i zbudowania swojego aktualnego zestawu, bądź setu o jakim marzycie!
I pokazania nam swoich wypocin
Aby zrobić fotke zbudowanego setu wciśnijcie klawisz PRINT SCREEN, otwórzcie painta, wybierzcie EDYTUJ -> wklej no i pokaże wam się obrazek - wytnijcie wtedy fragment z setem zapiszcie jako *.jpg no i dawajcie tutaj
(to jak ktośby nie wiedział )
ja bym chciał Yamahę Maple Custom Absolute Noveau w kolorze, konfiguracji i ustawieniu jakie mam, z werblem Pearl Omar Hakim Signature, blachy Paiste:
New Signature Light Dark Ride Mark I 20"
Signature Sound Edge Hi-Hat 13"
Innovations Thin Crashes 14", 18" (buu, czemu to wycofali...)
2002 Flanger Splash 12"
Signature Splash 8"
może jeszcze jakiś splash 10" po prawej
Ostatnio zmieniony przez szczepi Pon 13 Lut, 2006, w całości zmieniany 1 raz
Planuje przebudować mój set i żeby wyszło mniej więcej coś takiego - pewnie ulegnie przemianom, ale proszę
(zamiast tego toma 8" jest bongos amati 6")
po lewej stronie 13" tom amati
tomy EP 12" 13" 16"
blaszki 2 hi-haty amati, ride amati, crashe paiste 14" (400) i 18" (505), china 20" (planuje teraz kupić wuhana) no i splash 10" (orion rage bass)
aha noi 16"crash ART pożyczony od kumpla...
za chwile kilka zestawów marzeń no i plany na przyszłość.
Wysłany: Pon 13 Lut, 2006 MARZENIE - BARDZO DOBRY NA RÓŻNORAKIE KONFIGURACJE :)
TAKI SET MOŻNA DOWOLNIE SKONFIGUROWAĆ pogracie na nim HH, prog, metal i wogóle! wszystko zależy od tego jak go sobie złożymy
set bardzo uniwersalny i myśle że nikt by się nie obraził jakby takiego dostał
Pearl Reference:
BD 2x 22"/20"
BD 18"16"
TT 8"
TT 10"
TT 12"
TT 13"
TT 14"
FT 16"
FT 18"
GB 20" (ciekawe czy by mi zbudowali za dopłatą - Dr.Reference - wiesz cośna ten temat?)
octobany 2x 6" (widziałem na NAMM że zrobili )
LP:
timbalesy 8" i 10"
cowbell - takie tma perkusyjne rzeczy
SABIAN:
no to wszyskie blaszki oprócz:
WUHAN 27"
Wysłany: Pon 13 Lut, 2006 Re: MARZENIE - BARDZO DOBRY NA RÓŻNORAKIE KONFIGURACJE :)
kojlak napisał/a
GB 20 (ciekawe czy by mi zbudowali za dopłatą - Dr.Reference - wiesz cośna ten temat?)
Kiedyś widziałem zdjęcia takiego pseudo gongu ktory zrobili gosciowi z Kanady (opcja w Masterworks)... wygladał bardziej jak centrala z mocowaniem na statyw & jednym naciągiem... Osobiscie wolał bym by to cudo o wielkosci 20" miało możliwosc instalowania naciagu 22" jak ma to miejsce w Tamie czy DW...
Jakoś tam mnie to nie podeszło Ale cóż - można próbować
Jak cos to są fajne Concert Bass Drumy - taki 36x26" chyba był by fajny tylko jak to wozić :D:D
Blaszki od lewej
16 paiste signature full crash
12 wuhan
13 paiste signature heavy hihat(obslugiwany a pomoca pearla RH-2000)
18 paiste signature full crash
22 paiste 2000 power ride
20 wuhan
Titaniumy bardzo mi się podobają, piękne brzmienie jak dla mnie.
A drugi werbelek to nie wiem jaki ;] no i widze że hihat jakoś daleko... tak się jakoś wstawił. To oczywiście mi się zmieni jeszcze z miliard razy (niedawno dopiero doszedł 10" tom), jak to takiemu beginnerowi co marzy o własnym secie.
Tama Starclassic Performer B/B
tomy 10,12,14
werbel 14x5,5
Twin Iron Cobra Power Glide
Talerze
Crash 16 i 17 Zildjian A Custom
Hi hat 14 cali Zildjian A Custom mastersound
splash 10 cali Zildjian A Custom
ride 20 lub 22 cale Zildjian A Custom
China 18 Zildjian Oriental China
w przyszlosci dokupie jeszcze toma 16 albo floor toma 16
Bębny DW Collector's Series
Rozmiary Central to 22x20 i 26x14(obsługiwana tak jak Wecklowa mniejsza)
Werble: 12x7" OCDP 30 Ply 3 Vented, 14x8" Bronz, 13x5,5" DW Solid Shell + werbel na stopę, wielkość jeszcze do przemyślenia, obługiwane za pomocą Sonor Giant Step Twin Efect Pedal[;
Większość blach opisana[; Reszta bez opisów to belle + 2 splashe. Ilość przemyślana tylko firma, seria i wielkość nie znana, jak narazie.
zestaw który praktycznie odpowiada mojemu...blachy wszystko sie zgadza... natomiast dolozylem jedynie 2 centrale....taki zestaw bede mial juz mam nadzieje niedlugo...i taki jest moj optymalny...