Aktualna specyfikacja:
Premier Olympic standard
Werbel: Mapex Black Panther Premium Maple 13x6"
Tomy: 12", 13", 16"
Centrala: 22" x 16"
Blachy:
Hi-hat: Istanbul Mehmet Samatya 14"
Hi-hat 2: Anatolian Diamond Trinity Regular 13"
Crash: Stagg DH Medium Thin Exo 16"
Crash 2: Turkish Moderate 18"
Splash: Amedia Vigor Rock Shiny 8"
Splash 2: Amedia Vigor Rock Shiny 10"
Bell: Zildjian Edge 6"
Ride: Turkish Moderate 20"
China: Zildjian ZHT 16"
Hardware - mieszany
Naciągi:
-Werbel Evans Genera HD
-Tomy Evans Genera G2
-Centrala Everplay by Remo (z czarną łatką evansa)
-Moongelsy
Ostatnio zmieniony przez militarius Sro 02 Wrz, 2009, w całości zmieniany 4 razy
Jacuch
Wysłany: Sob 07 Mar, 2009
Świetnie się prezentuje.
Jak Ci się sprawuje ten Aguarian Texture Coated na werblu? Ja mam na werblu Evansa reverse dot, ale chciałbym zmienić na coś innego.
Nie jestem jakoś specjalnie obeznany w naciągach, po prostu szukam odmiany.
Dobrze się sprawuję Myślę, że jest porównywalny do G1 lub Ambassadora. Może spróbuj coś typu HD lub ST (dry) albo EC1 Evansa?
Próbki postaram się nagrać przy okazji.
moj kumpel ma olimpica-musiał wymienic prawie cały hardware i werbel rzecz jasna to to była tragedia ale ogólnie rzecz biorąc przyjemny zestaw jak na poczatek
Teoretycznie Fame, a praktycznie to nic na nim nie pisze, więc no name Działa jak należy - bez szaleństw, bo czego chcieć od sprzętu za 250 zł, chociaż mogłaby być o 10 cm dłuższa linka (albo po prostu cieńsza, bo ta jest gruba jak od czołgu w porównaniu do odpowiednika Pearlowskiego) - 180 cm to troszkę mało w takim ustawieniu jakiego używam.
Ostatnio zmieniony przez militarius Nie 05 Kwi, 2009, w całości zmieniany 1 raz
olli
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009
Eee stary, kojarzę Cię W piątek ze dwa tygodnie temu widziałem jak zasuwałeś w PKZie Grałem przez jakiś czas z ze swoim nieudanym bandem w tych piwnicach, pod okiem pana Sławka
Heh, dokładnie My też pod okiem pana Sławka już od kilku lat ćwiczymy. Jakbyś gdzieś kiedyś miał ochotę to możesz wpaść na próbę czy koncert to się poznamy Pozdrawiam.
P.S.
A ja Ciebie chyba też kojarzę, ale nie pamiętam kiedy to było - grałeś w pałacu z bandem, chyba z okazji jakiejś akademii ze szkoły, albo coś w tym stylu.
Ostatnio zmieniony przez militarius Nie 05 Kwi, 2009, w całości zmieniany 1 raz
olli
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009
militarius napisał/a
Heh, dokładnie My też pod okiem pana Sławka już od kilku lat ćwiczymy. Jakbyś gdzieś kiedyś miał ochotę to możesz wpaść na próbę czy koncert to się poznamy Pozdrawiam.
P.S.
A ja Ciebie chyba też kojarzę, ale nie pamiętam kiedy to było - grałeś w pałacu z bandem, chyba z okazji jakiejś akademii ze szkoły, albo coś w tym stylu.
Tak jest, dokładnie. TU jest moja morda Trzeba się kiedyś spotkać, żeby obstukać swoje zestawy
Nowe zabawki - Turkish Moderate 18" crash, Istanbul Mehmet Samatya 14" hi-hat, Amedia VRS 8" splash, ramię z clampem Gibraltara (tymczasowo pod chinkę, w przyszłości pod 10" VRS)
Hi hat czeka na polerowanie
Ostatnio zmieniony przez militarius Nie 23 Sie, 2009, w całości zmieniany 3 razy
Doszło - ride 20" Turkish Moderate, hi hat 13" Anatolian Diamond Trinity, Genera HD na werbel, mikser Behringer UB502, słuchawy AKG K77, Vic Firth SDW, RegalTip 8A
Tak się prezentuje zestaw:
Ostatnio zmieniony przez militarius Wto 28 Lip, 2009, w całości zmieniany 1 raz
W tygodniu spróbuję coś nagrać dwoma wokalowymi mikrofonami. Może nie będzie to świetnej jakości, ale zawsze to coś Kamerki nie mam, więc kapa. Sam dźwięk będzie
Więc tak. Z nowości:
-Mapex Black Panther Premium Maple 13x6" (naciągi G1 i Hazy 300)
-Amedia VRS splash 10"
-Łamaniec Basix CBL-800
-Statyw pod werbel Basix SS-800
Fotki z sesji w Studio:
Ostatnio zmieniony przez militarius Sro 02 Wrz, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Sprzedający określił jako Fame, może to i Dimavery (dla mnie to no name), ale w każdym razie za tą cenę warto było kupić no i spełnia swoje zadanie już kilka miesięcy. Tylko jeszcze muszę go WD40 przesmarować. Jeszcze może zmienię linkę na dłuższą.