Blachy.
hihat- Amedia Galata 14
crash- Istanbul Mehmet 18
ride- Amedia Galata 20
+posiadam też crash K2 Traditional 15,16 splash K2 Traditional 10 i chine Istanbul Mehmet 16
Ogólnie to kocham recznie robione blachy.
Naciągi.
BD: oryginalny z Gretscha (nie zmieniam go bo po dobrym wytłumieniu ciekawie brzmi)
TT: Evans G2 Coated, rezo. RMV Duo-Clear.
FT:Evans G2 Coated, rezo. RMV Duo-Clear.
SD: RMV Standard Coated White (przykleiłem dodatkowo łatkę z Evansa żeby trochę wytłumić), rezo. Black Panther.
O hardware nie będe nic pisać bo to zwykłe statywy z Gibraltara, Gretscha, Premiera i multiclamp RMV.
Na przyszłość planuję kupić toma 18 i zrobic z niego bass drum.
Brzmienie werbla jest mięsiste ze średnim atakiem, centrala brzmi jakbym walił pięścią o brzuch , a tomy mają dobry atak i ładne "buuuuuuuuuuuuuuum"
Stoją tam pod ścianą niestety ich tu nie widać, nie lubię dużych zestawów dlatego rzadko kiedy zakładam tamte blachy poza tym china mi się rozlatuje i z każdym uderzeniem skracam jej żywotność czasem też zamiast tego toma 12 używam jakiegoś starego werbla Polmuza którego troche odnowiłem, dałem nowe naciągi i stroję go bardzo nisko.
Ostatnio zmieniony przez JestemMati Sob 25 Gru, 2010, w całości zmieniany 1 raz
tomy brzmią mięsiście, maja dobry atak i bez żadnych przydźwięków, mają klarowny sustain chociaż bardziej mi się podoba ich brzmienie z naciagami Remo Ambassador Fiberskin 3 ale one się dość szybko niszczą szczególnie na werblu. Miałem tez naciagi evans G1 clear których ci nie polecam bo to takie gówno jak te firmowe gretsch które były na samym poczatku. Mam też RMV dou-clear ( nie wiem czy znasz) teraz je mam na rezonansie, a brzmią prawie identycznie jak evansy G2 clear.
Podsumowując to chyba najbardziej mi sie podobały naciągi Fiberskin, gdyż kocham te vintage'owe brzmienie i chyba znowu je kupie chociaż to lekka strata pieniędzy
Dodaje zdjęcie mojego zestawu z wszystkimi blachami jakie posiadam.
Podoba mi się brzmienie tej chiny na której jest hihat bottom Zildian PlanetZ, brzmienie jest krótkie, wysokie i bardzo szkliste, a nieco dalej koło ridu jest crash K2 16" z slashem K2 10".
Załozyłem też nowe naciągi na tomy i werbel Remo Pinstripe Coated, a na stopę Powerstroke 3 Coated. Pinstripe na werblu brzmi ochydnie ale na tomach ładnie z długim sustainem.
Dokonałem zakupu świetnych bongosów Tycoon w kolorze zielonym!
Wysłany: Sro 02 Lut, 2011
JestemMati napisał/a
jedyną wada tego produktu jest to że korpus jest sklejany z kawałków drewna przyciętych tak aby po sklejeniu tworzyły okrag.
jaka tutaj wada? normalnie zrobione z klepki bongosy...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Sro 02 Lut, 2011
to ktos straszne glupoty gadal nie wiem jak z bongosami, ale to tak jak ze wszystkim, albo bedzie dobre albo slabe, sposob wykonania jest tutaj drugorzedna sprawa...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!