Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011
Nie mam pojecia jeszcze poki co, zalozylem naciagi, ale za jakies porzadniejsze strojenie sie nie zabieralem, pokopalem tylko troche, zeby sprawdzic czy wszystko dobrze jest przymocowane, co do brzmienia to ocenie po piatku, po koncercie
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011
bardzo ładna robota. daj jakis zoom na korpus jestem ciekaw czy pedzlem tak łądnie mozna malowac chyba se pierdachne exporta tez lakierem... bede miał do niego toma 8" amati w stanie idealnym w kolorze czarnym, wiec moze i bym sam pokombinował co by przemalowac zestaw na czarno... ale fajnie by było zrobic to pistoletem. ta seria exporta jest mahoniowa i czy bedzie mi sie to opłacac ?:) jak u Ciebie z brzmieniem ? bo nie wiem czy je sprzedac czy nie ....
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011
@bolek361: zblizenie korpusu zrobie dopiero za tydzien, poki co siedze u siebie, a bebenki przed koncertem lezakuja u rodzicow, wiec nie bardzo mam mozliwosc
z brzmieniem, no to sprawa wyglada tak, ze nt centrali sie jeszcze nie wypowiem, nie gralem na niej praktycznie nic za jakis czas dam znac...natomiast co do tomow, no to nie wiem czy moje uszy takie sa a nie inne, ale roznica nie jest jakas miazdzaca, ale slychac, ze nie ma okleiny, brzmienie jest takie otwarte, nie dusi sie, nie czuc tego plastiku...nie ma szalu oczywiscie, gdyz sa to tanie bebny, ale jak mowie, poprawa w brzmieniu jest slyszalna, no i wizualnie widac, ze mam drewniane bebny, a nie kawalek czarnego badziewia
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011
heh ja akuart dzisiaj załatwiłem sobie malowanie u lakiernika ktory robi gitary elektryczne. zestaw bedzie czarny podobało mi sie brzmienie w okleinie, zobaczymy jak bedzie po zdjeciu jej super robota klima, ide za Twoim przykładem. moze sprobuj nastroic bebny w kwarcie? w sensie rezo wyzej od uderzanego o kwarte i z lekkim ogonkiem, ale nie za wysoko. jak to robi Łosowski, z reszta bardzo dobrze wiesz o czym mowie
Wysłany: Sro 13 Kwi, 2011
blanker666 napisał/a
Dimitrich napisał/a
ze dziwek sie nie dusi
ten tekst to juz przeszedl do annalow na wieki wnukom trzeba bedzie przekazac...
bys lepiej moja robote skomentowal a nie
+ za determinację. Z doświadczenia wiem jak trudno coś takiego skończyć
efekt końcowy zawsze będzie lepszy niż tania okleina. Co do brzmienia - u mnie nie ma za dużej różnicy (centralka na pewno lepiej gada)... może poza taką, że 12" jest dużo głośniejsza
Natural nie trafia w mój gust (chociaż woskowany gretsch renown jest piekny ), ale i tak gratuluję pracy - wygląda to dużo lepiej niż na początku.
To może teraz jeszcze czarny hw?
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2011
to taki przedsmak, na szybko w kitbuilderze zrobilem, jak to bedzie wygladalo w przeciagu 2 tygodni gora ida do mnie spore zakupy(w koncu!) i sam sie doczekac nie moge blachy wstawione pierwsze lepsze z buildera zeby nie bylo
szalu nie ma bo sprzet na raty
crash amedia vigor rock shiny 18
crash amedia vigor rok 18
crash amedia vigor rock shiny 16
ride istanbul xist 20
china alchemy professional 17
+
pare wieszakow, porzadne siedzisko i ubranka dla wszystkiego
wiesz, ja tez bym chcial za ta cene lyknac pro uzywki, ale niestety juz mi sie wiekszosc blach posypala, zostal mi w sumie na dobra sprawe tylko hh i mini chinki a cwiczyc na czyms trzeba no a ze te amedie to jedyne jakie sie nadaja w miare to je wzialem
wiadomo, z czasem wymienie, ale teraz to w planach bedzie zmiana stopy na czarcie moze na wakacje nastepne a potem w koncu bebny chyba
ride wybralem na podstawie probek w necie, ja na dobra sprawe moglbym miec bella zamiast ride'a
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011
ok, nowe foty w nowym setupie, aparat jaki byl taki byl, no ale lepsze to niz nic
bebny - mapex q po remoncie
blaszki:
hh - sabian hh eq hats 13'
ride - istanbul xist 20'
china - alchemy professional 17'
china - stagg sh 10'
crash - amedia vigor rock 18'
crash - amedia vigor shiny rock 18'
crash - amedia vigor shiny rock 16'
stax - stagg sh mini china 8 + stagg sh splash 10'(wyciety z crasha)
hw - lamance basixa 600/800, prosty mapex o zestawu i 4x ramie gibraltara sc-gca
naciagi - werbel powerstroke/firmowy, tomy g2/firmowe, centrala sk2/firmowka..
w sumie tyle, z ostatnich zakupow jestem bardzo zadowolony, siedzisko wymiata a china urywa jajca po calosci...z nastepnych planow to nowe naciagi gora/dol + stopa, mysle na czarcim, moze za jakis czas sie uda no a potem zmiana baniakow, ale to jeszcze troche