Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Laboratorium Ciupka :) update 23.03.2009
Laboratorium Ciupka :) update 23.03.2009
Autor Wiadomość
ciupek 

Wysłany: Pią 02 Mar, 2007   Laboratorium Ciupka :) update 23.03.2009

Witam wszystkich forumowiczów! :D
Więc... wszystko na nowo! Tyle się pozmieniało, że nie było by sensu dopisywać dlatego zmieniam cały temat.

Pierwszym moim zestawem był Pearl Export z blachami Paiste 502.
Potem kupiłem Mapexa M birch w drumcenter i tureckie blaszki u Stukana.
Kolor: CY ciemna, głęboka wiśnia piękny kolor, konfiguracja: Fusion
22x18, 10x9,12x10, 14x12, 14x5,5.

perkusja

Tymi blaszkami były:
Hi hat Istanbul Samatya 14"
Crash Turkish Sehzade 17"
Bell Istanbul Turk 8"
Ride Istanbul Samatya 20", którego wymieniłem na Wuhana S 20"
China Stagg DH 14" potem Wuhan 22"

a potem... zacząłem duzo zmieniać znowu :D
np. werble i stopy:

perkusja

Stóp miałem znacznie wiecej obecna jest 10!!!!!!!!!
A dziś mój skarb wyglada tak:

perkusja

Nowy werbel: BP Blonde Birdseye 13" x 6"

perkusja

Stopencja:

perkusja

i blaszencje:

perkusja

i takie ogólne:

perkusja

Blaszki to:
13" Hi hat Sabian Signature David Garibaldi Jam Master Hats
(Med. Top/Extra-Hevy Bottom)
16" Crash Sabian HHX Evolution
20" Ride Paiste 3000 series

Naciagi:
Werbel: Remo Ambassador coated góra/Ambassador rezo dół
Stopa: Evans Emad 2 / rezo niestety jeszcze firmowe
Tomy: Evans G2 Coated/rezo niestety firmowe

Hardware: Mapex oprócz stopy nie zmieniałem nic, a! podkładki pod blachy wymieniłem na filce Giblartara bo te Mapexowe troche mnie denerwowały, a na tych moge dokręcic motylek do końca, a blacha i tak jest luźna! :D Mam jeszce dodatkowego clampa Mapexa takiego samego jak w zestawie ale narazie go nie używam.

Stopka: DW 5002

Pałki: VIC FIRTH American Classic 5A, do niedawna 5AN

Krzesełko: Basix motocyklowe

Metronom cały czas ten sam: Korg Beatlab zawodowy na maxa

Wszedzie w korpusach pomijając werbel założyłem dodatkowo teflonowe podkładki pod śruby co ułatwia strojenie.

Sprzęt gada mi niesamowicie! Jestem z niego bardzo zadowolony :D
Blachy to mistrzostwo samo w sobie i raczej zaczne kompletować same Sabiany, a kto wie moze kiedyś sie na co innego przerzuce...
Co do bebnów to dołączam sie do większosci opini o tym sprzęcie, dobre i co tu duzo gadać! Brzoza i klon to bardzo udane połączenie, niesamowity atak, moc i ciepło. Werbel niesamowity!!!.
W planach mam wymiane naciagów rezo na tomach i centralce, a z czasem te coatdey zastapie g1 clear. Troche blach jeszcze trzeba dokupić, w przyszłym roku planuje od dłuzszgo czasu kupno mikrofonów najprawdopodobniej będa to Samsony z kartą dźwiekową Maya 44.
A po za tym pokrowce i samochód!

To chyba wszystko, czekam na wasze opinie :D
Ostatnio zmieniony przez ciupek Pon 23 Mar, 2009, w całości zmieniany 14 razy  

ciupek 

Wysłany: Pią 02 Mar, 2007   

A moż mi ktoś dokładnie objaśnić jak wstawiacie tu fotki? Bo mi to nie wychodzi!....

