No tak, update kolegi Kanclerza zmobilizował mnie do tego samego, choć gdzie mi do niego:))))
Mam te bębny od krótkiego czasu, zagrałem na nich 4 koncerty i nagrałem materiał na nową płytę, której premiera we wrześniu. Fotki pochodzą z tej właśnie sesji nagraniowej z czerwca. Od długiego czasu grałem na Rockstarze i byłem zadowolony, a teraz jestem baaaardzo zadowolony, graty nówka sztuka...Spotykałem się z opiniami, że takie płytkie tomy kiepsko brzmią - nieprawda, brzmią zajebiście, w studiu sprawdziły się idealnie, a nawet zostały pochwalone za brzmienie:)))Najlepiej zawsze samemu się przekonać, na żywo też jest konkret...
Kolor - GP (Gray Pewter) oczywiście lakier
Black Nickel Shell Hardware
Die-Cast Hoops (Black Nickel Plated)
Konfiguracja:
SLB22EZBN 18"x22" Bass drum 1
SLT10HBN 6.5"x10" Tom tom 1
SLT12HBN 7"x12" Tom tom 1
SLF14ABN 12"x14" Floor Tom 1
SLF16ABN 14"x16" Floor Tom 1
SLS55BN 5.5"x14" Snare drum 1
MC61 Multi-Clamp 2
MTH900AS Single Tom Attachment 2
14x3-1/4 – Tama Brass Piccolo
Tama Iron Cobra Power Glide Twin Pedal (HP900PTW)
To, że tomy są krótkie to nie znaczy że są "nienormalne" , a tak powaznie to Tama wymysliła Hyper-Drive żeby wpleść vintage w te zestawy i naprawdę im sie to udało:) Powiem Wam że spotkałem się z mocno zdziwionymi minami osób, które usłyszały te tomy:)
Usłyszeć je będzie można na nadchodzacej płycie (być może singiel w sierpniu, a płytka we wrześniu), a zobaczyć i usłyszeć równocześnie na trasie promujacej nowy album:)) rozpiska trasy poniżej:
http://forum.perkusjaonli...009-vt12975.htm
Wysłany: Pią 07 Sie, 2009
super bebenki, tylko pogratulowac
jedno mnie martwi juz pare tam jest na forum, Guru osobiscie mnie do tej marki tez przekonywal, pare innych osob rowniez, ale dalej sie nie moge przelamac i polubic moze kiedys...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Ten niby z brzmieniem to taki żarcik, po drugie z mikrofonu z cyfrowego aparatu to jaki może być dźwięk?...ale ok, poniżej śmieszne coś , miłej zabawy...
http://www.youtube.com/watch?v=Z34QlLCh61E
Mały update: mam przyjemność zasiadać na nowym thronie HT 741 oczywiście TAMA, po złożeniu robi niesamowite wrażenie, oparcie i możlwości regulacji jakie są to bardzo duży plus, stołek jest masywny, ciężki jak jasna cholera i solidny, jeszcze dziś fotki, a po weekendzie krótki opis jak się na nim "gra"...:)))
Widze ze tama staje sie coraz popularniejsza Mialem okazje grac na takich bebenkach w sklepie jak bylem kupic swoje, tylko tam mieli jakis kosmiczny zestaw, dwie centralki a tomy od 8" do 14" i do tego dwa kotly 16" i 18" nie powiem ustawieniowo wygladalo to bardzo podobnie do zestawu Simona Phillipsa, brzmieniowo bardzo mi sie podobalo, ale chcialem Starclassica w bardziej normalnej wersji Gratuluje garkow i zycze owocnej wspolpracy z firma Tama