Witam
Jestem raczej malo znany na forum, więc trochę się przedstawię. Mam na imię Kacper, mam 17 lat. Naukę gry na perkusji rozpocząłem ponad rok temu, ale swoje bebny mam od okolo 4 czy 5 miesięcy (łącznie). Najchętniej gram funk, w tym stylu czuję się najlepiej, podejmuję też nieudolne próby grania jazzu
Zaczęło się od wielkiego werbla marszowego, centralki polmuza i hihatu basixa, niestety nie zrobilem zadnych zdjęc temu zestawowi.
Po okolo 8 miesiacach nauki sprawaiłem sobie pierwszy zestaw, był to używany Pearl Forum w konfiguracji standard. Jednak okazja zarobienia na ich sprzedaży niemałej sumki skusiła mnie do zamienienia ich na gotówkę
Mój następny zakup nastąpił po kolejnych kilku miesiącach. Kolejna decyzja była dużo bardziej przemyślana, postawiłem na ddrum'a ditrabe , kolor natural, wymiary BD: 20x18, TT: 10, 12, FT: 14, SD: 14x5,5. Następnie dokupiłem set blach stagga i stołek basixa. (Te sabiany, które widać na zdjęciach niestety nie są moje).
Przepraszam za słabą jakość zdjęć, ale nie mam zbyt dobrej ręki do aparatu.
W najbliższym czasie mam zamiar wymienić naciągi, przenieśc tomy na clampy, poxniej zajmę się wymiana blach na coś przyzwoitego.
Pozdro,
komentujcie
Ostatnio zmieniony przez kacpr0 Czw 26 Lip, 2007, w całości zmieniany 1 raz
No teraz jest git Bebny bardzo spoko, tylko slyszalem ze te blachy Stagga nie sa zbyt ciekawe, ale nie wszystko odrazu Mi sie bardzo podoba ten zestawik
powiem jedno... świetne garki idealne jak dla mnie głębokości tomów... gratuluję setu! wykończenie także miodzio
chudzik5 napisał/a
No teraz jest git Bebny bardzo spoko, tylko slyszalem ze te blachy Stagga nie sa zbyt ciekawe, ale nie wszystko odrazu Mi sie bardzo podoba ten zestawik
e tam zależy od serii, ja dla przykładu mam chine DH i jestem baaardzo z niej zadowolony, podobnie jest ze splash'em...
masz ten sam stolek basixa co ja! tylko że mój to juz kolejny raz szedł do reklamacji czyli jest juz to trzeci ten sam stołek i nadal mysle ze jest wadliwy...
a propa twoich gratów:ładne....tyle moge napisać
Ale idziesz też na głebokie wody uczysz sie rok na perkusji i bierzesz lekcje Jazzu?poznaj wszytskie gatunki wtedy możesz zaczynac sie bawic...bo Jazz to ostatnia dziedzina na Besti
masz ten sam stolek basixa co ja! tylko że mój to juz kolejny raz szedł do reklamacji czyli jest juz to trzeci ten sam stołek i nadal mysle ze jest wadliwy...
a propa twoich gratów:ładne....tyle moge napisać
Ale idziesz też na głebokie wody uczysz sie rok na perkusji i bierzesz lekcje Jazzu?poznaj wszytskie gatunki wtedy możesz zaczynac sie bawic...bo Jazz to ostatnia dziedzina na Besti
1. Też nie jestem do końca zachwycony moim stołkiem, ale jestem zbyt leniwy, żeby bawić sie w reklamacje
2. Zdaję sobie sprawę z tego, ze jazz nie jest dla cieniasów grających rok, ale powoli idę do przodu
Cześć, wykorzystałem przerwę świąteczną, żeby zrobic kilka nowych zdjęć i pokazać Wam zmiany.
Zmiany:
-w werblu założona genera dry ( z dziurkami ) i sprężyna sound blasters ( założona dopiero dzisiaj, jeszcze nie nastroiłem)
-wywaliłem środkowy tom
-w jego miejscu powiesiłem ride'a na ramieniu gibraltara (wypasione ramie, warte swojej ceny, duzo memorylockow, regulacja praktycznie wszystkiego)
-miotły promarka, pałki promarka sygnatura rabba
---no, to chyba tyle
Plany:
-wymiana hihata, który jest fatalny (cos do funka, rnb, jazzu)
-nowe naciagi na tomy ( chyba ambassadory)
-jakis crasho-ride
Pozdrawiam, prosze o komentarze i pomoc w wyborze blaszek
ONE NATION UNDER THE GROOVE! YEAAH
Ostatnio zmieniony przez kacpr0 Czw 27 Gru, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Czesc dziewczyny i chłopaki
Male zmiany u mnie. Ciągłe dążenie do pozbywania się zbędnego hardware'u natchnęło mnie do przeniesienia crsha ze statywu na clamp i zalozenie na hihacie, dodatkowo zmiana naciągów na evansa na stopie i ambassadory na tomy.
Zdjęcia robione w pokoju siostry, z góry przepraszam za dziewczyńskie gadżety w tle
Teraz nadszedł czas na zmiany w blaszkach, ale to po urodzinach.
Pozdrawiam.