Filip

Wchodzisz na www.fotosik.pl, postępujesz zgodnie z instrukcją i później masz różne odnośniki, miniatury, pełne linki itd.

BaRt 

a jeżeli chcesz,zeby zdjecia byly widoczne na forum to wpisujesz: perkusja
pozdro

ciupek 

Wysłany: Nie 04 Mar, 2007   

Dzięki za pomoc dla Filipa i Bart-ka?

Dziarski Henk

Wysłany: Pon 05 Mar, 2007   

ładne

Qbs

ciupek: fajny sprzet. jedno pytanie - ten metronom beatlab ma wyjscie mono czy stereo?
It is a physical experience as real as any other.

ciupek 

Qbs napisał/a
ciupek: fajny sprzet. jedno pytanie - ten metronom beatlab ma wyjscie mono czy stereo?

Ma wyjście stereo ale i tak trochę cicho pika i z tego powodu podpinam go pod mały wzmacniacz i z niego mam dopiro głośne pik prosto na słuchawki. :D :idea: :!:

Filip

Ile dałeś za stołek? Chwieje Ci się, czy nie? Bo wczoraj testowałem na własnym tyłku i niestety chwiał się trochę...
Ostatnio zmieniony przez Filip Wto 06 Mar, 2007, w całości zmieniany 1 raz  

franio

fajno, a tego ride'a zakupiłes w polsce ?

ciupek 

Wysłany: Wto 06 Mar, 2007   

Stołek jest stabilny mi sie nie chwieje nawet jak miałem go wysuniętego na max trzeba tylko po każdym podkręceniu wys. czy obniżeniu dokręcić na dole gałkę i następnie ją dkręcić pokrętłem :D :shock:

Ride kupiony w Polsce na allegro za 200zł.!!!!!!!!! :!: :!: :shock:

ciupek 

Wysłany: Pią 07 Wrz, 2007   

Nowe graty! :D

ciupek 

Wysłany: Wto 30 Paź, 2007   

No za nie długo ten post ulegnie całkowicie zmainie bo to co widać na zdjęciach to no cóz... powoli mało już tego zostaje aktualnie mam black panthera 14x6,5 hammered brass, sabian signature 13 jam master hi hat, HHx evolution 16 crash na a w planach na najbliższe tygodnie AAX 20 metal ride bądź stage no i chyba sie z tą m-ką rozstane i kupię centralke 18"x16" Saturna Tomy tak naprawdę coraz mniej mi są potrzebne ale nie wykluczone że także je nabęde 10 i 14" ale to troszkę później :idea: . Cena z M-ke (shell set 22 10 12 14) 1400PLN

ciupek 

Wysłany: Wto 30 Paź, 2007   

Jak będzie nowy sprzęt to zrobie dobre fotki które nie będą już tak duże bo mnie to wk....a! NIEBAWEM!
pozdro dla forumowiczów

515 

Wysłany: Sro 31 Paź, 2007   

kurde szkoda ze nie mam kasy bo bym wciagnal... :/ moze mi sie uda opchnac moja mke ;) to wtedy...

hhh

Wysłany: Sro 31 Paź, 2007   

jak brzmi ten zestawik

ciupek 

Wysłany: Nie 04 Lis, 2007   

Hmm... Stopka z Emadem ma niezłego kopa, bardzo miękki głęboki potężny sound planuje remada wtedy będzie jeszcze się przy czym pobawić tutaj aktualnie używam grubszego tłumika ale ogółem są to korpusy brzozowo klonowe z przewagą brzozy która jest ostra i donośna przy czym bardzo selektywna i dobrze skupia dźwiek, tomy z coatedami brzmią ciepło niby troszkę rozmyte ale brzoza i tak robi swoje i słychać wszystko bardzo wyraźnie bębny naprawdę super tylko nie rozumiem toma strojonego na 6 śrub!!!!!! Kór :arrow: :arrow: :!: Wiecie jak go się cięzko stroi! no i obręcze mogli by dać 2,3mm no ale cóż... całośc długo trzyma strój chyba że gra się na tomach uderzając o ramkę wtedy trochę się rozstegowywują najlepiej wypada tu stopa strasznie łatwo ją nastroić i najdłużej trzyma strój ja dodatkowo wszędzie założyłem na śruby podkładki teflonowe więc stroi się łatwo.

