Witam! Ostatnio przyszedł mój zestawik cwiczeniowy!
Ostatnio zrobiło się głośno wokół Kieperów, i sam powiem szczerze się na niego napaliłem,poniewaz potrzebowałem bębnów do cwiczenia które będą non stop rozłozone, ale całe to zamieszanie z ich sprowadzeniem zniechęciło mnie bardzo.Ale dowiedziałem się ze firma Dimavery robi takie same(i to dokładnie takie same ,i chyba nawet robi je ten sam producent, tylko naklejka jest inna bo bebny nie różnią sie niczym oprócz tego ze Dimavery jest bez stołka i blach). no i co najważniejsze można je kupić bez problemu w Polsce.
Więc wybrałem się do sklepu i zamówiłem! Przyszedł po dwóch tyg i zapłaciłem za niego bagatela 700zl.(po znajomosci )
Powiem szczerze ze bardzo miło się zaskoczyłem! wiadomo jest wiele braków w wykonaniu ale to przecież normalne w tym przedziale cenowym!
Już w sumie na tych "reklamówkach z Biedronki" brzmiały całkiem całkiem i to ze Hardware jest identyczny jak w Kieperach, wiec równiez jest bardzo delikatny.
Ale ogólnie bebny za tą cene wymiatają moim zdaniem!
A jesli chodzi o werbel to mówiono ze to najsłabsza częsc zestawu, a u mnie jest dokładnie odwrotnie. Załozyłem Remo Fiber Skin, i na firmowych spręzynach i rezonansie brzmienie werbla przerosło moje najsmielsze oczekiwania i to do tego stopnia ze postanowiłem go używać jako bocznego przy swojej Yamaszce.Dla mnie bomba!!! Dlatego też postanowiłem go podrasować:
Zdarłem okleine ,zamówiłem już klonowy fornir, bedą nowe sprężynki i rezonansik.
Zrobie go na Yamahowski kolor Vintage!
Jak tylko skoncze to napewno zamieszcze cały proces mojej pracy.
Cos malo tych statywow tam masz
Przy rozbudowanej perkusji moze i by takie statywy sie sprawdzily aby perkusja mniej miejsca zajmowala, ale przy standardowej perkusji (duzy beben,3tomy,werbel,hihat,crash,ride) wydaje mi sie ze powinny byc normalne statywy (perkusja jest wtedy stabliniejsza i niezleci nam przpadkowo nic). A tu widac ze wszystko wisi na duzym bębnie i wydaje mi sie ze on jest zabardzo obciazony. Moim zdaniem mogl bys dokupic statyw pod werbel chociaz.
_________________ Sprzedam bardzo Tanio:
-- Gry Komputerowe
-- Oprogramowanie Anty Wirusowe mks_vir 2k7
Pisać na GG: 9851962
Bębniarek
Wysłany: Wto 16 Paź, 2007
Wszystko jest stabilnie , a statywy to dodatkowe noszenie żelastwa , taki set jest idealny po to się takie robi.
To jest 12 wiec nastroiłem wysoko i brzmi naprawde jak pikolak przynajmniej semi-pro, dlatego zdecydowałem sie na zabieg upiększająco-polepszający brzmienie, żeby z powodzeniem dostawic go do Yamaszki
To jest 12 wiec nastroiłem wysoko i brzmi naprawde jak pikolak przynajmniej semi-pro, dlatego zdecydowałem sie na zabieg upiększająco-polepszający brzmienie, żeby z powodzeniem dostawic go do Yamaszki
Napisałem na górze:)
Zdarłem okleine i bede nakładał wewnętrzną i zewnętrzną warstwę klonowego forniru. Pozniej zrobie kolorek ala Yamahowski Vintage, z czasem zmienie sprężyny i naciąg rezonujący.
Fajny. Chyba sobie zakupię żeby nie dźwigac stafu kilka razy w tygodniu na prooby.
Edziu: pokaż proszę jak zamontowałeś stopę.
Widąc to troche na zdjęciach. A dokładnie to ta drewniana deseczka do której przymocowana jest stopa jest przykręcona do dwóch metalowych prętów, które to są przykręcone do metalowej obręczy- ot cała filozofia.
Troche cena wywalona w kosmos!
Chociaż kumpel ze sklepu powiedział ze miałem szczescie bo akurat mieli jakas promocje na ten zestaw wiec kto wie! Tak czy siak to prawie dwa razy wiecej wiec dla mnie przegięcie. Tyle bym nie dał!
do knajpy tak pod warunkiem ze wszystkie naciągi zmienisz! a wizualnie jest całkiem całkiem jak widać, no i na hardware musisz uważac!
No i wiadomo ze cudów nie ma sie co spodziewać i zestaw ma wiele wad jak i zalet biorąc pod uwagę cenę!
No troche napewno bo przecież dobre naciągi to 30% brzmienia! Zresztą przekonałem sie o tym jak założyłem Remo na werbel i na 13" no i brzmienie całkiem fajne szczególnie werbelka:)
_________________ "Muzyka gra, a serce? A serce bije mocniej."
___
MAPEX/ZILDJIAN/AMEDIA/STAGG
artur czajna
Wysłany: Pią 02 Lis, 2007
ja choruje na Yamaha Rick Marotta.Ale wygladem sie nie rozni.A ma ktos taka Yamahe do spylenia?Chetnie pogadam o tym.Szukam od dawna.ale nowa to straszna kasa.Help