secik bardzo fajny i ustawienie oczywiscie tez
gratuluje blach, a czy a customy nie wydaja ci sie tak trochu stłumione?
bo gdy testowalem w sklepie crasha z a custom brzmial stlumiony, no jak nie crash a jakas wycieta stara blacha, moze tez to byl jakis slabszy egzemplarz w kazdym razie brzmienie mi sie nie podobalo:P
A ja troszkę urozmaicę wypowiedzi - jojo, nie chciałbyś przypadkiem wymienić się na crashe 16"? Oferuję Ci za Twojego blaszkę A Custom 16" lecz model PROJECTION + ew. dopłata z mojej strony, bo Twoja wygląda na troszkę lepszy stan. PRZEMYŚL to proszę... Zależy mi. Pozdrawiam xD
a czy a customy nie wydaja ci sie tak trochu stłumione?
Wręcz przeciwnie, dla mnie są wyraziste
lib napisał/a
luz, jak Ci się gra na takim ustawieniu? Grasz na 12 14 16 opcjonalnie używając 10?
Jak na razie gra mi się o niebo lepiej niż prz standardowym ustawieniu, a co do używania tomów to gram na 10 12 16, 14 trochę zostaje w tyle, ale to różnie bywa .
jacek-bębniarz napisał/a
A ja troszkę urozmaicę wypowiedzi - jojo, nie chciałbyś przypadkiem wymienić się na crashe 16? Oferuję Ci za Twojego blaszkę A Custom 16 lecz model PROJECTION + ew. dopłata z mojej strony, bo Twoja wygląda na troszkę lepszy stan. PRZEMYŚL to proszę... Zależy mi. Pozdrawiam xD
Aha, secik naprawdę wypas
:> chciałem kupić projection ale wybrałem zwykłego a więc chyba było by to bez sensu z mojej strony
W planach chcę zakupić jakąś perkusję elektroniczną do pokoju+chine 16' oriental dzyldiana no i pałki bo mi się połamały ;]
gram w podobnym ustawieniu jednak niezncznie sie rozniącym, mianowicie 12'' mam zawieszona na centralce a 10'' po lewo na statywie i moim zdaniem masz zbyt daleko rozsuniete tomy 12" i 14" i moze byc ci ciezko uzyskac szybkie przechodzenie miedzy tymi dwoma tomami! ale to tylko moja taka mala uwaga! grasz jak ci wygodnie! polamania palek zycze:D
_________________ Yamaha Recording Custom made in England
Sabian HHX Evolution
Wysłany: Czw 09 Paź, 2008
nie no panie!!!! o panieeee
może i mało masz blaszencji jak i ja, ale za to jakie te blachy! Może nie przepadam za zildkami, ale akurat A custom to podobne brzmienie do tego co chciałbym. Bardziej chyba podbają mnie się beczki. Też celowałem początkowo w Gretsch'a ale cena niestety mnie nie porwała - 3400 za set 10, 12, 14, 16... tylko ze statywami - prosty, hihat, werbel + stopa. Troszę za drogo jak dla mnie.
Wysłany: Pią 10 Paź, 2008
oj wiem wiem ...paaaaaanie daj pan spokój
a tak na poważnie to chodziło że spoko masz ten zestawik, konfiguracja i ustawienie. Ten model Gretscha jest o wiele lepszy niż inne cenowo odpowiedniki. A jak stopka sie sprawuje? W sumie przygladalem sie jej ale nie gralem.
6611 ? jak była nowa to dobrze jak widać to już trochę ma (wytarta przez moje stopy od częstego grania) teraz lekki luz złapała w prawym pedale ale już naprawiony w takim przedziale stopa w sam raz
Wysłany: Wto 14 Paź, 2008
no i zajebiście!
Ja też gram w podobnym ustawieniu, z resztą zależy z jaką kapelą, bo na chałtury zabieram tylko kotły -8,10 i 13(lub16).
Ale tu chodzi mi u umiejscowienie ósemeczki. Genialnie się sprawdza bębenek w ustawieniu (kolejno od lewej)- 10,12,8!,13,16. Ja ściągnąłem to głównie od Gavin'a Harrisona, Derek'a Roddy'ego i paru innych. Dla mnie bardzo wygodne i funkcjonalne. A jak się u Ciebie sprawdza, jak oceniasz i co o nim myślisz.
Yo
ps. ach te blaszki
nowy nabytek china stagg dh 8" a tak z nudów sobie kupiłem :]
co do brzmienia to za taką cenę: 79zł nie znajdzie się nic lepszego, tak myślę i tak słyszałem. Można bardziej ją określić jako china/splash. Jest wybuchowa, krotko wybrzmiewa, enjoy
[size=9][ Dodano: Nie 04 Sty, 2009 ][/size]
update
Zildjian K Custom Fast Crash 17" (KABOOM OF SOUND)
noo katu, z usa zmierza do mnie jeszcze k custom splash 10" i zamierzam jakąś chine porządną walnąć za niedługo, ale na razie piniądze zarabiam na iron cobre