Uycha
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006
W sumie wcale nie przesadzony zestaw. Jak najbardziej realny i osiągalny.
Gretsch Catalina Birch (oczywiście szczyt proefesjonalizmu to nie jest, ale podkreślam, że jestem realistą, nie marzycielem jak większość uczestników tematu :p)
BD : 18/22
BD : 16/18
TT : 8/8 9/10 14/14 16/16
SD : Tama Bell Brass 6.5/14
Hardware - 2*dw 5002 + dw 5000 delta turbo hi-hat
Blachy - Paiste i tylko Paiste zawsze i wszędzie!!
Signature Sound Edge hi hat 14"
Signature Power Crash 16 18 19"
Paiste signature splash : 6" 8 10 12"
Paiste 2002 heavy ride : 22"
Paiste signature thin china: 18"
Kolor - zapewne jakiś ciemno czerwony
Oczywiście chętnie dałbym drugi hi-hat, ride z lewej, gong, drugi werbel, ale co tam będę marzył :p Poza tym nawet gdybym był sponsorowany nie wziąłbym sobie większego setu. Co zaznaczone to już mam
zestaw który praktycznie odpowiada mojemu...blachy wszystko sie zgadza... natomiast dolozylem jedynie 2 centrale....taki zestaw bede mial juz mam nadzieje niedlugo...i taki jest moj optymalny...
Zestaw realny, do niego obecnie daze (moze troche okrezna droga )
Bebny Amati po tuningu (moze w te wakacje sie odwaze ), do tego 2 fajne werbelki i blaszki tak, jak napisalem. Konkretnych producentow/modeli jeszcze nie wybralem, ale jakos nie spieszy mi sie
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Wysłany: Czw 16 Lut, 2006
"KitBuilder - pokaż nam zestaw(y) jakie chciałbyś mieć!" Nie ograniczajmy się w dobrodziejstwach niepowstrzymanej fantazji - "DickBuilder - pokaż nam, jaki chciałbyś mieć!"
_________________ Jedna i niezbyt wielka grafika, która z całą pewnością nie może spowodowac wolniejszego ładowania się strony.
Jak mi nadawaeđ na gie gie zebym skomentowal to skomentuje :]
zestaw z takimi zildkami byby zajebisty, ale nas na takie zildki nie stac no chyba ze niektorych ustawienie wygodne... co ja bede duzo gadal... nic tutaj rewolucyjnego nie ma takze to koniec mojej wypowiedzi :]
TamaStarclassic Maple Kit:
16 x 22 Kick Drum
14" x 5.5" Melody Master Snare
12" x 5" Melody Master Snare
8" Rack Tom
10" Rack Tom
12" Rack Tom
14" Floor Tom
16" Floor Tom
Cymbals: Sabian
14'' AAX Stage Hats (zamiast tych na zdjeciu)
7", 9" & 11" MAX Splash
10"/10" Mid MAX STAX
12"/14" Low MAX STAX
6" Radia Bell TB
22" HH Rock Ride
16" AA Medium Crash
17" AAX Thin Crash
19" HH Thin Crash
20" HH Chinese
Jezeli o mnie chodzi...Mike Portnoy Transatlantic Kit...kocham wlasnie ten zestaw i wszystko co z nim zwiazane. Sni mi sie po nocach nawet czasem
Prawdopodobnie zmienilbym troszke blaszki i raczej skupil sie n seriach AAX i HHX + te sygnowane prze Mike'a, ale jezeli idzie o samo ustawienie zestawu nie zmienilbym nic.
pozdrawiam
luksus
_________________ TAMA - The Strongest Name in Drums !
Właśnie... Dla mnie to też jest wymarzony zestaw. taki akurat, wygodny i w ogóle
jedyne co bym może dołożył to z 2 octobany i chinke 16" po lewej stronie, no i tom 13" po lewej stronie bo fajne rzeczy można zagrać
Patrząc na niektóre zestawy przychodzi mi na mysl że mamy tu kilku portnoyów.
Nie zapominaj że wiele zestawów to poprostu pomysły zestawów niekoniecznie takich które chciało by się mieć Chodzi tu też o wymyślanie czegoś oryginalnego
Mi by osobiście styknął zestaw ala TransAtlantic zapodany wcześniej przez luksusa
Patrząc na niektóre zestawy przychodzi mi na mysl że mamy tu kilku portnoyów.
Nie zapominaj że wiele zestawów to poprostu pomysły zestawów niekoniecznie takich które chciało by się mieć Chodzi tu też o wymyślanie czegoś oryginalnego
Mi by osobiście styknął zestaw ala TransAtlantic zapodany wcześniej przez luksusa
pozdry
Taaa..to jest wlasnie to..nie za duze, nie za male i wszystko pod reka
Btw Drumlord, miales kiedys swoja stronke w necie..gdzie ja wcielo?
_________________ TAMA - The Strongest Name in Drums !
ja bym ten wolal
co prawda troszke inne rozmiary ale sliczne to
Btw Drumlord, miales kiedys swoja stronke w necie..gdzie ja wcielo?
daj spokuj luksus,
naszczeście troszke wydoroślałem i zmądrzałem ale tylko troszke
stwierdziłem że jeżeli miał bym miec własną strone ( narcyz ) to w momecie gdy coś osiągne (np nagram płytę i ludzie stwierdzą że dobrze gram ) ale teraz nie mam czasu na granie ( moge założyć strone o pracowaniu w telewizji albo przy filmach .
Jezeli sie wszystko dobrze ułozy to za jakiś czas może zaistnieje w fonografii - ale to sie jeszcze okaże
ja bym ten wolal
co prawda troszke inne rozmiary ale sliczne to
Zestaw naprawde jest dżejzi :] tak właśnie wygląda drugi set jaki chciałbym mieć odpowiednia ilość blaszek efektowych i fajne rozmiary... fajna rzecz na tym to fajine by się śmigało HH i takie różne popowe rzeczy
I ma zajebiste petenty na hardware - jak te clampy wszystkie... przez co można powiesić 5 blachna jednym statywie albo zawiesić na nóżce flor toma ramie z blachą... bardzo fajne rzeczy coś takiego sobie chyba kupie niedługo
jedna rzecz mnie tylko nurtuje: jedynie najwyższa seria jest zrobiona w całości z klonu. Jakoś informacja, że we wszystkich niższych modelach jest ten nieszczęsny basswood(hardwood?) nie przemawia do mnie. Choć i pewnie w tym można dopatrzyć się wielu jakościowych zróżnicowań.
ja mam stara centrale pearla gdzie jest mieszanka brzozy z mahoniem filipinskim a stopa i tak brzmi super
taye co prawda nie slyszalem ale mysle ze wiedza co robia - jak tour pro 14x14 bedzie w jakiejs rozsadnej cenie to sie zaniedlugo pewnie przekonam ;]
a jak juz przy Taye jestesmy to ja bym wolal chyba taki:
jedna rzecz mnie tylko nurtuje: jedynie najwyższa seria jest zrobiona w całości z klonu. Jakoś informacja, że we wszystkich niższych modelach jest ten nieszczęsny basswood(hardwood?) nie przemawia do mnie. Choć i pewnie w tym można dopatrzyć się wielu jakościowych zróżnicowań.
dlaczego nieszczesny ? to jest mieszanka birch-basswood ( brzoza+lipa)
grałem ( w zasadzie stukałem ) w zestaw Tour-Pro ( drugi w kolejnosci )
20' , 10 , 12 , 14 i brzmienie było swietne,