Wysłany: Pon 13 Sie, 2007 I ja się pochwale moją zabawką ;]
Na początku w dobrym tonie byłoby się przedstawić;] a więc:
Witam! Jestem nowym użytkownikiem tego forum, mam na imię Karol, swoja przygodę z perkusja zacząłem mając 14 lat z mała przerwą lecz od 3 lat znowu aktywnie gram w 2 zespołach nielicząc szkolnego ale to tylko okazjonalnie, a jestem z rocznika 88 ;] Pozdrawiam wszystkich drummerów
Teraz coś o Mojej Amatce
Doczekałem się po wielu kłopotami z wysyłką, Ślicznej wściekle pomarańczowej amatki znalezionej przez Chudzika na allegro za co mu bardzo dziękuje bo wybór okazał się bardzo trafiony!
Kilka słów o bębnach:
Hardware wykonany na zamówienie dla poprzedniego właściciela ( same statywy ważą ok. 30kg) są niesamowicie ciężkie i solidne myślę że można to spokojnie przyrównać to do statywów z ,,wyższej półeczki” Stopa miała być na początku amati ale właściciel zadeklarował że ma na sprzedaż Twina yamaha za 200zł, grzech odmówić ;] Bijaki są pearla Stopa po konfiguracji malutkiej jest jak dla mnie bardzo dobra.
Blaszki to standardowe paiste 302 nie jest to żaden miód ;] ale na próby wystarczą
Beczki są wszystkie amati tj. 2x tomtom, flortom, werbel, centrala z naciągami remo i tłumiki remo’s no i bongoski ale na nich chyba oryginalne amati są założone :]
Koleś dorzucił komplet pokrowców na wszystkie bębny, hardware i talerze, kluczyki to stopy i garów, 2 stopy amati ;]
W niedługim okresie planuje kupić splasha, a na zimę zerwać tą śliczną okleinę i troche pomajstrować przy zawieszeniu ale to dopiero jak pojawi się jakiś grosz póki co jest jaka jest jak dla mnie brzmi bardzo fajnie jest dobrze nastrojona chociaż naciągi wyglądają na wysłużone…
Pozdrawiam i zapraszam do oceny tych beczek może ewentualnych uwag ;]
Więcej fotek dołożę wieczorkiem po próbie, ze wszystkimi blaszkami i resztą hardwaru
Jeszcze raz Pozdro dla Chudzika on doradził i pokazał mi tą amate chciałbym zaznaczyć że już miałem kupować peaveya… cóż już teraz wiem co to za wynalazek ;]
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!!
Garki w moim pokoju ;]
Te robione u mnie w pokoju ;]
Fotki z próby tak jak zapowiedziałem doszły 2 łamańce i 2 blaszki magic brass ;]
Fotka w miejscu moich prób tzn w moim pokoju
życzę miłego oglądania ;]
Ostatnio zmieniony przez Drummer88 Sro 15 Sie, 2007, w całości zmieniany 2 razy
Jakoś ograłem już te ustawienie i nie stwarza mi to większego problemu Jak zaczynałem grać (raczkować) miałem dosłownie manie na punkcie tego żeby hihat był prawie nad werblem ( ten hardwar który dostałem z perką, lubi dużo miejsca to i go trochę zajmuje jeszcze twina tam upchnąć to wogóle komedia), teraz jak łapki się rozchodziły ta dosyć co prawda widoczna odległość jest śmieszna
Hmm coz moge powiedziec? Ladny sprzecik, znalazlem je na allegro, a napisal do mnie Karol bo wystawil werbel amati na allegro, ale nie wiedzial ze to amati
Napisalem mu co i jak On mi powiedzial ze chce Peavey'a kupic, to mu natychmiast wybilem ten pomysl z glowy No i pokazalem Amati, kupil, i jest zadowolony(chyba). Ciesze sie ze moglem mu pomoc, tak samo jak pomoglem kilku innym osobom
Dzieki za uwage.
Bebny istne cacko