Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Karabinowy Mapex
Karabinowy Mapex
Autor Wiadomość
karabin

Wysłany: Wto 27 Lis, 2007   Karabinowy Mapex

No dobrze, zamieszczam dumnie fotki mojego Mapex`a, skoro już dorwałem się do aparatu fotograficznego :D
Żadnych udziwnień, zestaw skromny, ale do prostego grania, jakie preferuję, w zupełności wystarcza.
Naciągi, jak widać na załączonych obrazkach, w większości firmowe. Wymiana dotyczyła jedynie obydwu naciągów na werblu (wraz ze sprężyną) oraz naciągu bębna basowego. Brzmi naprawdę potężnie, nawet z firmówką na rezonansie.
Blachy - też widać - podstawowy zestaw Alchemy Art Set. Nie narzekam ;)
W planach - dodatkowy, mniejszy crash na ramieniu oraz cowbell, montowany przy pomocy uchwytu na bębnie basowym.

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja
Mapex MB 522-5A, Alchemy Art Set

nawalator 
Mówta na mnie NAW

Wysłany: Wto 27 Lis, 2007   

Fajny.;)
daj jakiesnagranie na nim.;)

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

Burza

a na takim ustawieniu grasz,czy to tylko do zdjęć?

Dziarski Henk

ładny lakierek

karabin

Burza napisał/a
a na takim ustawieniu grasz,czy to tylko do zdjęć?

Bębny tak właśnie stoją.

Nawalator: Nagrania jakieś pojawią się raczej na pocz. przyszłego roku, wchodzimy do studia niebawem.

Burza

Cytat
Bębny tak właśnie stoją.

Trochę dziwnie..I wygodnie Ci?

ktmaciek

chyba też zainwestuje w werbel tak jak ty bo chyba sie opłaca ?

xavi

Dla mnie masz za nisko werbel :) W takim ustawieniu jak teraz nie zagrasz prawidłowo RimShotów, Pozdro!

Pisać na GG: 9851962

krolik552 

w 2 tematach doczepiłeś się do tego, że werbel jest za nisko ;p nie będe wnikał dlaczego to robisz;p ale może po prostu tak jest im wygodniej i tak się przyzwyczaili... i mają lewą nogę krótszą od prawej;D

zresztą zobacz jak ma ustawiony zestaw perkusista z zespołu Ira... to jest dopiero coś;p to już się brawa należą za to że koleś przy takim ustawieniu w ogóle może coś zagrać;]

krolik552 

a swoją drogą to co się stało z rezonansowym naciągiem na centrali? jakaś taka podejrzana plama...;p

Ja(zz)centy

xavi napisał/a
Dla mnie masz za nisko werbel :) W takim ustawieniu jak teraz nie zagrasz prawidłowo RimShotów, Pozdro!

xavi to ze masz problem z zagraniem rimshota na innym ustawieniu niz swoje to tylko Twoja sprawa (byc moze masz zle ustawiony aparat lub jestes na tyle nieelastyczny ze nie potrafisz sie przestawic).
karabinowi (pozdro) pasuje i jest git!
i pamietaj ze zlej baletnicy (...) a jak ustawia Ci inaczej bebny to powiesz ze nie zagrasz?! zagrac i to dobrze trzeba na tym co Ci podstawia (chyba ze zawsze masz mozliwosc ustawienia gratow wygodnie i po swojemu; wtedy gratulacje, bo znaczy ze jestes mistrz i grasz wylacznie na duzych scenach itd).

pozdrawiam,
J.

karabin

Rimmy wychodzą mi całkiem nieźle - kwestia pozycji podczas grania i porządnego trzymania pały ;)
Jeśli chodzi o ustawienie bębnów - no cóż - kwestia osobowa przecie :) Gdyby mi było niewygodnie, ustawiłbym je inaczej. Chociaż przyznam, że czasami eksperymentuję z ustawieniem. Z tym, że bardziej na zasadzie "wyżej-niżej", niż zmiana ustawienia sensu stricte.
To, co znajduje się na rezonansie, to pozostałość tego, co z rezonansem zrobili koledzy ze studia nagrań - postanowili mianowicie kawałkiem gąbki, przyklejonej jakimś beznadziejnym klejem, poprawić właściwości brzmieniowe bębna. Zdenerwowałem się troszku, ale cóż.
Teraz już tylko zmyć to czymś - nota bene - czy benzyna też się do tego nada? Chciałbym zmyć też samo logo Mapex`a, bo przymierzam się do zrobienia naklejki z logo zespołu na rezonansie właśnie.
Ma to wyglądać mniej więcej tak:

perkusja

Pozdrawiam!

necroorcen

To są ARTy, nie ProARTy, tak? Jeśli te pierwsze to możesz powiedzieć, jak się sprawują? Też będę perkę kupował, zupełny entry, i szukam talerzy. Szukam właśnie opinii o tych tańszych seriach, też ARTach (ProARTy trochę za drogie jak dla mnie).

