Witam wszystkich. Mysle, ze to dobry dzial, zeby sie przedstawic
Nazywam sie Szymon, mam ok 19 lat i gram na bebnach (z małymi przerwami) jakies 4 lata.
Zaczelo sie od pewnego obozu muzycznego, dzie byly warsztaty perkusyjne, w ktorych oczwiscie bralem udzial. Potem przez rok pobieralem lekcje. Oczywiscie w tedy prawie w ogole nie cwiczylem (bo i po co ).
W miedzyczasie maly zespol z kolega, potem byla przerwa, nastepnie znow przez jakis czas mialem lekcje.
A tak naparawde to perkusja zainteresowalem sie sluchajac Metallici
Swoj obecny zestaw mam od 1,5 roku. Set - jakby nie patrzec - jak najbardziej standardowy. Ja jestem zadowolony. W niedalekim czasie bede wprowadzal w zycie pewne zmiany.
Obecnie tworze z kumplami w zespole (raczej ten ciezszy rodzaj muzyki) i mam nadzieje, ze cos sensownego z tego wyjdzie
Bebny:
SD - 14x5,5 metalowy sonor force 2003 gora - evans genera hd dry
SD2 - 14x5 drewniany gretsch (z zestawu) gora - evans power center
BD - 20x16, naciagi gretsch
tomy - 10 12 i ft14 z naciagami evans hydraulic (co okazalo sie niemalym bledem...)
naciagow rezonansowych jeszcze nigdzie nie zmienialem.
HW - gibraltar (chyba 5511 ale glowy nie dam)
w najblizszym czasie planuje zakup twina. Wybor padl na DW7002
blaszki:
hi hat - Zildjian ZBT 14"
crash1 - Zildjan ZBT rock crash 16"
crash2 - Istanbul Agop Heavy crash 18"
ride - Zildjian ZBT rock ride 20"
a teraz troche zdjec:
pozdrawiam i licze na jakis odzew
I oto male zmiany, ktore wprowadzilem w zycie:
nowy kolor, ustawienie no i nowa zabawka - twin DW7002
zapraszam do ogladania
Ostatnio zmieniony przez szymv Sob 20 Wrz, 2008, w całości zmieniany 1 raz
hm... ciezko powiedziec, ale chyba w miare tak.
Chyba to dlatego, ze nie slyszalem jeszcze dobrego werbla
A tak naprawde to do fajnego brzmienia mu daleko, ale pomogla wymiana naciagu. No i oczywiscie nastrojenie. Teraz jest dosc wysoko, co go w miare ratuje
farba - 18 zl, srodek do usuwania starych powlok - jakies 11 zl. Pedzle i szpachelki oraz podklad mialem w domu czyli w sumie nieduzo. No i tydzien na zrobienie tego wszystkiego.
Musze gdzies jeszcze dorwac lakier bezbarwny w sprayu i bedzie gotowe.
co do dzwieku - moze tylko sie zasugerowalem, ale mam wrazenie, ze calosc jakos tak troche lepiej brzmi. W kazdym razie centrala.
o, ja też mam black hawka. jestem z niego zadowolony, zwłaszcza po zmianie naciągów na emperory. z werbla też jestem zadowolony, zwykły Evans G2 na górze, na dole gretsch, bardzo wysoko nastrojony i jak dla mnie brzmi świetnie. lubię ten dźwięk. co do twoich, to świetny kolor, też muszę coś z moimi zrobić, bo mimo wszystko wiśniowy to nie jest moje marzenie.