jedna rzecz mnie tylko nurtuje: jedynie najwyższa seria jest zrobiona w całości z klonu. Jakoś informacja, że we wszystkich niższych modelach jest ten nieszczęsny basswood(hardwood?) nie przemawia do mnie. Choć i pewnie w tym można dopatrzyć się wielu jakościowych zróżnicowań.
dlaczego nieszczesny ? to jest mieszanka birch-basswood ( brzoza+lipa)
grałem ( w zasadzie stukałem ) w zestaw Tour-Pro ( drugi w kolejnosci )
20' , 10 , 12 , 14 i brzmienie było swietne,
Ja osobiscie preferuje male zestawy, podobny gust co Qbs, najlepiej siadlo by mi cos takiego:
centrala: 20x16 lub 22x16
dwa tomy: 10x8 i podwieszany np 14x14 lub 14x11
do tego werbel, jakis klonowy picolak plus timbales.
Blaszki: hi hat 13 cali, dwa crash'e 16 i 17, do tego jakis splash. Bez ride'a, bo do muzyki ktora gram narazie nie potrzebuje ride'a. Choc tez bym kupil, nie ma to jak pojechac na ridzie : )
To by bylo wszystko, mniej wiecej taki zestaw mam, kilka rzeczy brakuje, a kilka trzeba wymienic - do tego daze, moze juz niedlugo.
_________________ SPRZEDAM:
1. Obręcz Pearl 14' (8 śrub)
Hardware:
Tama(mam stopę Hp200 i statyw pod werbel HS 70 W)
Basix:(chcę 4xCS 800)
Dw Pacific statyw do HH(mam, ale zmienie kiedyś na Tama HH75W)
Błony:
Remo pinstripe, powerstroke III, CS i Ambasador Snare(mam) i Evans Hydraulic Snare Coated(mam)
Blachy:
crash 16" Alvhemy Pro ART(mam)
crash 17" Orion Solo Pro(mam, ale zmienię go kiedyś na Alchemy Professional)
ride 20" Zildjian Scimitar(mam)
hh 14" Alchemy ART(mam)
china 20" Wuhan(chcę)
a to moje obecne bębenki blachy w przyszłości planuje wymienić na paiste rude/sabian aax stage/zildjian fast i dodać crasha 16" i 17" no i chinke jakąś 20" oraz splash 10" i jazda
Marzenie na dziś:
Mapex M studio
Kolor - Transp. sapphire
14" Werbel metalowy Mapex pro steel
10", 12", 14" 16" Tomy (8" obojętnie, bo chyba oddzielnie nie dostanę mapexa M)
22" x 18" bassdrum
Taklerzyki:
13" Hihat Alchemy ART (nie wiem, czy takie robią)
14", 16" crashe Alchemy ART
20" ride Alchemy ART
18" China Alchemy ART
8" Splash Alchemy ART
Naciągi:
Na tomy: góra Evans g2 clear, doły zostałyby,
Na werbel: góra Evans power center reverse dot, dół jw
Na bassdrum tył Evans EQ4, przód zostaje
Podwójna stopa Gibraltar, lub mapex - to mi też obojętne
_________________ ZAMIENIĘ Pearla BLX 10 12 14 16 22 (+13 SD)
KUPIĘ lugi mapex z serii Q.
bo to nie do konca są moje to jest troche zagmatwana sprawa, w sumie mam je u siebie juz 2 lata, ale jednak wolalbym polegać na swoich i na takich jakie mi pasują brzmieniowo
ja najchętniej bym przyjął taką konfigurację zestawu :
blachy od lewej :
Hihat - 16" china pod nią 12" minichina - crash 14" pod nim splash 6" - crash 16" pod nim splash 8" - crash 18" - china 20" ride 20/22" i najlepiej jeszcze bym tam bella wcisnal
tomy 8" nad 10" (jak kolo z mudvayne`a) i dalej 12" 14" 16" 18"
stereotypowy mocno
co do tego JAKIE mialyby to byc bebny to nie mam jakiegos jednego jedynego kandydata ...
_________________ -= hoy brujerizmo pa ti satanizmo =-
jesli chodzi o nietypowe bebny fajny zestaw premiera jest jeden. ma rozmiary : centralka (uwaga) 20x8" (!) tom 10x6" i kocioł 13x11", werbel 13x5.5"
całość gada powersko, a centralka O DZIWO gada bardzo fajnie. krótko i konkretnie, ze tak powiem .
tyle apropo ciekawostek
jesli chodzi o nietypowe bebny fajny zestaw premiera jest jeden. ma rozmiary : centralka (uwaga) 20x8 (!) tom 10x6 i kocioł 13x11, werbel 13x5.5
całość gada powersko, a centralka O DZIWO gada bardzo fajnie. krótko i konkretnie, ze tak powiem .
REF!! cholera ...
to ze pracuje w tym pieprzonym sklepie nie znaczy ze nie moge nic o premierach mowic prawda??!! Premier MA taka oferte i uwazam, ze W TEJ ROZMOWIE warto o niej wspomniec
REF!! cholera ...
to ze pracuje w tym pieprzonym sklepie nie znaczy ze nie moge nic o premierach mowic prawda??!! Premier MA taka oferte i uwazam, ze W TEJ ROZMOWIE warto o niej wspomniec
supeR - już wszystko wiem ale skoro ja pracuję dla konkurencji to też mogę rekomendować swój sprzęt ? no tak - to wiem ... ale nie piszę że Premier to tylko wygląda a nie brzmi bez uzasadnienia (vide twój tekst o innej marce bliskiej memu sercu)....
REF!! cholera ...
supeR - już wszystko wiem ale skoro ja pracuję dla konkurencji to też mogę rekomendować swój sprzęt ? no tak - to wiem ... ale nie piszę że Premier to tylko wygląda a nie brzmi bez uzasadnienia (vide twój tekst o innej marce bliskiej memu sercu)....
Michał, ty to byś zamordował za złorzeczenie na Pearla ;- )