ale beznadziejne masz ten bębny Ciupek a ten Crash HHX to w ogóle jakaś pomyłka jest:D a i chciałem powiedzieć wszystkim ,że Damian stał się szczęśliwym posiadaczem splasha PAISTE za 650pln pozdrawiam
No splash mnie rozjebał z cena bez wahania stwierdziłem, że musze go miec A od bembnów sie odczep, sam masz takie A tak na serio to szykuje sie wymiana blach, tylko HHX studio zostaje reszta chyba bedą Zildki ale to nic pewnego.
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.
Ja do pracy jeszcze nie chodze, a zmieniam ciagle bo cos mi nie pasuje. Kasy wcale tez za duzo nie mam wiec wszystko po woli i stopniowo. Crash HHX Studio okazał sie strzałem w 10, ale reszta nie:D i chce zmienic. Po wakacjach sie zacznie jak z anglii wróce
Na poczatku china wydawała mi sie bardzo głosna ale gdy zagrałem na całym zestawie nie zjadała reszty blach wpasowała sie idealnie, brzmi chińsko i jest ostra. Grajac o kołnież uzykamy jej łagodniejsze ciemniejsze oblicze, a uderzajac o kant odzywa sie przeszywajacy chinski dzwiek. Grajac w całosci chinka cały czas jest wyraźna i konkretna Daje rady jak na 14" spokojnie moze byc jedyną chiną w zestawie mimo to ja i tak chyba bede miał jeszcze jaka 18" ale to juz moje tam widzi mi sie. Jak dla mnie blacha fajna, napewno zostanie u mnie. Idealna do mocnego grania gdzie blachy muszą byc głosne i ostre zeby przebic sie przez sciane nisko (w moim przypadku do Fis ) strojonych gitar. Szczerze Polecam! Sabian tylko z Paragonem 20" mnie zawiódł ale mozliwe, ze była jaka nie udana ta moja china bo była jako gratis do dwóch innych crashy Paragona w pudełku. Pozdr!
hmmm... no szczerze to nie byłem zadowolony, słaba jakość użytch materiałów, miał małe niedociagniecia, sama stopa w sobie ogonie chodziła nie najgorzej ale... gwinty mi sie porwały przy regulacji sprezyn, za te pieniadze mozesz kupic lepsza stope np 7002 DW
Zmiany! zmiany! i jeszcze raz zmiany! No wkońcu sie udało i przeprowadziłem szereg zmian, mianowicie:
nowa perkusja:
-Pearl Session o wymiarach 20x16, 10x10, 12x10 i 14x12,
-zamiana hi hatu na AAX studio 14",
-dwa belle Stagg z serii "BM" 6,5" oraz 7"
-O-zone 18" Sabiana! Wreszcie!!!
-DW 9002
-statyw łamany DW 9700
- ramiona Dixon i Gibraltar
-maszynka do hi hatu Gibraltar (o niebo lepsza od mapexowej)
-Puresound Blasters na werbelku
-Wuhan 12" china (nie moja)
Bębny cudowne, niesamowite energiczne, czyste, selektywne i ciepłe brzmienie! Stopka jak na 20" to odlot, moją byłą 22x18 m-birch zjada na śniadanie!!!! spokojnie daje rade w ciężkim graniu, zresztą nie ma nawet co porównywac Mapex był dobry... ale nie aż tak! Na tomach załozone sa Evansy EC-2 clear, a na dole Diplomaty Remo, stopka natomiast zaopatrzona jest w Aqariany: super kick I i regulatora. Całosc bardzo łatwo sie stroi i rozstawia. Dw 9002 heh... miałem wczesniej 7002, ale gdy pograłem jakis czas temu w sklepie na 9000 moja odrazu wyladowała na allegro Co do blaszek... O-zone 18 juz od dłuzszego czasu chodził mi po głowie no i wkońcu jest, nie umiem go opisac ale to niesamowita blacha!!! hi hat natomisat... kurde! tez fajny własnie to co chciałem cieńszą 14 bo moj garibaldi to grubasny był, a teraz foty:
W planach mam jeszcze pokrowce, rame bo juz duzo tego, no i jeszcze jakiego crasha 18-19 oraz splasha 10" Sabiany oczywiscie, ale to po nowym roku bo teraz to samochod zjada wiekszosc kasy. W tym roku i tak juz bardzo duzo zrobiłem i jestem zadowolony przynajmniej wiem na co zapierniczałem za granica we wakacje. pozdro dla ogladajaych!
co do 9000 to uzywany tak jak nowy eliminator wlasciwie.