ciupek 

Wysłany: Pon 03 Gru, 2007   

UP :D

jacek-bębniarz 

nooo... pięknie, pięknie :) Werbelka pogratulowac! :) CUDO set :) Pzdr

Filip

Miałeś jakiś korpus tych BP w swojej historii jajowaty? Naprawdę ładne bębny! :) I werble! :)

ciupek 

Jajowaty?! :shock: ... Nie, ale spotykałem nie dokońca równe jeśli chodzi o "okrąg korpusu" nie dziwmy sie prawie wszystko madie in china , dopiero ten obecny jest idealnie okrągły bo z usa przywedrował :D Najbardziej (niech bedzie jajowaty :D ) to był Hammered Brass od dołu i przez to mi nawet pękł rezo na nim raz ale potem jak oblukałem co i jak to już było spoko trzeba było nałożyć tak naciag by wskakiwał luźno na korpus i po sprawie.
W sumie to troszke żałuje ze go sprzedałem ale coż jak mam miec jeden werbel to wole aby to był drewniak!

MicMart

Wysłany: Wto 01 Sty, 2008   

Ciupek, możesz napisać coś więcej o tym korgu? Chodzi mi głównie o to czy ma wyjście mono czy stereo, oraz o rodzaj dźwięku, bo teń tańszy korg (ma30) jest strasznie uszojebny, rzekłbym nawet ze za bardzo :)

ciupek 

Wysłany: Czw 03 Sty, 2008   

perkusja

A nie wiem nawet jaki to model :D . Ten ma dużo funkcji: korektor od głośności poszczególnych nutek (każda ma inny dźwięk), oczywiście wyjście stereo, wyświetlacz LCD (z możliwością podświetlania), banki na własne zaprojektowane przez siebie metrum, potem można z tych paternów zrobić mix i wychodzi nam pikanie w cały świat :D Dobre gdy w kawałku mamy różne tempa i podziały, TAP tempo, i lekcji udziela gry ne perkusji :D Serio ma wgranych ok 20 ćwiczeń które wypikuje osobnymi dźwiękami dla werbla, stopki i blach. Jak dla mnie to już dobry metronom, troszkę za niego przepłaciłem bo kupowałem go w anglii i kosztował mnie tam 100f czyli ok 500zł, a w Polsce są po ok. 350zł. tyle, że tam 100f to dwa dni pracy a tu 350 to...

ychu

Wysłany: Pią 04 Sty, 2008   

Mam podobnego ride, ale 3000 Heavy Ride-i jest świetny, więc ten Twój też myślę że brzmi pięknie, zwłaszcza że bardzo rzadko można je spotkać...a za 200 zeta to już jak za darmo:)

ciupek 

Wysłany: Pią 04 Sty, 2008   

nie nie 200zł kosztował mnie wuhan S, te posty są jeszcze z przed odnowienia wtedy były inne foty starszych blach. A wogóle tego ride już nie mam :D Mi brzmieniem jednak nie spodobał się, to naprawdę zawodowa blacha i to słychać ale potrzebuję czegoś mocniejszego i dlatego go sprzedałem i czekam na Sabiana AAX stage ride 20" od Palina a kiedy się doczekam?... Niewiem, sam Palin nie wie :D Wiadomo tylko, że paczka jest już w Polsce bo paczka z USA idzie.

ciupek 

Wysłany: Wto 15 Sty, 2008   

No i nowy grat na pokładzie:
Sabian AAX Stage ride 20"

perkusja

Dzięki Palin!

