a co to z beczki? i jakie rozmiary? i jakich blach uzywasz? i do czego ta stopa za hi-hatem? objaśnij no coś ;] bo prezetują się bardzo fajnie!
Bebny to Mapex M klonowo-lipowy w rozmiarach 14x5,5 ; 10x9 ; 12x10 ; 14x14 ; 22x18 (co do glebokosci tomow to nie jestem pewien) , blachy to Istanbul Traditional Medium 14 ; 17 ; 21 . Co do stopy za hi-hatem to taki nowy moj patencik - postawilem ja niedawno tam i podpialem do stalowego przedmiotu i z tym pobuje , zeby w przyszlosci podpiac Cowbel
pzdr
werbelek
Wysłany: Nie 17 Lut, 2008
GRANIT napisał/a
jacek-bębniarz napisał/a
a co to z beczki? i jakie rozmiary? i jakich blach uzywasz? i do czego ta stopa za hi-hatem? objaśnij no coś ;] bo prezetują się bardzo fajnie!
Bebny to Mapex M klonowo-lipowy w rozmiarach 14x5,5 ; 10x9 ; 12x10 ; 14x14 ; 22x18 (co do glebokosci tomow to nie jestem pewien) , blachy to Istanbul Traditional Medium 14 ; 17 ; 21 . Co do stopy za hi-hatem to taki nowy moj patencik - postawilem ja niedawno tam i podpialem do stalowego przedmiotu i z tym pobuje , zeby w przyszlosci podpiac Cowbel
Kolego! to jest 14x12 sam mam mke fusion i dobrze wiem. A po za tym do mki nie robia tomów 14x14 (o ile wogóle takie robią) jesli juz to floor tomy na nogach. Wiec chcąc nie chcąc masz 14x12 i już
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.
werbelek
Wysłany: Nie 17 Lut, 2008
ciupek napisał/a
Kolego! to jest 14x12 sam mam mke fusion i dobrze wiem. A po za tym do mki nie robia tomów 14x14 (o ile wogóle takie robią) jesli juz to floor tomy na nogach. Wiec chcąc nie chcąc masz 14x12 i już
nie ma innej opcji bo z jakiej by nie byl firmy 14x14 tak czy siak bedzie stal o wlasnych nogach, chyba ze go sam zawiesisz
... w tej chwili troche kombinuje z ustawieniami , wczesniej 10 i 12 mialem na centrali obecnie padla taka nowa koncepcja , chce troche pokombinowac , mam w planach jeszcze pare opcji (bell , splash , moze mniejszy crash , drugi hi-hat czeka na podwieszenie , cowbell na stope po lewej stronie , block na centrale) ... chce troche rozwinac spectrum ... a pomysl z 12 po prawej strony - faktycznie ciekawy moze sprawdze ...
... wg Twojej sugestii kuchaR182 wyszedl mi kompletny total destroyer , podoba mi sie to ustawienie , niebawem sprawdze w akcji (to takie wstepne ustawienie na szybko) ...
A wez okropne nie moge zcierpiec 12 na pozycji niby floor-tom :] 14 podwieszana zreszta tez . Ale secik ladny, mniamniusie istanbulki, porownywales moze 17 mediuma z turkiem?
Mi sie w takim ustawieniu gra najlepiej, równiez mam Mbirch fusion, ale mojim marzeniem było by miec tomy w wymiarach 12 16 18 Ale na tak radyalne zmiany jest jeszcze czas. Powiedz mi prosze czy po założeniu naciagu aquarian regulator rsm zauwazyłes jakas diametralna róznice w brzmieniu porównujac naciag rezonansowy oryginalny? Bo mocno sie zastanawiam nad zakupem, a nie wiem czy warto. Uderzany mam SKII
... szczerze powiedziawszy to juz nie pamietam jak to bylo z tym oryginalnym bo od razu zmienilem na to co mam obecnie , jak bede mial chwile czasu moge sprawdzic bo mam jeszcze ten naciag natomiast mialem go kiedys na SKII i byla miazga w tej chwili mam pojedynczego Emada i tez jest miazga ...