Wysłany: Pią 01 Sie, 2008 Dimowe przedłużenie pennego- Pearl MBX
Witam jestem Jacek gram na bebnach od ponad 2 lat.
Pokazujac tu swoj sprzet chcialbym uzyskac opinie o moich gratach
Zestaw narazie tylko rozlozony poniewaz musze zakupic naciag na centrale.
Pearl BRX kolor bialy:
22x16, 8x7, 10x10, 12x10, 16x14
Pearl FFS Maple 14 x 5
Blachy:
Paiste Reflector Dark Crisp Hi-Hat 14''
Paiste Signature 12'' Splash
Piaste Signature 16'' Fast Crash
Paiste Signature 17'' Full Crash
Paiste Signature Power Ride 20''
Sabian AAX splash 10''
Zildjian Z custom crash 16''- na sprzedaz
Paiste 2002 Medium Crash 18''- uszkodzony
Paiste Colorsound 400 Ride 20''- na sprzedaz w pokrowcu
Hardware:
3 statywy Pearl 800: 2 lamane i prosty
statyw pod werbel ddrum
ramie lamane Pearl z serii 2000
(z)lamane ramie Premiera Donalda
clampy z pearla AX-20 i jakis yamahy
Twin Pearl Eliminator
Statyw hi-hat Pearl H-885
Na tomach bo obu stronach remo ambassador clear procz 8 gdzie jest ambassador coated (naciagi do wymiany)
centrala rezonans pearl uderzany sonor- do wymiany
Prosze o oceny
ta fote dedykuje wszystkim laskom które robia zdjecia w lustrze i krzywia ryje ( w trakcie robienia zdjecia padlo slowo wy...dalac )
Ostatnio zmieniony przez Dimitrich Nie 12 Lip, 2009, w całości zmieniany 35 razy
olli
kozacki zestaw. Gratulacje ziom!
Co to za naciąg rezonansowy na centrali z tymi płomieniami? w sklepie kupiłeś czy handmade?
to amerykanski remo warty w ameryce 30$ ale ja kupowalem go od goscia w Polsce no i maly glupek zaplacil 200zl
ale jak juz sie cos spodoba to niema bata
Znalazlem na kompie zdjecia starych setow oprocz Hohnera ktorego mam w domku w gorach
1.
Pearl Export + kociol od Hohnera i werbel tez od hohnera.
Zawsze wierny Paiste:
Heavy hh 2002 14''
Crash 802 16''
Ride 400 Colorsound 20''
Splash Signature 12''
2.
Pearl Export z dokupionym kotlem 16'' i werblem DDrum dominion maple
W blachach sie troche pozmienialo: sprzedalem 802 i kupilem Signature 17'' i crasha 18'' 2002 uszkodzonego.
3.
Bebny dalej to samo doszly jednak blaszki: splash orion solo pro master 8'', Paiste 502 16'' china (mialem tez 18 ale sprzedalem), Wuhan 14'' china
4.
No a mapexiora to chyba kazdy juz zna
Posiadam w dalszym ciagu wszystkie te zestawy ale kupcow nie mam.
Mam tez zestaw platina w fajnym kolorze i w oczekiwaniu na BRXa pogrywalem na nim w chalupie
Powiedz mi jak spisują się te łatki, nie zmieniają zbytnio brzmienia centrali?
I czujesz jakąś wyraźną różnicę po zmianie bijaków?
Brzmienie zmieniaja, sa to dosc grube łatki i na nich centrala nie klika ale napewno ma na to wplyw naciag i rowniez strojenie.
Po przesiadce na bijaki od IC lepiej mi sie gra- lepiej czuje stopy i nawet szybsze partie ldokladniej mi wychodza niz na tych bijakach od Pearla. Choc tak naprawde nie potrzebuje twina ale jakby sie zdarzyla jakas koniecznosc to lepiej go miec
filmiku nie nagrywalem ale napewno nie byloby to jakies mistrzowskie nagranie poniewaz nie przepadam za death i kiepsko gram na twinie.
do death metalu mi daleko wiec pozostaje przy swoich spokojnych bardziej groovowych klimatach
Bardzo łądne..... jak Ty zarabiasz na tą blacharkę;d
dzieki
zbieram grosz do grosza a poza tym to nie wydaje na zbedne rzeczy takie jak picie w szkole czy piwo po szkole
tez dzieki rodzicom mam ten sprzet w koncu pozaczyli mi na mastersa i dawniej na FFS-a.
ogolnie jestem osoba oszczedna i jakos sobie radze