Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Dobre, bo polskie. Szpaderski.
Dobre, bo polskie. Szpaderski.
Autor Wiadomość
serfman

Wysłany: Sob 23 Gru, 2006   Dobre, bo polskie. Szpaderski.

Oto mój sprzęt Szpaderski. W skład wchodzi:

Bębny:
22" x 16" Bass Drum
12" x 11" Tom Tom
13" x 12" Tom Tom
16" x 16" Floor Tom
14" x 8" Snare Drum

Blachy:
14" Hi-Hat Paiste Dixie
16" Magic Bronze Crash
18" jakiś chyba crash Polmuz

Naciągi:
Na tomach na górze Remo Ebony Pinstripe, a na dole firmówki. Na werblu góra Yamaha UT BA head Made by Remo, a dole Remo Weather King Diplomat Snare.

Hardware:
Twin firmy Basix. Statyw pod hi-hat Pearl. Statyw pod werbel Szpaderski. Ten czarny statyw nie wiem jakiej jest firmy (niedawno zakupiony) i ten bez talerza też nie wiem jakiej firmy; na próbach używany jest pod pożyczany ride Polmuz. Statyw z pęknietym crash'em to przerobiony statyw od bongosów Amati. Siedzenie także Amati. Pałeczki Mat Max 130 D.

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

SEKu

Wysłany: Pon 25 Gru, 2006   

jeden z lepszych szpadrow jakie widzialem jesli nie najlepszy. czarne lugi i naciagi na tomach dzieki czemu osiagnales fajny lekko customowy klimat. osobiscie inaczej bym to monstrum rozstawil czyli wywalil 12tke a 13tke zainstalowal nisko na statywie zaraz za werblem ale to kwestia indywidualna. dodatkowy plus za to ze mieszkasz w bloku :twisted: (post scriptum posiadam podobny quasi lars ulrich model tama swingstar shell set na sprzedaz) 8)

woy

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006   

za duże tomy, jak na mój gust

A.r.t.

Wysłany: Pią 29 Gru, 2006   

no, prawie jak moj ;] tzn w wersji pierwotnej identyczny. Tylko czy wymiary dobrze podales bo z tego co wiem to szpaderskie tomy byly robione w kwadratach 12x12 13x13 albo w wersji jak to sam Szpaderski mawiał "dżezowej" 12x8 13x9 itd. Ogolnie bardzo dobry stan. Fajne beczki gdyby nie te cholerne plastikowe lugi, i wielkie dziury w korpusach na siermiężne holdery. Dbaj o niego! :]

piotrek

Wysłany: Nie 07 Sty, 2007   

mam pytanko :D jak ci sie sprawuje ten crash magic bronze?? ja mam ride magic i hi-chat . z hh jestem bardzo zadowolony a z ride mniej :? a jak jest z crashem :?:

Keeping Drummin

moze CIe to zainteresuje ale jezeli ten czarny statyw jest czarny od urodzenia - fabrycznie - to bardzo mozliwe ze to doppler drums

serfman

Z crasha jestem bardzo zadowolony, szklisty długo wybrzmiewający. Mam go ponad rok i nie mam zastrzeżeń. Ja właśnie szukam hi-hatu Magic Bronze i ride, bo u kumpla słuchałem i był całkiem całkiem :wink: Niedługo mp3 wrzucę to posłuchasz i sam ocenisz :)
Statyw jest czarny od początku, nie malowany. Być może jest i to ta firma, jeszcze się rozejrzę trochę i może się dowiem :wink:
A co do rozmiarów A.r.t. masz chyba rację, bo mogłem źle zmierzyć. Dzięki za poprawkę.

blanker666

Wysłany: Pon 08 Sty, 2007   

swietne bebny - mnie ciekai jak sie ten twin sprawuje - napisz jak mozesz

serfman

Wysłany: Pon 08 Sty, 2007   

Z tego co piszą ludzie na DC to im spoko chodzi. Może ja trafiłem jakiś trefny egzemplarz, bo po roku użytkowania na przegubie luzy są, czasem zdarza się, że od tej ośki przy prawym pedale odkręca się bijak i lata, ale to rzadko. Trochę denerwujący jest odjeżdżający lewy pedał, ale dywanik lub dorobienie sobie kolcy rozwikła sprawę. Zmiana bijaków na te okrągłe (najczęściej spotykane) polepsza łatwość grania. Tak jak wyżej pisałem w ciągu najbliższych dni będzie mp3 i posłuchasz sobie co można na niej pograć. Więc tak jak mówiłem może mi się taki egzemplarz trafił, bo ludzie bądź co bądź chwalą.