@2xdół

Ok - thx za odpowiedź. Tak właśnie myślałem że ARTy, bo ze zdjęć widać że "pro" nie ma :)

ciupek 

Ejj! Ukradłeś mi mapexa! Mój też ma taki kolor tyle ze ja mam wersje Birch. :D Spoko zestwaik!

karabin

necroorcen napisał/a
To są ARTy, nie ProARTy, tak? Jeśli te pierwsze to możesz powiedzieć, jak się sprawują? Też będę perkę kupował, zupełny entry, i szukam talerzy. Szukam właśnie opinii o tych tańszych seriach, też ARTach (ProARTy trochę za drogie jak dla mnie).

To nie są pro, wpisałbym takie info w stopce w innym wypadku :D
Sprawują się ok, nie narzekam. Zresztą - za taką cenę to i oczekiwać czegoś wielkiego raczej nie można. Są wyraziste, mają dobre, szkliste brzmienie.

ciupek napisał/a
Ejj! Ukradłeś mi mapexa! Mój też ma taki kolor tyle ze ja mam wersje Birch. Very Happy Spoko zestwaik!

A ta moja to nie birch? :D Grasz na fusion?

jotaen 

Skromnie i pięknie :)
Jeny, świetny kolor i lakier. Aż chce się patrzeć..

ciupek 

tak, dokładnie taka sama konfiguracja jak u ciebie. Teraz sie skapłem, że to też MB.
Werbel mi się tylko w tych bebnach nie podobał więc wymieniłem na lepszy, tak to spoko na centralce mam emada 2 na przód planuje Remada,
na tomach G2 coated i gada znakomicie. Rezonanse na tomach tez musze wymienić jak kupie te wszystkie naciagi to bedzie kosmos! :D

matizol 
v to nie ja

karabin napisał/a
(...)Sprawują się ok, nie narzekam. Zresztą - za taką cenę to i oczekiwać czegoś wielkiego raczej nie można. Są wyraziste, mają dobre, szkliste brzmienie.(...)

a jak bardzo sa lepsiejsze od Planet Z?

Palin_041188

karabin napisał/a
Rimmy wychodzą mi całkiem nieźle - kwestia pozycji podczas grania i porządnego trzymania pały ;)
Jeśli chodzi o ustawienie bębnów - no cóż - kwestia osobowa przecie :) Gdyby mi było niewygodnie, ustawiłbym je inaczej. Chociaż przyznam, że czasami eksperymentuję z ustawieniem. Z tym, że bardziej na zasadzie wyżej-niżej, niż zmiana ustawienia sensu stricte.
To, co znajduje się na rezonansie, to pozostałość tego, co z rezonansem zrobili koledzy ze studia nagrań - postanowili mianowicie kawałkiem gąbki, przyklejonej jakimś beznadziejnym klejem, poprawić właściwości brzmieniowe bębna. Zdenerwowałem się troszku, ale cóż.

Benzyna będzie idealna, sam zmywałem benzyną kiedyś logo i klej pozostały po odklejonej łatce Remo FS

karabin

Palin_041188 napisał/a

Benzyna będzie idealna, sam zmywałem benzyną kiedyś logo i klej pozostały po odklejonej łatce Remo FS

Dzięki, zrobię to :)

Jotaen napisał/a

Skromnie i pięknie :)
Jeny, świetny kolor i lakier. Aż chce się patrzeć..

Dzięki ;) Mam to samo. Grać też jak najbardziej się chce :D

Jotaen napisał/a

a jak bardzo sa lepsiejsze od Planet Z

Nie wiem jak bardzo i czy w ogóle. Mnie po prostu odpowiadał stosunek ceny do jakości ;)

ciupek napisał/a
Rezonanse na tomach tez musze wymienić jak kupie te wszystkie naciagi to bedzie kosmos!

Wyobrażam sobie! Ja na razie się wstrzymam z wymianą - to, co jest teraz, też nieźle gada ;)

drumer86

Wysłany: Czw 29 Lis, 2007   

no i fajne bębny masz :) ja też się nad takimi zastanawiałem ale wybrałem ev custom
pozdro

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Karabinowy Mapex