cieszę się że jesteś zadowolony. No w evo nie widać takich młotkowań jak w agopach, bo to inne blaszki, liczy się że brzmienie Ci się podoba. Potwierdza się opinia o sabianach że mają czyste kontrolowane brzmienie.
rozmiary to : 14 hi-hat ; 16 crash , 18 o-zone , 20 ride ; co do tego kontrolowanego brzmienia to nie wiedziałem do tej pory co to kontrola jest , a jeśli idzie o czystość to wcześniej miałem istanbuly i tam tego nie było - po prostu robię naturalne porównanie do tego co miałem wcześniej
jak będziesz szukał małej chinki, to polecam Ci HHX evo mini chinese, jak na swój mały rozmiar to kąsa niesamowicie, a przy tym jest bardzo szlachatna, orientalna, moim zdaniem ideał 14 stki, załuje że sabian nie zrobił dużej chiny z seri evolution.
nie ma problemu jakieś nagranko wrzucę niebawem - coś już nagrywałem ale na razie nie puszczam nic bo jeszcze ustawiam sprzęt , niedawno się przesiadłem spowrotem na akustyka z elektronika a to jest teraz niestety jak przesiadka do innego samochodu , niby wszystko wiesz gdzie co i jak ale nie poruszasz się intuicyjnie po kokpicie i trochę się człowiek gubi - z tego względu mi koślawe kawałki wyszły a wracając do mikrofonów to uważam , ze dają radę natomiast kiedyś nagrywałem na 8 szt. i o wiele lepiej można było się pobawić ustawieniami , teraz jeszcze kombinuję z ustawieniem zestawu i mikrofonów , nagrywanie na 2 szt. to inna bajka , w zasadzie wszystko od początku musi być perfect poustawiane no i musi być dobre źródło dźwięku a zwłaszcza centralka - z nią jest najtrudniej na 2 mike , może jeszcze dziś coś wrzucę wieczorem - jakiś kawałek kawałka
zgodnie zapowiedzią wrzucam próbki takie na szybko , na mikserze jest zrobiona znikoma panorama oraz niewielka korekta na plus niskich tonów na jednym miku (jest praktycznie nieodczuwalna) reszta zero, żadnych kompresji itp. i ulepszeń
GRANIT>
Masz super brzmienie. Ale końcówka 1:24, tam gdzie zrobiłeś werbel w finale powinny być krasze, a tuż przed nim flam akcent werblowy, jako przednutka- jak w bluesie standardowo. Ogólnie dobrze, ale wg mnie troszku za sztywno. Blues płynie z serca, nie z głowy, a serce nigdy nie jest sztywne.
pozdrawiam
co do nazewnictwa kawałków to myślę, że mniejsza z tym a jeśli idzie o nagranie to dwa mikrofony MXL 2001A oraz MXL 600 , mixer alesis 4 USB i cubase LE , samo brzmienie praktycznie wychodzi z bębnów - nie wiele kombinuję bo nie za bardzo mam jak (do kompa idzie gotowa ścieżka stereo zmiksowana na Alesisie) - jest to naturalne brzmienie zestawu - myślę tylko nad tym żeby bardziej wyeksponować stopę oraz werbel (myślę o dodatkowych mikrofonach stopa i werbel) - raczej chyba nie będę wchodzić w opcję większej (7-8) ilości mikrofonów - jeszcze przemyślę koncepcję.
Wysłany: Czw 27 Sty, 2011
bardzo smacznie to wszystko nazbierałeś, dobry sprzęt do nagrań, zawsze marzyłem o takich majkrofonach, ale jest jeszcze masa innych priorytetów
planujesz rozbudować blaszki?
a tak btw uwielbiam Ciechanów i Wasze niesamowite piwo... bombastycznie najlepsze jakie piłem, musisz spróbować zatem naszej lubelskiej Perły niepasteryzowanej... ;D
*A_Fire_Inside* - dzięki ! - z tymi priorytetami to się jak najbardziej zgadzam a i ze sprzętem do homerecordingu (mikrofonami) nie ma co przesadzać bo z takiego sprzętu trzeba pokombinować nieźle żeby coś więcej wyciągnąć ja na razie z tych majków nie mogę wyciągnąc do konca tego co bym chciał a wcześniej miałem niższej klasy mikrofony i też dawały radę
co do blaszek to myślę jedynie o splaszu 10-ce
no a piwko rewelacja - coraz więcej ludzi w Polsce się nim zachwyca - właśnie je sobie popijam
a perłę bym spróbował tylko u nas nie ma aczkolwiek jak kiedyś byłem w Lublinie to zdaje sie, ze w jakiejś knajpce na rynku popijałem ją
szymv - dzieki jeszcze raz ! - Twoje kawałki sprawdzę - jak mi podpasują to nagram - a tak przy okazji to kiedyś myślałem żeby taki temat założyć - właśnie z nagraniami partii bębnów przez róznych forumowuczów zrobionych do tego samego podkładu
Wysłany: Pią 28 Sty, 2011
mnie ten Twój Chambers rozbraja, kumpel ma, jeno się zakochać normalnie
a co do splasha masz już jakiś konkret na oku?
ja bardziej crashowych szukałem stąd kombinacja b8 (małę, szkliste, głośne, jasne) z b20 (większe, stąd 12", ciemny, bardziej crashowy), ale to przez rodzaj nuty którą uprawiam, cięższe brzmienia no i w drugim składzie alternatywne staroświeckie rockowizny, aczkolwiek brakuje chinki
werbel chambers jest niezły , ma naprawdę niesamowitą szerokość stroju , aczkolwiek jest dosyć skupiony, co do splasha to nie mam nic na oku , rozważam 10-kę , HHX Evolution , Istanbula Agop Traditional a moze coś innego - nie mam ostrej wczuty w tym punkcie ale by się przydał splash
Wysłany: Sob 29 Sty, 2011
GRANIT, tak jest właśnie dosc skupiony, ale pobaw się z naciągami, ja słyszałem go na Evansie ST Dry i brzmiał naprawdę miażdżąco, mięciutko, nie warto ładować grubych naciągów do niego jak ja np. w swoim mam evanc ECII Reverse DOt, ale ja mam jeszcze m-kę więc wyciągnął mi naciąg naprawdę brzmienie no i spreżyny blastersdy puresound
w chambersie genialne są regulacje dwóch maszynek do sprężyn
co do splasha to trudno mi cos polecić, ale z reszty Twoicgh blach wnioskuję że traditional by zadowolił Twoje ucho, bardzo miły uniwersalny splashek, ew. minichina