piotrek

Wysłany: Wto 09 Sty, 2007   

to przekonałes mnie do tego crasha . :D ale z ridem i hh bedzie ciezko . ostatnio widziałem na allegro ride ale magic brass czyli tansze gowno :? ja za moj hh dałem 200zł i w tej cenie to chyba nic innego lepszego bym nie kupił

serfman

Wysłany: Pią 26 Sty, 2007   

Oto nagroda za czołowe miejsce na festiwalu muzycznym w moim mieście. Teraz już będę miał zapełnione wszystkie statywy :wink:
Na najbliższej próbie sprawdzę co z siebie mogą dać.

perkusja

Mustafa Jihad

co nagroda to bania mała...... lepiej to sprzedaj....:D

serfman

Ale jak na poziom tego festiwalu to nagroda jak dotąd chyba najlepsza, bo co roku są kable do gitar, mikrofony, segregatory z Esselte, efekty gitarowe i raz nawet był pokrowiec na pałki. Więc jakby nie patrzeć jest dobrze :wink:

Grzesiek_665

Tak w ogole to ... Nalezało sie wam to pierwsze miejsce ;) I w ogole gratulacje ;)

Taki offtop :P

nawalator 
Mówta na mnie NAW

Wysłany: Sob 27 Sty, 2007   

Świetny szpader. Podba mi bardzo.:)

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

serfman

A jeszcze jak hula :wink: Dzięki.

Dziarski Henk

co do tego basixa to odradzam mojemu znajomemu rozpadł sie po kilku miesiącach grania a jeszcze jak był cały to sie gibał na wszystkie strony w czasie gry a co do szpadra to powiedzmy ,że nie jest w moim guście =)

Grzesiek_665

A tak sie zapytam ... Ile mogą kosztowac te talerze paista?

serfman

Na allegro są po 539 pln http://www.allegro.pl/ite...syka_darmo.html , ale raczej nie dałbym tyle za nie tyle.

Konradu

pojemnik po zielonej budce na kaloryferze rządzi :P a tak na serio o ajny zestawik i ładne naciągi :)

jacek1

Wysłany: Sro 21 Lut, 2007   

Baardzo ladny szpaderski:). Jednak tomy jak dla mnie za glebokie :P . Ale zestaw swietny. gratuluje :) .

MIARA

Wysłany: Sro 07 Mar, 2007   

Mam pytanie odnośnie naciągów. Jaka jest ich charakterystyka? Czy bardzo sie różnia od zwykłych przezroczystych pinstrajpów? Ponoć ebony mają ciemniejsze brzmienie, a na stopie maja porządne chlaśniecie. True or not? pozdro!

serfman

Wysłany: Sro 07 Mar, 2007   

No nie miałem okazji posłuchać zwykłych pinstripe'ów, ale ze stopki można nawet niezły dół wykrzesać,a na kotłach też dają radę jak chce się mocniejszą muzyke grać. Prawdopodobnie zawiozę bębny do kanciapy za tydzień więc może jakiś filmik podrzuce to oblukasz, bo już obiecywałem i obiecywałem że się podziele bębnami :wink: Dzięki za komentarze .

MIARA

Wysłany: Czw 08 Mar, 2007   

Byłoby super. Głównie to zastanawiam sie nad zmianą naciagu na centralce i zastanawiaja mnie ebony pinstripe i to dosyć konkretnie.

nawalator 
Mówta na mnie NAW

Wysłany: Czw 19 Kwi, 2007   

panie serfman, a jaki masz naciag uderzany na centralce? no i jak na stan obecny twin chodzi? (zamierzam takowy kupić).

