Wysłany: Nie 26 Lis, 2006 Re: BRX + Signature by Palin_041188
Grummer napisał/a
Świetne bębny tylko je Emad oszpeca :)
Bluznisz panie, bluznisz !
@ Palin: co to za werbel, bo chyba nie standart z zestawu ?
Bebny super, ale kolor jakos tak wzbudza we mnie mieszane uczucia
_________________ SPRZEDAM:
1. Obręcz Pearl 14' (8 śrub)
Werbello to Yamaha Steel Shell 14x5.5
Szczerze mówiąc, to po wymianie naciągów i odnalezieniu właściewgo stroju werbelek brzmi świetnie, na dniach powinny przyjśc dodatkowo puresoundy.
Niemam zamiaru go zmieniać, ewentualnie dokupię na górę Die-Cast-a a na dół Powerhoops-a.
Werbello to Yamaha Steel Shell 14x5.5
Szczerze mówiąc, to po wymianie naciągów i odnalezieniu właściewgo stroju werbelek brzmi świetnie, na dniach powinny przyjśc dodatkowo puresoundy.
Niemam zamiaru go zmieniać, ewentualnie dokupię na górę Die-Cast-a a na dół Powerhoops-a
Czy to ma jakies szczegolne znaczenie, ze na spod chcesz zalozyc Powerhoops'a i w gore Die-cast'a ?
_________________ SPRZEDAM:
1. Obręcz Pearl 14' (8 śrub)
Werble:
Mapex Pro Steel 14x5,5
Pearl Free Floating Brass 14x3,5
Hardware:
Tama/Pearl/Yamaha
Stopki:
Iron Cobra Twin Tma
Eliminator Pearl Single
Membrany:
Remo Ambassador
Czynele:
Zildjian Avedis New Beat hihat 14"
Istanbul Mehmet Ottoman Flat Hihat 14"
Paiste Alpha Power Hihat 14" (uszkodzony)
Zildjian K Custom Medium Ride 20"
Alchemy Pro Art 20" (uszkodzony)
Masterworks Troy 20"
Paiste Signature Full Crash 16"
Orion Revolution Splash 8" (uszkodzony)
Sabian AAX China 18"
a co o nich możesz powiedzieć po przesiadce z Mastersa.? Bo to mnie najbardziej interesuje.
Ojej......szczerze, to najpierw przesiadłem sie na Yamahę Stage Custom- była zauważalna duża różnica w brzmieniu. Szokiem była następna przesiadka na EverPlejke, tym bardziej że była z początku na firmowych membranach. Teraz jednak po zmianie membran i po solidnym wystrojeniu gary mnie zaskoczyły, pozytywnie oczywiście. Z racji tej, że kolejna przesiadka czeka mnie najwcześniej za rok mam zamiar wymienić jeszcze rezonanse na Remo Ambassadory.
Odnośnie reznansu na werblu hmm, w stosunku do Ambassadora Snare odnosze wrażnie że minimalnie słabiej wzbudza sprężyny oraz werbel ma minimalnie krótsze wybrzmiewanie. Mało moge powiedzieć gdyż używam go od tygodnia dopiero
Ja(zz)centy
Wysłany: Czw 14 Cze, 2007
Dziarski Henk napisał/a
sam jestes z klonu : |
czepiasz sie. klon czy brzoza, a jaka w tym momencie roznica?
Palin, a pozniej StawRos po prostu stwierdzili fakt. a ze ten drugi machnal sie w ocenie materialu? no to co...
mastersy tez robia z brzozy, a o ile pamietam to Palinek mial brx-a, wiec porownanie tym bardziej trafne. masters -> ep (bo stage to zdaje sie mahon z filipin).
no chyba ze boli Cie fakt, ze niestety (mimo popularnosci i reklamy) newerplej nigdy nie zabrzmi jak masters, recording czy inne topowe korpusy. sorki, ep to po prostu taki towar z biedronki ale czy ktos tu powiedzial ze na tym nie da sie grac? da sie. jednych stac na brx, innych na polmuza. wazna jest frajda z grania.
a fakt posiadania siana nie swiadczy ze ktos jest lepszy czy gorszy (jako czlowiek). to samo dotyczy bebniania
troche przesadzasz, ep nie zabrzmi jak Masters, ale to bardzo dobre bębny i każdy, kto miał z nimi kontakt to stwierdza.
Pozdro!
o to to potwierdzam! a przekonacie się o tym, jak już nagram demko. najpier muszę kupić nowe naciągi. byćmoze wtedy zmienicie zdanie na temat tej perkusji. Pozdrawiam!