cytu

Wysłany: Wto 29 Sty, 2008   Witam

Wiatm!
Nie wiem czy pamietasz koncert KamienKamienKamien w Radomsku, ja gram na garkach w kamyku:) Pogadalismy wtedy troszeczke i poleciles mi to forum. Troche to trwalo ale wreszczie tu dotarlem:) Rzeczywiscie fajnie tu
No widze ze sprzet doinwestowany tak jak opowiadales i Ride juz doszedl:) Jak Ci sie sprawdza? Ciekaw jestem jak na zywo brzmia Twoje garki
Wejdz na www.kamienkamienkamien.com jak cos to w dziale mp3 jest kilka kawalkow live z jednego z koncertow w lodzi. Zapraszam do przesluchania:)
Pozdro.

ciupek 

Wysłany: Wto 29 Sty, 2008   

OOOOOOo no witam!!!! Jasne, że pamietam choć byłem wtedy troche juz pijany i nie dokońca pamietam co mówiłem :D Ride doszedł i bardzo mi pasuje choć chciałbym juz te wszystkie blachy przetestowac w jakimś normalnym pomieszczeniu w sensie wiekszym, ponieważ dopiero tam bedą mogły sie one dobrze rozbrzmieć. A garki jak nastroje to gadają dobrze ale zreguły ostatnio sa rozstrojone troszke :D Nie chce mi sie stroić :D ale... Teraz jestem w trakcie wymiany. Tego werbla BP już nie mam, a DW jest na allegro wymieniam na Pearla eliminatora 2002C, a werbel na Pearl master MMX/BRX/MHX którys z tych zależy co sie trafi :D
Na stronke zaraz klikam :D
Pozdrawiam!
ps. 2 lutego być może zjawie sie w bogarcie to się znów zobaczymy :D

ciupek 

Wysłany: Czw 20 Mar, 2008   

Mały Update

Troszke się pozmieniało i najwyższy czas juz to pokazac, a wiec nowe sa:

- crash HHX Studio 16" wykonczenie "natural"
- ride Zildjian Avedis Medium 20"
- splash Alchemy Professional 8"
- ramię Gibraltar
- Remad Evansa
- DW 7002 Twin
- Pearl Omar Hakim 13x5

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

perkusja

Wracajac do crasha HHX studio nigdy nie miałem blachy w wykonczeniu natural i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Prawde mówic chyba jest lepsze niż brilliant to samo wywnioskował poprzedni własciciel który miał 17" HHX studio brilliant i stwierdził że nie dawał przy tym rady. Jesli chodzi o nowosci to tyle, za niedługo pokrowce kupuje bo potrzebne bedą i casey na blaszki.

pmibm14

super sprzet ;P a tak podowjna stopa i ten werbel to moje marzenie :P

sonix182

Werbel i ten ride masakra:) No i sam przymierzam sie do kupna remada

kubuś

Wysłany: Pią 21 Mar, 2008   

bardzo ładny zestaw, zazdroszcze!

daj znać jakbyś sprzedawał hi hat, bo cos takiego mi sie marzy :)

joj0 

wooow :) nays

pytanie: ładnie komponuje sie ten rezonansowy z emadem2 ?

ciupek 

joj0 napisał/a
wooow :) nays

pytanie: ładnie komponuje sie ten rezonansowy z emadem2 ?

tak ładnie wyglada :D To kwestia jakie brzmienie Ci pasuje ale odkad mam Remada stopa dostała niesamowitego dołu i miecha na samym Emadzie II tez fajnie gadała ale teraz jest kosmos a jeszcze jak sie wystawi gary do większego pomieszczenie to juz wogóle baja :D Ogólnie dobrze wypadło takie połaczenie naciagów na centrali jak dla mnie lepszego nie ma.... narazie:D

OCD&P 
po prostu Paweł

ja chce twina dw :D gratuluje

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Laboratorium Ciupka :) update 23.03.2009