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

serfman

Wysłany: Czw 19 Kwi, 2007   

Na centrali Remo Ebony Pinstripe, a twin kupiłem tylko dlatego, bo jakoś porządnie wyglądał no i oczywiście ze względu na cenę. Po ponad rocznym graniu stwierdzam, że albo trafiłem na felerny model lub poprostu jest w niektórych miejscach słabo wykonana. Tak jak już wyżej pisałem po jakimś czasie pojawiają sić luzy na przegubach. Ostatnio mi się sprężyna urwała, ale już wszystko ok. Do nauki myślę, że powinna wystarczyć. Lecz lepiej dozbierać parę groszy na jakiego mapexa czy coś innego. Trudno mi jest ocenić od jakiej stopki jest lepszy/ gorszy, bo na innych twinach nie grałem. Osobiście nie polecam.

kubawe 
Forumowy Oszołom

Wysłany: Sob 21 Kwi, 2007   

Archiwum.
Ostatnio zmieniony przez kubawe Czw 05 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

peter000

Wysłany: Czw 05 Lip, 2007   

@kubawe

mi sie ta wielkość bębnów podoba też bym chciał takie mieć Co do talerzy tu zawsze jest problem z Polmuzowskimi u mnie crash brzmi jak jakiś badziewny gong w starych filmach z Bruce Lee (należy wziąć pod uwagę jakość nagrania filmu :) ) jest trochę pęknięty na brzegu ale go nie tnę puki co w sumie skołowałbym sobie na stan przejściowy jakiś niepęknięty

Podoba się mi ten Szpader

Pozdrawiam

zlodziej nickow

Wysłany: Czw 05 Lip, 2007   

czesc !
grałem kiedyś na takim tylko czarnym , dobry sprzęt i nawet całkiem fajnie brzmi, swoego czasu byłem niezłym klientem na wszystko co wyprodukował szpaderski. Teraz to juz tylko historia, zakładu juz nie ma :(

San

Wysłany: Wto 14 Sie, 2007   

złodziej nicków, jest. =]
sam kompletuję Szpaderskiego.

Serfman, fajnie to wygląda. sam remontowałeś?
szkoda, że takie efekt daje okleina, a nie drewno.
u siebie zdarłem okleinę. wolę nienajpiękniejsze drewno niż jakąkolwiek okleinę (na jaką mogłoby mnie być stać ;) )

lugi owszem plastykowe, ale co z tego? służą =]

mucomor

Wysłany: Czw 28 Sty, 2010   

sam psiadam szpadra; werbel 14, tomy 14, 15 i 16'' centrala 24". Do tego udalo mi sie dokupic w takim samym kolorze tomy amati 6,8,10, i 12" oraz dodatkowy flor tom 18"amati. wszystko w kolorze pomaranczowym. Gdy to wszystko sie poustawia wygląda całkiem niezle. mam je od 25 lat i wiele razy chciałem wymienic ale jak widac nie chcą tego.
co do naciagu na centrale , goraca poLecam EVANS EMAD i nie zaluje ani zlotowki , jest miekki a zarazem bardzo dynamiczny i nie dudni \ poprzednio wytłumialem centrale a teraz zupelnie nie jest to potrzebne.

heXan 

w koncu jakis dobry polski sprzet. ;) Polska jest z ciebie dumna synu :D

aloh

zapraszam do obejrzenia mojego egzemplarzu
dbaj o nie stary są świetne ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
perkusja
WIĘCEJ ZDJĘĆ NA http://forum.perkusjaonli...dery-vt7402.htm
Ostatnio zmieniony przez aloh Czw 28 Sty, 2010, w całości zmieniany 6 razy  

Dimitrich
KKK

Wysłany: Pią 29 Sty, 2010   

szpadry jak dla mnie przegrywaja ze wszystkimi firmamy ze wzgledu na olbrzymie tomy.
jak ktos tak lubi to bebny dla niego.

aloh

Wysłany: Pią 29 Sty, 2010   

kolego jak byś miał takie szpadery w tych czasach co wychodziły to byś był z nich dumny tak jak ja do dzisiaj a te olbrzymie tomy kryją w sobie bardzo fajne brzmienie

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Dobre, bo polskie. Szpaderski.