Fajne bębeny men i kolor ładny. Trochę rozmiary mi nie podchodzą ( ja lubię duże ), ale przecież to nie ja na tym gram W ogóle wbrew pozorom całkiem oryginalne. Strasznie mało ludzi na forum ma Starclassica.
Gratulacje zioom! ;]
tomasz_prq napisał/a
faaaajowe stary
zapodaj jakiegoś soundchecka jestem ciekaw jak to gada. i fajny pentagram na ride
Dziękuję za komenty. Miło, że się podobają. Choć to wyjątkowe odczucie to chyba wynik fajnego ujęcia i oświetlenia, bo na pierwszych zdjęciach tak smacznie nie wyglądały : )
Co do brzmienia, to jest w pełni profesjonalne. Tomy brzmią bardzo poprawnie, myślę, że dość przewidywalnie jak na brzozę. Najlepszym elementem bez wątpienia jest centrala - prawdziwe działo.
Nigdy nie nagrywałem ich pod porządnymi mikrofonami, więc brzmieniem się nie pochwalę - musicie wierzyć na słowo ; )
Jeśli chodzi o 'wytłumienie' ride, to jest to rzeczywiście septagram. Takie małe skrzywienie w tym kierunku ; ) Dużo daje, bo blacha brzmi wyśmienicie dzięki lekkiemu podklejeniu.
Nic tylko pozazdrościć i pogratulować chociaż nie jest to jakiś dream set ani z takowym nie graniczy to i tak jest spoko, w sumie w porównaniu z setem który mam teraz to jest to niebo ale już nie długo
No i zmień naciągi bo tak to nie może być...
Jak się spisują te MB10 Bittnerowskie ?
Mb10 bardzo ciekawe. Byłem gotowy sprzedać 14", ale tak się świetnie uzupełniają, że nie ma mowy (przynajmniej narazie). Świetnie mi się komponują barwą i głośnością z resztą blach. Wcześniej miałem z tym problem. Brzmienie myślę, że można opisać tak jak producent - nowoczesne, ciepłe, ale przebijają się. Takie troszkę wydają mi się 'skompresowane' choć to w odniesieniu do poprzedniej blachy, która była pod kilkoma względami przeciwieństwem tych.
Ciekaw jestem większych rozmiarów. Nie za bardzo jest gdzie w to puknąć.
Ale przywykłem do tego, że wszystko kupuję w ciemno ; )
Co do naciągów, oj tu by się wymiana przydała. Narazie nic większego się nie szykuje, ale jak będzie potrzeba, to kupuję Diplomaty, G1 z dołu wrzucam na górę i gra orkiestra ; )
Chodziło mi bardziej o to jak się w zestawie spisują Twoim, brzmienia nie musisz mi opisywać - sam miałem kupić te blachy, ale tak jak jest tak wyszło z powodów wyższych
Masz Evans G1 na dole i uderzane stockowe tamy ?! no rozumiem Czyli szukasz takiego długiego otwartego brzmienia ?
Wysłany: Pon 06 Lip, 2009
bardzo fajnie podoba mi sie naprawde, ale dalej nie moge sie do tamy przekonac
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Daje radę. Ewidentnie do ciężkiej muzy, bo uderzona lekko bardziej dzwoni, niż odzywa się 'piaskiem'. Na początku nie byłem do niej przekonany - do momentu kiedy zagrałem z kapelą i usłyszałem jak się fajnie nagrywa.
Głośna strasznie, nie jest ani cukierkowa, ani delikatna. Rozmiar 18" a brzmi jakby była 20".
Nie jest to uniwersalny produkt, ale jak najbardziej godny polecenia : )
Wiesz, Byzance regular to ciemne blachy z dobrym atakiem. Mb10 to troszkę inne brzmienie - ciepłe, krystaliczne. Zwłaszcza, że to rozmiar 14". Nie wiem, czego dokładnie szukasz, ale ta blacha się bardzo dobrze nadaje na szybki akcent. Wbrew pozorom wybrzmiewa relatywnie długo. Mnie się naprawdę podoba, ale nie mam dla niej miejsca, bo zastąpił ją Custom Shop 17", który wcale taki cudowny nie jest jak by się mogło wydawać, ale ma rozmiar, który mi bardzo odpowiada.
Tak jak napisałem w ogłoszeniu - próbka na stronie Meinla jest miarodajna, tylko na żywo ma trochę więcej 'body' i nie jest tak delikatna jak na nagraniu.