Witam serdecznie jestem ciekaw czy znacie i słyszeliście kiedyś o firmie ddrum jak nie to szkoda jedyne określenie jakie mnie sie rzuca na myśl to zawodowstwo za nie dużą kasę.
Mój zestaw
BD: 22x20
TT: 10x8
TT: 12x9
FT: 16x14
SD: 14x5,5
hardware :
- statyw prosty
- statyw łamany x 3
- statyw pod hi-hat
- statyw pod werbel
- stopa
- tom holdery + clampy
trochę tego jest w zapasie i tak wyminie połowę na ramę
co do blach jakie używam, możliwe ze kogoś zaskoczę
crash - Stagg DH medium 14' ,Furia Rock Crash 18'
hi-hat -Stagg Furia Rock Crash 14
China Stagg DH medium 14' - małe ale daje czadu
Ride - Paiste 502 PLUS 20'
Przedstawiam firmę Evans jeśli chodzi o naciągi perkusyjne więc można sie spodziewać że takich używam. Formuła jaka sie zainteresowałem to EC-1 clear, natomiast na BD - zastosowałem Aquariana SKII.
Samo brzmienie tej perkusji mnie zaskoczyło tak mała kasa a takie osiągi. Stroje perkusje typowo pod siebie znam 5 sposobów na strojenie perkusji z każdego po trochu i uzyskuje ładny sound i nie trzeba idealnych warunków i mikrofonów, co prawda ja używam shure GSM-50 na całym zestawie. Porównuje ją do dobrej klasy perkusji TAMA, PEARL, YAMAHA, MAPEX, itp. Moim zdaniem ważną role gra tutaj drewno (klon) przede wszystkim malowane, w moim przypadku perkusja składana jest w USA nie wiem jak z produktami wchodzącymi na Polski rynek....
Polecam ten zestaw ludziom początkującym jak i zawodowcom tyle ode mnie ..............
Jak będziecie chętni to wstawię nagrania zespołu ale jak ktoś poprosi
co do zdjęć wstawię jutro parę (proszę o cierpliwość
tak porównywałem nawet z DW ale trochę ddrum słabiej wyszedł ale dużej różnicy na evansach nie było
zestawi ten wyprodukowany jest w USA nie kupi sie takiego w Polsce sprowadziłem specjalnie go to co do polski przylatuje to wszystko china tutaj mam pewność ze to USA i na prawdę to gra z starclassickiem tak samo porównywałem ale nie podobało mnie sie jak kolo stroił go nie chciałem tykać wiec sie nie wtrącałem pearl znajomy ma perkusje PErla może obiło sie cos tobie Marcin Serwaciński - Formacja nieżywych schabów o wiele lepszy muzyk ode mnie a nie brzmią mu tak gary jak mnie to jest samo przez sie jak posłuchał moje to sie zaszokował...........
Wysłany: Sro 28 Sty, 2009
nic nie zrozumialem z tego postu...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
wszystko jest pięknie miło i przyjemnie tylko pamiętajmy o jednym te perkusje co maja zawodowcy w USA są one robione tylko i wyłącznie dla nich nie wiadomo co tam w środku tak na prawdę jest.........
[size=9][ Dodano: Sro 28 Sty, 2009 ][/size]
klima napisał/a
nic nie zrozumialem z tego postu...
jeśli ktoś tego nie rozumie trudno nie musi.............nic na siłe
moim zdaniem napisanie postu że bije Pearl Yamahę Tamę etc. to duża przesada, trochę pokory ;p
Ostatnio zmieniony przez joj0 Czw 29 Sty, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Bębniarek
Wysłany: Czw 29 Sty, 2009
kula1986 napisał/a
wszystko jest pięknie miło i przyjemnie tylko pamiętajmy o jednym te perkusje co maja zawodowcy w USA są one robione tylko i wyłącznie dla nich nie wiadomo co tam w środku tak na prawdę jest.........
To nie prawda , zazwyczaj sprzęt na koncerty i warsztaty dostarcza dystrybutor bądź też sklep z danego kraju - regionu w którym się taki pokaz , koncert akurat odbywa.
Owszem gwiazdy mają instrumenty "pod rękę" ale równie dobrze brzmią na "seryjnym" zestawie , to nie w bębnach coś drzemie a w ich głowach i rękach.
Ostatnio zmieniony przez Bębniarek Czw 29 Sty, 2009, w całości zmieniany 2 razy
Nie widzialem u Portka, Donatiego, Weckla, Bisonette'a i Famularo i wielu innych trigerow
A juz, zeby poprzec teze Bebniarka - Famularo na dwoch klinikach, na ktorych bylem gral na low costowych Mapexach M i brzmialo mu to masakrycznie - i to nie jest sila tylko tych bebnow tylko pana Doma.
Kanclerzu
a czy ja wymieniłem któregoś z tych panów ??
Tak samo nie powiedziałem że brzmienie perkusisty nie zależy w dużej mierze od niego samego..
ale jednak często dziś się trrigeruje beczki i na pewno temu nie zaprzeczysz - przykład obecny perkusista Machine Head ( notabene wolałem Chrisa Kontosa)
tylko tyle chciałem przez to rzec
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Czw 29 Sty, 2009, w całości zmieniany 2 razy
To nie prawda , zazwyczaj sprzęt na koncerty i warsztaty dostarcza dystrybutor bądź też sklep z danego kraju - regionu w którym się taki pokaz , koncert akurat odbywa.
