Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » I ja się pochwale moją zabawką ;]
I ja się pochwale moją zabawką ;]
Autor Wiadomość
Drummer88

Wysłany: Pon 13 Sie, 2007   I ja się pochwale moją zabawką ;]

Na początku w dobrym tonie byłoby się przedstawić;] a więc:

Witam! Jestem nowym użytkownikiem tego forum, mam na imię Karol, swoja przygodę z perkusja zacząłem mając 14 lat z mała przerwą lecz od 3 lat znowu aktywnie gram w 2 zespołach nielicząc szkolnego ale to tylko okazjonalnie, a jestem z rocznika 88 ;] Pozdrawiam wszystkich drummerów :P :)

Teraz coś o Mojej Amatce 8)

Doczekałem się po wielu kłopotami z wysyłką, Ślicznej wściekle pomarańczowej amatki znalezionej przez Chudzika na allegro za co mu bardzo dziękuje bo wybór okazał się bardzo trafiony!

Kilka słów o bębnach:

Hardware wykonany na zamówienie dla poprzedniego właściciela ( same statywy ważą ok. 30kg) są niesamowicie ciężkie i solidne myślę że można to spokojnie przyrównać to do statywów z ,,wyższej półeczki” Stopa miała być na początku amati ale właściciel zadeklarował że ma na sprzedaż Twina yamaha za 200zł, grzech odmówić ;] Bijaki są pearla Stopa po konfiguracji malutkiej jest jak dla mnie bardzo dobra.

Blaszki to standardowe paiste 302 nie jest to żaden miód ;] ale na próby wystarczą 

Beczki są wszystkie amati tj. 2x tomtom, flortom, werbel, centrala z naciągami remo i tłumiki remo’s no i bongoski ale na nich chyba oryginalne amati są założone :]

Koleś dorzucił komplet pokrowców na wszystkie bębny, hardware i talerze, kluczyki to stopy i garów, 2 stopy amati ;]

W niedługim okresie planuje kupić splasha, a na zimę zerwać tą śliczną okleinę i troche pomajstrować przy zawieszeniu ale to dopiero jak pojawi się jakiś grosz  póki co jest jaka jest jak dla mnie brzmi bardzo fajnie jest dobrze nastrojona chociaż naciągi wyglądają na wysłużone…

Pozdrawiam i zapraszam do oceny tych beczek może ewentualnych uwag ;]
Więcej fotek dołożę wieczorkiem po próbie, ze wszystkimi blaszkami i resztą hardwaru

Jeszcze raz Pozdro dla Chudzika on doradził i pokazał mi tą amate chciałbym zaznaczyć że już miałem kupować peaveya… cóż już teraz wiem co to za wynalazek ;]

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!!

Garki w moim pokoju ;]
Te robione u mnie w pokoju ;]
perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

Fotki z próby tak jak zapowiedziałem doszły 2 łamańce i 2 blaszki magic brass ;]

perkusja

perkusja

perkusja

Fotka w miejscu moich prób tzn w moim pokoju ;)
perkusja
życzę miłego oglądania ;]
Ostatnio zmieniony przez Drummer88 Sro 15 Sie, 2007, w całości zmieniany 2 razy  

Rafałek

Wysłany: Pon 13 Sie, 2007   

Wygodnie ci tak grać na HH??

Drummer88

Wysłany: Wto 14 Sie, 2007   

Rafałek napisał/a
Wygodnie ci tak grać na HH??

Jakoś ograłem już te ustawienie i nie stwarza mi to większego problemu :wink: Jak zaczynałem grać (raczkować) miałem dosłownie manie na punkcie tego żeby hihat był prawie nad werblem :) ( ten hardwar który dostałem z perką, lubi dużo miejsca to i go trochę zajmuje jeszcze twina tam upchnąć to wogóle komedia), teraz jak łapki się rozchodziły ta dosyć co prawda widoczna odległość jest śmieszna :lol:

Pozdrówka :mrgreen:

chudzik5 

Bardzo ladne bebny, mowilem ze beda ok :)
Pozdrawiam

SZKARŁATNIK 
Die Strubiny Die!

bębny są nawet całkiem w pałke, fajnei bo masz większą ilość tomów :)

PS ładnie to tak kraść znaki drogowe?? :D

Drummer88

He He He co do tego znaku on nie jest prawdziwy ;] Jest zrobiony z laminatu :P

Drummer88

Wysłany: Pią 17 Sie, 2007   

Tutaj fotki zmienionego ustawienia ;] tzn 14" wisi juz na statywie :D a na jego miejscu w tom holder wsadziłem talerz ;]

perkusja

perkusja

perkusja

chudzik5 

Bardzo ladnie to wyglada :)

SlaYer_prk.

chyba masz takie same amati co ja : )

Drummer88

a masz może jakies fotki?

slayerprk

Wysłany: Pon 27 Sie, 2007   

moje raczej poki co nie nadaje sie do pokazania :D poki nie sprawie nowych naciagow i blach :)
[color=#1b536a]SLAYERPRK[/color][color=#14313f].com[/color]

jacek1

Wysłany: Pon 27 Sie, 2007   

moge z ciekawosci zapytac ile zaplaciles za to cudo :) ? moze sprzedam EP customa i kupie cos takiego z lepszymi blachami :D ktos chetny :P ?

raq

Wysłany: Wto 28 Sie, 2007   

No koleżko piękny sprzęcik gratulacje!!

JooreX
whiskey lover

fajne ustawienie, bardzo ladnie zachowane amati :-) gralem kiedys proby na podobnym z nieistniejaca juz kapela, brzmialo zupelnie przyzwoicie takze gratuluje fajnych bebenkow!

ten statyw od hihatu to na moje oko bardziej starszy pearl jest, ale ciezko stwierdzic bo foty sa strasznie male :-)

Mayhen 

pikne gary :D ej Drummer88 dałem sie nabrac na twojego robaka :P

chudzik5 

Hmm coz moge powiedziec? Ladny sprzecik, znalazlem je na allegro, a napisal do mnie Karol bo wystawil werbel amati na allegro, ale nie wiedzial ze to amati :)
Napisalem mu co i jak :) On mi powiedzial ze chce Peavey'a kupic, to mu natychmiast wybilem ten pomysl z glowy :) No i pokazalem Amati, kupil, i jest zadowolony(chyba). Ciesze sie ze moglem mu pomoc, tak samo jak pomoglem kilku innym osobom :)
Dzieki za uwage.
Bebny istne cacko :)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » I ja się pochwale moją zabawką ;]