No to nadszedł czas sądu. Pokazuje tragedię, na której przyszło mi grać.
Bębny:
BD: 24x16 Szpaderski
TT: 13x13 Szpaderski
SD: Mapex Black panther stainless steel 14x5,5 (z tego akurat jestem zadowolony)
Blachy:
HH: Meinl Sterling 14
Hardware:
statyw werblowy: Basix z serii 800
statyw hi-hat: Stagg (za niedługo przesiadka na Gibraltara)
stopa: Gibraltar na pasku
Naciągi
BD: No name (w planach Aquarian)
TT: Evans G1 coated w opłakanym stanie (w planach Pinstripe)
SD: góra Remo Emperor X, dół Remo Ambassador snare
Na początku przyszłego roku szykuje się jakiś ride i chyba zakupie jakiegoś toma 10.
PS. za komentarze w stylu "ale shit, jak można na tym grać, itp." serdecznie państwu dziękujemy
Ostatnio zmieniony przez paper Pią 14 Gru, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Fajny ale jedno mi sie nie podoba w tym i innych werblach z czarnym osprzetem, wiecie dlaczego? a no dlatego ze tak jak na wyzej pokazanym werblu wszystko jest czarne a srubki sa niklowane, tak samo z werblem Pearla sygnowanym przez jordisona werbel i osprzet czarny czy siwy niewiem a srubki niklowane, tulejki w ktorych siedza srubki mosiezne, w/g mnie jest to totalna wioska, mogli by sie postarac bo placi sie za instrumet tyle kasy a wyglada jak aa szkoda gadac...
tak wyszło na zdjęciu.
Mi też się to nie podoba, ale w moim werblu śrubki i gwinty są w kolorze całego werbla.
Ogólnie to trudno uchwycić kolor bo to jest taki platynowy i ogólnie śliczny.
@ Pater Noster
Kupiłeś w music info przez znajomego po dużo niższej cenie niż normalnie bo za prawie 7 stówek.
@OTB
Jak to gada jeszcze nie wiem do końca bo grałem może 5 minut. Nastroiłem dość wysoko.
Teraz ma taki dość krótki strzał z krótkim ale ładnym metalicznym przydźwiękiem. napewno da się go wyeliminować ale mi się on podoba
@ Pater Noster
Kupiłeś w music info przez znajomego po dużo niższej cenie niż normalnie bo za prawie 7 stówek.
@OTB
Jak to gada jeszcze nie wiem do końca bo grałem może 5 minut. Nastroiłem dość wysoko.
Teraz ma taki dość krótki strzał z krótkim ale ładnym metalicznym przydźwiękiem. napewno da się go wyeliminować ale mi się on podoba
trudno by mi było już teraz załatwić.
znajomy wyjechał a ja na szczęści jeszcze zdążyłem
Jak to się mówi głupi ma zawsze szczęście
Co do naciągów.
Narazie nie planuje wymiany bo nie są tu założone worki na śmieci typu Remo UT czy inne tylko Remo coated ambassador na górze i ambassador snare na dole.
Za niedługo założe Emperora X i zobaczymy co on potrafi na podwójnym naciągu
E tam nie narzekam poza tym wszystko jezdzi w trap casie. a jedyne noszenie to do i z case'a a tak serio to naprawde miazdzy ten werbello. Niedlugo DW EDGE przychodzi. Wtedy zoabczymy ( z waga niestety tak samo ) Black Panther jest bardoz fajnym instrumentem. Niedawno mialem przyjemnosc obcowac z DEEP FORESTEM. mniam.
fikuśny zestaw. kontrast miedzy werblem a reszta jest tak duzy ze musze przyznac ze jest to zabawne:)
oczywisice nie jest to zadna szydera czy coś-nie zrozum mnie zle!
ps. na twoim miejscu nie myslałbym o upgrade'owaniu tego setu tylko na przeczekaniu "ciezkich czasów" i kupieniu czegoś lepszego.
Takiego w sumie mam plana, lecz wolę teraz mieć swoje lepsze blaszki, żeby mieć na czym koncert zagrać(swoje blachy, werbel, stopa to podstawa), a potem kupować nowe(w senie najpewniej używane) gary
ja też kiedyś miałem coś podobnego ale żeby koncertować naprawdę chcesz tym grać koncerty moja rada, kup lepsze bębny a blaszki za pare złotych gdzieś wykombinujesz hihat masz jak na początek oki ja grałem na polmuzowskim i sie cieszyłem lepiej inwestuj w bębny
pozdro
Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
Jak pisałem wcześniej, nie zamierzam na tym gracie grać koncertów. Jak już będzie jakiś koncert to bębny będe miał od kumpla, a blachy kupie swoje.
BTW. Nie wiem czemu jak ktoś ma gorszy sprzęt, to od razu rodzi się myśl że dopiero zaczyna grać na bąbnach. Nie wszyscy śpią na kasie.
Widze ze troszke stara date ma ten post. Ale szacunek szacunek dla tego goscia od tych garow. Ja bym i na tym gral koncert, jak chlop wie do czego sa palki to zmiecie nie jednego pyrkmena ze scene na tym zestawie.
Pozdro i zycze samych sukcesow w graniu ...
Wojtek