olli
Wysłany: Nie 16 Wrz, 2007 Gretsch Catalina Ash
Witam, to mój pierwszy post na forum. Mam nadzieję, że będzie fajnie
Oto na czym gram:
1) Gretsch Catalina Ash 8" 10" 12" 14" 14" 22"
Turkish Moderate 14" 16" 18" 20"
Istanbul Mehmet Traditional Splash 8" (nie ma na zdjęciach)
Hardware Gibraltar, Mapex
2) Jak nie mam czasu i możliwości iść do Cataliny zostaje mi Yamaha:
Oba zestawy świetne i zdjęcia tez, no może z wyłączeniem czwartego
_________________ la mayyitan ma quadirun yatabaqa sarmadi
fa itha yaji ash-shuthath al-mautu gad yantahi
Abd al-Azrad
olli
Wysłany: Sob 02 Lut, 2008
Witam, dużo czasu minęło, tak więc nowe foty
Chimesy - mam je od dawna, ale nie mam gdzie powiesić, kupiłem najtańszy statyw dixona specjalnie pod nie, ale teraz jest tam tamburyno, które niedługo pójdzie na specjalny uchwyt, a dzwony na swoje miejsce.
W porównaniu z ostatnimi fotkami przybyło:
-Splash Istanbul Mehmet Traditional 8"
-Ramię Gibraltar SC-GCA (chyba nie pomyliłem symbolu)
-Twin również Gibraltar 6611BD
-Naciąg na bęben basowy Powerstroke 3 + łatka czarna evansa (uzyskałem bardzo uniwersalne, potężne brzmienie)
-Hot Rodsy Pro-Marka
-Tłumiki Tamy (w sumie dla ciekawostki je kupiłem, ale trochę ucinają metalicznych przydźwięków)
-Statyw Prosty Dixon Invader
-Gibraltar Drop Clutch
-Tamburyno Latin Percussion Cyclops Stal
Chyba tyle... następne planowane zakupy to Chinka 14" + ramię + uchwyt na Tamburyno + może miotełki jak starczy
Pozdrawiam i zachęcam do komentowania
Wysłany: Nie 03 Lut, 2008
jak naszybciej wymien naciagi, potem reszta zakupow...tyle ode mnie i btw fajny zestawik i blaszki tez calkiem zgrabne
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
otoz to!! swietne bebny swietne fotki jedyne dwie sluszne firmy
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
Nie chyba!!Na pewno!!!Ale nie Catalina,czy BackHawk
hmmm ja posiadam Black Hawka (tak samo jak catalina z tomem
co do tego że "Ale nie catalina czy blackhawk) co racja to racja, zagrałem na broakcaster(czy jakoś tak) to wszystko wysiada przy brzmieniu tej perkusji
olli
Wysłany: Sob 09 Lut, 2008
No, wreszcie wszystko na swoim miejscu, dokupione rzeczy to uchwyt na perkusjonalia i ramię Dixona oraz Chinka Stagga DH 16". Teraz koniec z kupowaniem pierdół, zbieram najpierw na naciągi na tomy i werbel, później na pokrowce a dalej nie myślę, bo zanim tamto kupie to będzie grudzień
olli
Wysłany: Czw 22 Maj, 2008
Zaszłe pewne zmiany. Sprzedałem Yamahe, z tych pieniędzy kupiłem sobie pada HQ, pokrowce na cały zestaw i nowe naciągi, których jeszcze nie dostałem (Emperory Coated i Diplomaty na tomy, CS Coated i Ambassador Snare resonant na werbel). Niedługo zdjęcia
olli
Wysłany: Sob 26 Lip, 2008
New Stuff:
-Zildjan Avedis Splash 10" - kupiony po śmiesznej cenie, fajny
-Zestaw mikrofonów Audio-Technica MB/Dk7
Pierwsze co mi przyszło na myśl po pierwszych nagraniach to to, że gram cholernie nie równo A drugie, że zanim dojdę do odpowiedniego brzmienia podczas nagrywania to minie jeszcze sporo czasu.. niemniej jednak zabawa jest przednia.
Następne plany:
-Osobisty mikser (widoczny na zdjęciu recorder Yamahy dzierżawie od Taty )
-Rama! mam dość już tych statytów, teraz doszły jeszcze do tego kable, masakra
-Druga Chinka na lewą stronę
Dalej nie wiem bo minie pewnie z rok zanim uporządkuje te sprawy
osobiscie nie popieram takich udziwnien! ma ono za zadanie chyba podniesc "szolmenstwo" bo raczej z ulatwianiem palkerowi zycia nie ma zbyt wiele wspolnego!
_________________ Yamaha Recording Custom made in England
Sabian HHX Evolution
jeśli gdzieś nie doczytałem to zabijcie: ale co to jest dokładnie za mikser?
olli
Wysłany: Sro 06 Maj, 2009
Racja, nie napisałem nigdzie. W sumie to jedyna znacząca różnica w porównaniu z poprzednimi zdjęciami (wypadałoby coś dokupić niedługo ). Jest to Yamaha MG 166 CX USB. Fajne urządzonko, można sobie wszystko ładnie zmiksować w odsłuchu