiguracji) i blach (szczególnie blach... )
Ja w sprawie ride! Jeśli chcesz dokupić do tego setu ride to KONIECZNIE używany podobnej klasy... Allegro czy Ebay..pojawiają się tam liczne okazje na które warto zapolować.
Bo chyba nie chcesz brać nowej blachy, która będzie o kilka półek niższa?
Co do blach to szczęście miałem do tego, ze udało mi się pojechać do USA:) koleś na początku krzyknął chyba $515 + tax, a ze spojrzał na moją niezbyt przekonaną minę, zapytał, "cena nie pasuje?" a ja na to ze jeszcze się zastanowię i wtedy padło: "$450 i są twoje":) (jak coś to polecam Guitar Center w Hollywood przy Sunset Bvld.:)
A jaki chce kupić ride? niestety myślałem o czymś tanim z niższej połki, jakoś nie wiem czemu, ale na ridzie mi aż tak strasznie nie zależy, po prostu czuję ogromną, oczywistą potrzebę jego posiadania:) drugiego crasha w sumie tez, ale jeszcze będę musiał trochę poczekać. Jeśli znajdę coś ciekawego na allegro to pewnie kupie.
Dzięki za porady:)