Blachy:
Alchemy art hi hat 14"
Alchemy art Crash 16"
Alchemy art Ride 20"
Istanbul Agop Traditional Splash 8"
Hardware z odświeżonej seri Basixa 600 (czyli v3) +
Stołek: Basix DT 400
Statyw łamany: Basix CBS 800L
Gibraltar SC GCA Ramię z Clampem
Pałki:
Vic Firth Signature Dave Weckl Evolution SDW i SDW 2
Nova 5 A
Metronom: Korg MA-30
Pokrowiec na pałki: RockBag
No i fotki
Najbliższe plany:
1.Kupić jeszcze jeden statyw Basix CBS 800L lub ramie i multiclampa (jeszcze nie wiem)
2. Sukcesywna wymiana blaszek na profesionalne.
3. Wymiana całego zestawu, ale to bardzo odległa inwestycja
jeżeli chodzi o emperory to musze przyznać że zestaw brzmi naprawde dobrze, oczywiście jest to zestaw entry level ale mimo to brzmi naprawdę przyzwoicie. Na stopie mam emada i to on dopiero rządzi (nie ma go na zdjęciu bo kupiłem go nie dawno) naprawde jest ogromna różnica w porównaniu do firmowego basix. Centrala brzmi świetnie bez wrzucania czego kolwiek do środka, a kiedy założyłem szerszy tłumnik, uzyskałemm jeszcze ten mlask, i jest super
Jacuch
Wysłany: Czw 06 Lis, 2008
Duszek, a zastanawiałeś się nad wycięciem otworu rezonansowego w tylnym naciągu centrali?
Też mam Neon'a i Emad'a na centralce. W firmowym rezo wyciąłem własnoręcznie otwór od płyty CD i teraz jest jeszcze lepiej:)
Jeśli chcesz spróbuj - no chyba, że planujesz kupic ogólnie lepsze rezo.
właśnie ostatnio myślałem troche tylko boje się że wyjdzie krzywo. wzmacniałeś czymś ten otwór od środka ?? zastanawiam się czy nie kupić wogóle białego naciągu z logiem np pearl, myśle że fajnie by się komponował z kolorem zestawu.
Fakt, trza się skupić, by nie wyjechać nożem za daleko. Ja u siebie wzmocniłem taśmą klejącą i jest dobrze..
Ładnie się garki prezentuja:)
_________________ ZAMIENIĘ Pearla BLX 10 12 14 16 22 (+13 SD)
KUPIĘ lugi mapex z serii Q.
Jacuch
Wysłany: Sob 08 Lis, 2008
Nie wzmacniałem niczym - jedyne na co trzeba uważać (to taki mój chyba logiczny wniosek) - to to, żeby nie pozajeżdżać za daleko, bo wydaje mi się, że potem mógłby popękać przy naciąganiu.
Mi osobiście nic nie pęka, ale to chyba realne ryzyko.
W każdym bądź razie - jeśli nie zrobi się tego na odwal, tylko dokładnie, to nie powinno być problemów.
A co do normalnego rezo z dziurą ze sklepu - też myślałem, ale taki naciąg ma u mnie dalsze miejsce w kolejce wydatków;)