Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Beczki Miśka
Beczki Miśka
Autor Wiadomość
Misiak 

Wysłany: Pon 29 Lis, 2010   Beczki Miśka

Witam jestem Michał jestem tutaj nowy i chciałbym sie pochwalić moimi beczuszkami:) Jestem posiadaczem Tamy Superstar Custom Hyper-Drive(brzoza) w kolorze Dark Mocha Fade.

Konfiguracja:

BD: 22x20
TT: 10x6,5
TT: 12x7
FT: 16x14
SD: 13x6

Blachy( kicha ale moze w najbliższym czasie uda mi się zmienic):

Hi hat- meinl headliner 14"
Crash 16" Amedia Galata
Crash 18" Amedia Classic Medium
Ride 20" Zildjian Planet Z

Hardware:

2x Mapex B950 A (łamane)
Hi hat basix V3
Dixon Invader (łamany)
Stołek Basix DT410
Stopka Pearl P100
Statyw pod werbel Pearl S900

Jak znajde fotki to dodam w najbliższym czasie:)

Misiak 

Wysłany: Pon 29 Lis, 2010   

Jeśli chodzi o naciągi to sprawa ma się następująco:

BD-Remo Powerstroke 3
TT- Evans G2 Coated
FT- Remo Emperor Clear
SD- Kiedyś zmieniłem uderzany na Remo Pinstripe ale za bardzo skracał jego wybrzmienie wiec powróciłem to naciągu setowego ale za to wymieniłem spręzynkę na Puresound Blasters:) powiem ze jego brzmienie poprawilo się bardzo na plus. Wszystkie rezo są setowe ponieważ nie mam na chwilę obecną pieniędzy na wymiane a te nie brzmią tak źle:)

Misiak 

Znalazłem 2 zdjęcia poglądowe nie sa jakiejś bardzo dobrej jakości ale da się przeżyć:)

perkusja

perkusja
Takie z koncertu. powiem ze dają rade:)

515 

co tam klima robi na drugim zdjęciu? :D

klima 
Almighty of forum!

o lol, ostry weekend mialem w takim razie ;)

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

Dimitrich
KKK

Wysłany: Wto 30 Lis, 2010   

eeee klima jest grubszy ;d

uwielbiam płytkie tomy.

BaRt 

Kiedyś będę miał taki sam zestaw, tylko pewnie kolor będzie inny. :mrgreen:

Misiak 

hmm co do tomów to miałem na początku chwile zawachania bo nie mogłem ich dostroic tak jak bym chciał ale pare dni zabawy dały swoje:) fajnie brzmią nastrojone dosyć nisko:)
Ostatnio zmieniony przez Misiak Wto 30 Lis, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

BaRt 

Na drugim zdjęciu na drugim planie jest Klimczyk. ;)

rock_out 
Breakbeat Culture

Jak wrazenia z gry i brzmienie centrali na remo powerstroke 3? stosujesz jakies dodatkowe tlumienie? Testowales jakies inne naciagi BD na tej centrali?

Misiak 

Sorki BaRt nie wiedziałe do końca o co chodzi:) hmm w centralce mam wsadzony kocyk i w zupełności wystarcza jesli chodzi o tłumienie. Co to remo powerstroke 3 to grałem na tej centralce tylko na seryjnym i na tym wiec nie ma zbyt duzego porównania jeśli chodzi o inne naciągi narazie nie mam funduszy na kombinacje ponieważ chciałbym najpierw zmienic troszke secik blach a pozniej zabrać sie za naciągi:) do zmiany na PS3 byłem zmuszony bo serynjy nacia to była jakaś istna kaszana.

Misiak 

Jeśli chodzi o wrażenia to tak tomy odzywają sie dosyc ładnie nawet delikatnie dotknięte, osobiście lubie jak sa nieco nizej nastrojone. werbelek stroje wysoko a po wymianie sprężynki ma świetny wystrzał którejś próbie gitarzyści mnie chcieli za niego zabic bo z lekka ogłuchli przez niego, centralka niska i skupiona to tego dosyc mocno słyszalne kliknięcie, płytkie tomy dają dużą swobode ustawień.

kubawe 
Forumowy Oszołom

Szczena opada! Gratulacje!

Misiak 

E tam jeszcze nie ma co szczena opadać może jak ją troche zmodyfikuję:)

Misiak 

Wysłany: Czw 09 Gru, 2010   

Kilka nowych zdjęc:)

perkusja

perkusja

Troszkę kolorku, jesli scena jest słabo oświetlona wyglądają jak czarne lub czarne z lekkimi przebłyskami brązu. Tak wygląda to mniej wiecej po oświetleniu.

perkusja

perkusja

I rzut z góry.

perkusja

Misiak 

Wysłany: Nie 28 Sie, 2011   

W ramach wakacyjnej nudy powstał pomysł wykonania własnoręcznie werbla i werbel powstał;) Wzorowałem się na werbelku Yamaha CSM Series Concert Snare 13x4.5 w oryginale strojony na 8 śrub u mnie tylko na 6 bo takie miałem na stanie obręcze. 6 warstwowa sklejka nie potrafię stwierdzić z jakiego drewna, 2 otwory wentylacyjne 6 mm, krawędzie w początkowym zamyśle miały być 30/45 stopni ale nie wyszło wiec są na półokrągło, głębsze podcięcie pod sprężynę, naciągi: uderzany-remo pinstripe coated 13. rezo- evans hazy 200, sprężyna-Puresound Blasters 13 (20 strun), malowanie korpus- kameleon scarab obręcze i lugi czarne, z powodu braku śrub z łbami na kwadrat zastosowałem śruby imbusowe też da się stroić:P chwilowo mam tylko jedno zdjecie i to kiepskiej jakości ale jak tylko zrobię wiecej to dodam:)

perkusja" alt="perkusja" border="0" onload="rmw_img_loaded(this)" resizemod="on" />

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Beczki Miśka