Wreszcie nowy zestaw.....
Niestety narazie nie mialem okazji go porzadnie ograc... instrument stoi na stancji wiec nie chce miec wizyt uzbrojonych sąsiadek
Powiem tylko tyle ze testujac w drumcenter dwa zestawy: PDP MX i DDrum, siadajac za tym drugim brzmieine od razu bardziej mi sie spodobalo (cena również -na chwile obecna to prawie 1000 zł taniej)
Ale do rzeczy...
DDrum Dominion Maple w kolorze purple
BD: 22x20
TT: 10x8
TT: 12x9
FT: 16x14
SD: 14x5,5 +puresounds
Blaszki:
Zildjian Avedis - Sweet Ride 21", New Beat hihat 14", Medium Thin Crash 16"
naciągi:
Evans genera Dry werbel, Evansy G2 na tomach + fabryczne rezo, na stopce Rmad+Remad,
Piękne bębny! Super kolor! Tylko jakos ta gołe rezo na centralce mi sie nie podoba... moze jak by był biały rezo albo jakis napis to by mi sie bardziej podobało, ale co kto woli. Blaszki też niczego sobie. Gratuluję i zazdroszczę ;p pozdro
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
Hi-hat New Beat - miazga totalna, no nie? Mnie się ten HH podoba jak żaden inny, natomiast crash i ride avedisa nie przypadly mi do gustu, więc wymieniłem na Meinl Gen-X (crashe) i Zildjian K Heavy Ride 20" i teraz wszystko gra idealnie
Bębnki rewelacja jeśli chodzi o wygląd, właśnie taki kolor chciałbym osiągnąć, lecz jeszcze ładniejsze wg mnie są kolory Aquamarine Blue lub Forest Green (ew. trochę jaśniejszy zielony).
No, a teraz VIRUS zapraszam do mojego tematu z moim sprzętem ;]
@Keeping Drummin: testujac ja w sklepie od razu powalila mnie na kolana ale nastrojona po swojemu, z remadem, jeszcze nie mialem okazji wykopac.
@jacek-bebniarz: Yeap, new beat cyka az milo i swietnie sie zgrywa ze sweet ridem moim zdaniem. Jedynie musze pomyslec nad wiekszym i bardziej piaszczystym crashu, ten med-thin nie do konca mi odpowiada jako jedyny i podstawowy crash.
ps.Jestem virus3d
@kojlak: tak.. juz myslalem o opti-munt. Moze poradzisz jakis statyw i multiclamp, hmm albo co innego do tego?
virus3d: przegenialne... moje wymarzone bębny. chciałbym je kiedyś na żywo obejrzeć, a do Bydgoszczy daleko .
mógłbym się kiedyś wprosić gdybym przypadkiem był we wrocku? bo masz wymarzone bębny na wymarzonych naciągach i ciekaw jestem, jak to gada, bo oceniam tylko wzrokowo
Moja ma akurat 22x20 ale to szczegol... no jak moze brzemic taka krowa? przepoteznie?
I tego sie troche obawiam no ale coz, zawsze mozna grac ciszej Transport tez nie bedzie latwy... ale pewnie te minusy przestana miec znaczenie kiedy za nia porzadnie usiade
ps
Dzieki kojlak uhhhh, sporo to wychodzi moze kiedys sie skusze...
_________________ “The beat generation”
Ostatnio zmieniony przez virus3d Sob 01 Gru, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Filip
Wysłany: Pią 30 Lis, 2007
Centrala - Moc! Bębny naprawdę ładnie sie prezentują! Ładny kolor, świetne blachy!Pozdrawiam!
Fajne beczki Z posiadanym przez Ciebie rozmiarem bębna basowego jest troszkę komplikacji w upierdliwym transporcie ... ale brzmienie to rekompensuje - nie ma jak dobrze walnięty 22x20
Znam temat z autopsji
no no...;D takim zestawem można już ostro powalczyć;] Spoko kolor. Pewnie się fajnie prezentuje na scenie.
Taki zestaw z takimi naciągami musi konkretnie brzmieć;D