No dobrze, zamieszczam dumnie fotki mojego Mapex`a, skoro już dorwałem się do aparatu fotograficznego
Żadnych udziwnień, zestaw skromny, ale do prostego grania, jakie preferuję, w zupełności wystarcza.
Naciągi, jak widać na załączonych obrazkach, w większości firmowe. Wymiana dotyczyła jedynie obydwu naciągów na werblu (wraz ze sprężyną) oraz naciągu bębna basowego. Brzmi naprawdę potężnie, nawet z firmówką na rezonansie.
Blachy - też widać - podstawowy zestaw Alchemy Art Set. Nie narzekam
W planach - dodatkowy, mniejszy crash na ramieniu oraz cowbell, montowany przy pomocy uchwytu na bębnie basowym.
_________________ --------------
betty be ; betty be na myspace
--------------
Mapex MB 522-5A, Alchemy Art Set
w 2 tematach doczepiłeś się do tego, że werbel jest za nisko ;p nie będe wnikał dlaczego to robisz;p ale może po prostu tak jest im wygodniej i tak się przyzwyczaili... i mają lewą nogę krótszą od prawej;D
zresztą zobacz jak ma ustawiony zestaw perkusista z zespołu Ira... to jest dopiero coś;p to już się brawa należą za to że koleś przy takim ustawieniu w ogóle może coś zagrać;]
a swoją drogą to co się stało z rezonansowym naciągiem na centrali? jakaś taka podejrzana plama...;p
Ja(zz)centy
Wysłany: Wto 27 Lis, 2007
xavi napisał/a
Dla mnie masz za nisko werbel W takim ustawieniu jak teraz nie zagrasz prawidłowo RimShotów, Pozdro!
xavi to ze masz problem z zagraniem rimshota na innym ustawieniu niz swoje to tylko Twoja sprawa (byc moze masz zle ustawiony aparat lub jestes na tyle nieelastyczny ze nie potrafisz sie przestawic).
karabinowi (pozdro) pasuje i jest git!
i pamietaj ze zlej baletnicy (...) a jak ustawia Ci inaczej bebny to powiesz ze nie zagrasz?! zagrac i to dobrze trzeba na tym co Ci podstawia (chyba ze zawsze masz mozliwosc ustawienia gratow wygodnie i po swojemu; wtedy gratulacje, bo znaczy ze jestes mistrz i grasz wylacznie na duzych scenach itd).
Rimmy wychodzą mi całkiem nieźle - kwestia pozycji podczas grania i porządnego trzymania pały
Jeśli chodzi o ustawienie bębnów - no cóż - kwestia osobowa przecie Gdyby mi było niewygodnie, ustawiłbym je inaczej. Chociaż przyznam, że czasami eksperymentuję z ustawieniem. Z tym, że bardziej na zasadzie "wyżej-niżej", niż zmiana ustawienia sensu stricte.
To, co znajduje się na rezonansie, to pozostałość tego, co z rezonansem zrobili koledzy ze studia nagrań - postanowili mianowicie kawałkiem gąbki, przyklejonej jakimś beznadziejnym klejem, poprawić właściwości brzmieniowe bębna. Zdenerwowałem się troszku, ale cóż.
Teraz już tylko zmyć to czymś - nota bene - czy benzyna też się do tego nada? Chciałbym zmyć też samo logo Mapex`a, bo przymierzam się do zrobienia naklejki z logo zespołu na rezonansie właśnie.
Ma to wyglądać mniej więcej tak:
Pozdrawiam!
--------------
To są ARTy, nie ProARTy, tak? Jeśli te pierwsze to możesz powiedzieć, jak się sprawują? Też będę perkę kupował, zupełny entry, i szukam talerzy. Szukam właśnie opinii o tych tańszych seriach, też ARTach (ProARTy trochę za drogie jak dla mnie).
@2xdół
Ok - thx za odpowiedź. Tak właśnie myślałem że ARTy, bo ze zdjęć widać że "pro" nie ma
To są ARTy, nie ProARTy, tak? Jeśli te pierwsze to możesz powiedzieć, jak się sprawują? Też będę perkę kupował, zupełny entry, i szukam talerzy. Szukam właśnie opinii o tych tańszych seriach, też ARTach (ProARTy trochę za drogie jak dla mnie).
To nie są pro, wpisałbym takie info w stopce w innym wypadku
Sprawują się ok, nie narzekam. Zresztą - za taką cenę to i oczekiwać czegoś wielkiego raczej nie można. Są wyraziste, mają dobre, szkliste brzmienie.
ciupek napisał/a
Ejj! Ukradłeś mi mapexa! Mój też ma taki kolor tyle ze ja mam wersje Birch. Very Happy Spoko zestwaik!
A ta moja to nie birch? Grasz na fusion?
--------------
tak, dokładnie taka sama konfiguracja jak u ciebie. Teraz sie skapłem, że to też MB.
Werbel mi się tylko w tych bebnach nie podobał więc wymieniłem na lepszy, tak to spoko na centralce mam emada 2 na przód planuje Remada,
na tomach G2 coated i gada znakomicie. Rezonanse na tomach tez musze wymienić jak kupie te wszystkie naciagi to bedzie kosmos!
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.
(...)Sprawują się ok, nie narzekam. Zresztą - za taką cenę to i oczekiwać czegoś wielkiego raczej nie można. Są wyraziste, mają dobre, szkliste brzmienie.(...)
Rimmy wychodzą mi całkiem nieźle - kwestia pozycji podczas grania i porządnego trzymania pały
Jeśli chodzi o ustawienie bębnów - no cóż - kwestia osobowa przecie Gdyby mi było niewygodnie, ustawiłbym je inaczej. Chociaż przyznam, że czasami eksperymentuję z ustawieniem. Z tym, że bardziej na zasadzie wyżej-niżej, niż zmiana ustawienia sensu stricte.
To, co znajduje się na rezonansie, to pozostałość tego, co z rezonansem zrobili koledzy ze studia nagrań - postanowili mianowicie kawałkiem gąbki, przyklejonej jakimś beznadziejnym klejem, poprawić właściwości brzmieniowe bębna. Zdenerwowałem się troszku, ale cóż.
Benzyna będzie idealna, sam zmywałem benzyną kiedyś logo i klej pozostały po odklejonej łatce Remo FS