mam statyw firmy Adam do bongosów z najwyższej serii..gruby z klamrą.. własnie na nim mam zawieszony tom i crash furie i oczywiście bongos:) ten crash oriona to jest nie do zabicia blacha ktora kupiłem zaczynajac grę na perce..brzmienie kiepskie ale do nauki może być.
witam ponownie! właśnie zakończyłem kompletowanie talerzy do mojego zestawu...oto one pod koniec sirpnia dodam jej nagrania studyjne z moją kapelą...pozdrawiam!!
witam! właśnie kupiłem nowy werbel do mojego zestawu:
Peace Hand Hammered Black Brass + Die Cast 14"x5.5"
Remo CS Coated, Evans Hazy 300 + Pearl Wires Phosphored Bronze
jak gada?? dla mnie profeska..typowy rockowy werbel! krótki selektywny, bez zbędnych przydźwięków-właśnie nagrywam go w studio i jak dobrze pójdzie to w końcu wrzucę parę mp3.
No no! Zawodowo to wszystko wygląda, widze, że pasowała do Basixa maskownica Pearl'a. w sumie pewnie ta sama fabryke opuszczają na dalekim wschodzie Gratuluje zestawu.
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.
witam ponownie! właśnie wymieniłem rezonansy w swoich garkach- Tomy- Evans Resonant, a centarlka Evans Remad. ponadto wyszlifowałem je w środku i są jak pupcia niemowlaka i zabejcowalem, co ku mojej uciesze poprawiło brzmienie na bardziej okrągłe i skupione pozdr
witam! właśnie kupiłem nowy werbel do mojego zestawu:
Peace Hand Hammered Black Brass + Die Cast 14x5.5
Remo CS Coated, Evans Hazy 300 + Pearl Wires Phosphored Bronze
Słuchaj sprawdzałeś może inne modele werblów Peace? Np. z normalnego mosiądzu (a nie jak Twój - czarnego)?
masz podobny gust do mojego jesli chodzi o membrany widze:)
cs to swietna membrana.
poza tym bardzo podoba mi sie twoj rezonas na stopie!
moze tez sobie przezroczysty zapodam, wyglada super!
ostatnimi czasy szukałem jakiegoś drugiego zestawu o dość nietypowym brzmieniu i udało mi się kupić okazyjnie zestaw Lazer Ebony Custom. Zestaw wykonany z hebanu, firmy która nie znana jest w polsce a na Music Messe we Frankfurcie wzbudziła spore zainteresowanie:)
Set:
tom tom: 10x8", 12x9", 14x12" wiszący.
centrala 22x18" niedziurawiona!
na zestawie mam Remo Ambassador Coated i Evans Resonant, EQ3 +REMAD.
Brzmienie bardzo mi sie podoba- jest ciepłe i otwarte ale też ciemne zarazem..super:) to czego szukałem:) obok foto daje również skan katalogu firmy LAZER. pozdrawiam
mam pytanko, ile warstw bejcy i jakiej dokladnie bejcy dales w tym basixie? mniej wiecej taki kolor chcialbym uzyskac na zewnatrz swojej amatki pozdrawiam!