Owszem gwiazdy mają instrumenty pod rękę ale równie dobrze brzmią na seryjnym zestawie , to nie w bębnach coś drzemie a w ich głowach i rękach.
zgadzam sie w pełni oczywiście, najlepszym przykładem jest mój nauczyciel ze szkoły, szkołę juz skończyłem ale pamiętam to do dzisiaj mieliśmy polmuza prubowałem z kumplem cos z niego wykręcić kicha totalna, a ten siadł nastroił zagrał a nam po prostu szczęka opadła, kwestia tak jak napisałeś brzmienia rąk.......
[size=9][ Dodano: Czw 29 Sty, 2009 ][/size]
[quote="joj0"]moim zdaniem napisanie postu że bije Pearl Yamahę Tamę etc. to duża przesada, trochę pokory ;p
w tym przypadku to zależy nie od pokory tylko gustu kup za 5000 zł perkusje która będzie grała jak perkusja za 15000 po tej perkusji kupuje tylko DW nic więcej pozostałe firmy sie dla mnie nie liczą
_________________ KULA
Ostatnio zmieniony przez kula1986 Czw 29 Sty, 2009, w całości zmieniany 1 raz
pytanie do Bebniarka, Kanclerza i bardzie pro drummerów z pojęciem , czy jest taka fizyczna możliwość aby perkusja za 5000zł brzmiała jak perkusja za 1500zł ? bo ja mało wiem na ten temat a jakoś tak mi to nie pasuje...
Ostatnio zmieniony przez joj0 Czw 29 Sty, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Czw 29 Sty, 2009
no jest taka opcja, ale chyba i wylacznie tylko w przypadku zalozenia swietnych naciagow na ta za 1500 i pomasakrowania troche tych garow za 5000 czyli powiercenie, ponawalanie mlotkiem itd...jak sie chce to sie da
@jojo: czemu ja sie domyslam o co Ci chodzi
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
pytanie podchwytliwe jakby pytający chciał wpuścić w maliny bo wydaje się oczywistą oczywistością że nie, bo gdyby tak było nie opłacało by się robić droższych zestawów.
Umiejętności technika to jedno, ale dobry korpus i osprzęt to drugie.
Cudów nie ma.
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Czw 29 Sty, 2009, w całości zmieniany 1 raz
ale jednak często dziś się trrigeruje beczki i na pewno temu nie zaprzeczysz - przykład obecny perkusista Machine Head ( notabene wolałem Chrisa Kontosa)
McClain triggeruje bebny? pierwsze slysze, skad takie rewelacje?
chciałbym wam wyjaśnić na temat tiggerów - pierwsze nagrywasz perkusje w studio później wgrywasz to na moduł perkusyjny i wykorzystujesz tiggery dzięki temu masz zawsze świetny saund swojej perkusji nie ważne gdzie grasz dobry plus, wiadomo nigdy sie nie zastąpi dobrego akustyka ale kto z nas ma takiego ??
a z tymi zdjęciami proszę nie bądźcie tacy narwani będą niebawem !
_________________ KULA
Ostatnio zmieniony przez kula1986 Pią 30 Sty, 2009, w całości zmieniany 2 razy
a mam koncert na kompie gdzie wyraźnie widać trrigery bodajże ddrum.
a mam koncert na kompie gdzie wyraźnie widać trrigery bodajże ddrum.
Fajny temat bez zdjęć Uderzając w stół nożyce się odzywają - DW nie są i nie będą najlepszymi bębnami na świecie. Są dość specyficzne i wymagają przyzwyczajenia Ddrum jest spoko ale to nadal raczkująca firma w produkcji garów akustycznych. Każdy ma swoje preferencje co nie oznacza że inne gary/producenci to shit. Zawsze jest tak że najsłabszym ogniwem jest perkusista i zestaw zabrzmi tylko tak dobrze jak ON. Firmy i marketing jest o kant dupy potłuc Tyle z OT - ale skoro zdjęć nie ma to chyba mogę
Jedno co chciałbym napisać w tym temacie........ każdy ma swój gust.........chciałem wam pokazać alternetywe za 4000 zł ja wszystko idealnie rozumie DW Tama Pearl super tylko ze oryginalne te perkusje kosztują od 15 000 w górę a Tajwan tej produkcji no niestety nie zagra dobrze tutaj mam pewność ze jest to oryginalny USA nie podróba....... za tak miska cenę a na prawdę dobry sound .......................
tyle ................. ze swojej strony ZAMYKAM TEMAT
_________________ KULA
Ostatnio zmieniony przez kula1986 Nie 08 Lut, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Nagranie rewelacyjne... świetnie Ci brzmią te bębny. Szczególnie tomy. Blaszki w sumie też dają radę...
BTW. weź pisz normalnie, bo strasznie ciężko się czyta te Twoje posty
Ostatnio zmieniony przez krolik552 Nie 08 Lut, 2009, w całości zmieniany 1 raz