Nic dziwnego, że ludzie nie wierzą. Ot taki sobie czarny werbel, wyglądający nieomal jak Everplay Chester. Z czarnymi obręczami tylko, poza tym bez wyrazu
Do tego jeszcze cena, za którą można mieć dowolnego Mastersa (i jeszcze duużo zostanie), a tyle samo kosztuje metalowy Reference. Nie ma szans na używkę, bo w naszym kraju jest tylko kilka sztuk. Poza jego granicami z resztą też jest ich niewiele - na ebay'ach nie widziałem ani jednego przez pół roku - od kiedy zacząłem planować zakup.
_________________ [size=9]"Playing traditional grip makes you look like you know what you are doing."[/size]
Co do jajowatych korpusów, ja miałem BP Hammered brass 14x6,5 i miał lekko jajowaty dół! Raz mi naciag przez to pekł! Teraz mam tez BP Birdseye 13x6 ale tu korpus jest wprost idealny! Może dlatego, że to werbel z USA? A po za tym zajebisty sprzet co chwile coś wymieniasz! Masz te wszystkie werble? czy sprzedajesz po trochu?
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.
Nie mam oczywiście "wszystkiego powyżej", bogaty specjalnie nie jestem - tylko zawzięty a i nie wszystko mi pasowało, podobało się itd. Po prostu szukam cały czas.
W tej chwili zestaw przedstawia się jak następuje:
Bębny:
8x8, 10x10, 12x10, 14x12, 20x16
Blachy:
Paiste Dark Energy Mark I:
Hi-hat 14", Crash 16", Crash 18", Ride 21", Splash 8", Splash 10"
Paiste Sound Formula Thin Crash 14"
Sabian Signature Chad Smith Xplosion Crash 18,5"
Sabian HHX: Chinese 18", Evolution Chinese 14"
Werble:
Black Panther Vavona Burlwood LE 14x5,5"
Black Panther Hammered Brass LE 14x5,5"
Pearl UltraCast 14x6,5"
+ zamówiony Pearl Piccolo Maple 13x3" w customowym wykończeniu
_________________ [size=9]"Playing traditional grip makes you look like you know what you are doing."[/size]
Filip
Wysłany: Czw 06 Gru, 2007
Będziesz się jakiegoś werbla BP pozbywał za jakiś czas? Czy Je Sobie zostawiasz?
Jeden był na allegro nieco ponad rok temu - nikt go nie chciał.
Drugi sprzedawał pewien gość, tutaj na forum dawał m.in. ogłoszenie. Ten ktoś chciał i kupił, ale na szczęście nie zależało mu na tyle, żeby nie odsprzedać
Cieniu, wspominałeś coś kiedyś, że będziesz sprzedawał niedługo swego Seszyna. Nadal o tym myślisz? Daj znać, bo może niedługo szukał będę nowych bębenków Aha, dla lepszego kontaktu w tej sprawie, odblokuj mnie na gg (Mój numer 794569). Będę wdzięczny ;]
Kurcze gdzie wy takie cuda kupujecie ja tu mam problemy jak kupić pały sygnowane Langa a wy takie unikaty wyczajacie? I skąd kasa (Ile kosztował cię ten black panther)?
właśnie też się zastanawiam skąd niektórzy użytkownicy tego forum takie wynalazki mają...
takiego wypasionego black panthera to ja pierwszy raz na oczy widzę, a Cień gdzieś go kupił...
Pewnie z przemytu
A mi się nie podoba.
W ogóle to uważam że takie werble świadczą o pewnym kompleksie(nie mówię ze Cieniu lub kto inny ma kompleks), ale to tak jak z samochodami - im większy unikat, tym większe uznanie na dzielnicy.
A Session to takie moje małe marzenie.
Zobaczymy może w wakacje się spełni, ale nie zapeszam.
Wiesz, chyba każdy ma w sobie kolekcjonera i może coś w tym jest, że może mi lepiej jak mam takie trzy unikaty
Tak czy tak - uznania wśród muzyków raczej nie zdobywa się posiadanym sprzętem, bo to inna klasa ludzi niż "skóra-fura-komóra".
Co do zakupu - kupiłem go na allegro za 1050 zł.
Ja(zz)centy
Wysłany: Pią 01 Lut, 2008
Cieniu,
czy mi sie wydaje ze to stal czy jednak to aluminium? (stawialbym na stal ale...?)
btw. fajnie miec unikat... i to za calkiem dajna cene.