Remo CS jeżeli lubisz rockowe vintage dźwięki, to pomoże Ci je wydobyć. Miałem te naciągi, ale poodklejałem z nich kropki i teraz robią za diplomaty. Dźwięk? Bardzo specyficzny. Nie zabrzmią na każdych bębnach niestety. Ja też nie potrafiłem z nich wyciągnąć tego co chciałem. Może dlatego, że nie miałem dobrej kompozycji z rezonansami. Jest troche tych filmików z setami ala Bonzo i tam doskonale słychać co potrafią z siebie wykrzesać. Czasami zrywają gacie, a czasami po prostu nie brzmią.
wow, bardzo podoba mi sie rezo na stopie
bardzo ladna dziura. to jest to
mam zamiar tak samo ustawic moje beczki (2 tomy po prawej jeden na przodze)
niestety mam stopke 20' nie 22'
basixy brzmia calkiem fajnie! gram na takim czasem na probach.
teraz czas na blaszki powodzenia !
Nowe fotki. Zmiany: Ustawienie. Tamburyn (chcę kupić cowbell.. Do rock'n'rolla i podobnych klimatów jaki polecacie? Cena nie gra roli, bo jak będę mieć więcej kasy, kupie droższy, jak mniej, tańszy i już )
Naciągi nowe. Remo fiberskyn 3. Fajnie dają radę. (centrala puki co ma uderzany basix. Noł kesz. )
Planuję kupić na uderzany fiberskyn także i uwaga: Na rezo też. Co o tym myślicie, jaki to da efekt? Z filcowym bijakiem?
No i z przydatnych gadżetów, zakupiłem pokrowiec na pałki i mi się pod nogami nie walają wreszcie. ;P
gralem na basixie z rezo fiberskin a uderzanym emadem clear. brzmial calkiem sympatycznie, ale to emad a nie fiber...
fajnei wygladaja zdjecia z takim filtrem... fajny kolor na bebnach sie pojawia.
ale na zywo troche gorzej wygladaja
ps.
fajowe wioslo :O
hm patrzac na taki oldshool-looking sprzet to az chcialbym waszej muzy posluchac
Jakie tam do głaskania Metalu tym nie zagrasz, owszem. Ja tam gram rocknrolla, a pasuje mi takie brzmienie. Nie ma szatana, więc nie ma "zgrzytu" brzmieniowego Są fajne w lekkim graniu i mocniejszym troszkę. (graniu, nie gatunkach x3)
Nawiasem - mam dość wysoko nastrojony werbel a mimo to jest dość ciemny i ciepły. Fajnie