Gdybym mial mozliwosc kupna singla 9000 w dobrej cenie to juz bym sie pozbywal eliminatora bo nie potrzebuje twina.
stopy rowniez zazdroszcze
tez bylem nia zainteresowany ale gdy juz sie zdecydowalem bylo juz za pozno
Blachy super, hardware super, bębny napewno świetnie brzmią ale gdyby nie ten kolor to zestaw byłby "na wskroś elegancki" jak to mawia mój wujek tak czy inaczej ważne że ci się podoba i niech ci sie na nim dobrze gra
Bardzo fajny zestaw, Jak dla mnie centrala trochę za mała, ale masz na prawdę wypasione bębny men
a zastanawiałeś się nad ramą? moim zdaniem to by była całkiem spoko opcja do tego zestawu
To takie połączenie crasha z chiną, trashowe, średno-długie niezbyt ostre brzmienie, 16 jest bardziej agresywna, ale to też zależy od egzemplarza na jaki sie trafiło, kupiłem uzywkę wiec nie wybierałem mimo to jestem bardzo zadowolony z tejże blaszencji Polecam każdemu
Tak sie zastanawialem na co chcesz wymienic tego garibladiego i powiem Ci, ze troche mnie zaskoczyles. ;p Bede musial gdzies go obstukac skoro az taki zajebisty ze sie przesiadles. A werbel Ci sie podoba? moze tez go kiedys odkupie od Ciebie
Garibaldi był gruby i ćut za mały:) brakowało mi bardziej szeleszczącego ciemniejszego hi hatu, AAX jest cienszy i wiekszy i własnie o to mi chodziło zresztą... pierw wersje studio 14" u portnoya podejżałem bo sam urzywał:) a co do werbla to pierwszy werbel, z kórego uzyskałem satsfakcjonujacy mnie sound i nie w głowie mi jego sprzedaż:) Jeszcze jedna ładna fotka sie znalazła:)
Rewelacyjny sprzęt i gdybym nie stal sie posiadaczem innego sessiona to ten z pewnoscia byl by moja wlasnoscia. Napisz mi jak sprawuja sie naciagi na tomach, bo centrale mam w takie same naciagi wyposazona i troche zabardzo mulą one bemben.
_________________ Perkusja to moja kochanka, leje ją dość często, lubi to, dlatego tak nam razem dobrze.
Mnie sound centralki z tymi naciagami bardzo satysfakcjonuje, mocne potęzne ciepłe i selektywne brzmienie, a co do tomów hmm. mam te EC2 i Ambassadory clear i bardziej pasuja mi Evansy daja głebokie, jasne, tłuste i zbite brzmienie.
[size=9][ Dodano: Wto 24 Mar, 2009 ][/size]
Kolejne zmiany, w okresie zimowym troszke innymi grakami sie opiekowałem niz pearl'em session -wszystko jest tutaj:
- ZILDJIAN Z Custom hi hat 14", crash medium 16", ride Mega-bell 21"
- naciagi REMO/EVANS
- pałki REGAL TIP 5A / VIC FIRTCH 5A Xtreme
fotki:
W okresie letnim powinny pojawić sie juz dwa crashe (A Custom i Z Custom) rozmiarów jeszcze pewien nie jestem ale chyba 17 i 18, jakiś Zill bell, china Oriental 18" i rama na to wszytsko.
[size=9][ Dodano: Wto 24 Mar, 2009 ][/size]