witam! ostatnimi czasy przesiadłem się na nowe bębenki nieznanej firmy Lazer, które kupiłem od Drumshop'u. Garki zrobione ze sklejki hebanowej. Brzmienie mogę określić jako ciepłe skupione ale zarazem dość suche- takie jazzowo - funkowe:D czyli takie jakie szukałem.
Sprzęt:
+ Lazer Ebony Custom TT 10x8", 12x9", 14x12"; BD 22x18"
+ Werbel Black Panther Blonde Birdseye Maple 13x6" + Pearl Signature Omar Hakim 13x5"
+ Hardware: Rama Pearl DR-503 + ramiona Basix, Giblartar, tom holdery Dixon. Statyw pod HH Dixon Kinde Professional PSH-K900, stopa pojedyńcza Dixon Kinde Professional PP-K900. Krzesełko Peace z oparciem.
+Blachy:
Istanbul Agop Traditional Heavy Ride 20"
HH Amedia Classic Regular 14"
China Istanbul Mehmet Turk 16"
China Stagg DH 10"
Crash Amedia Galata 16"
Crash Stagg Furia 16"
Splash Stagg Furia 8"
Dodatkowo spełnilem swoje małe marzenie i zamówiłem w Seba Stix obreczę klonowe na tomy . rewelacyjna sprawa, ociepliło to brzmienie, skupiło i wyzbyło zbednych metalicznych przydźwiękow spowodowanych obręczami stalowymi.
Suri_Drummer TO NIE JEST ŻADNA OKLEINA LUDZISKA:) TO LAKIER I TO JEST WłAśNIE NAJLEPSZE:) a jeśli chodzi o statyw do HH to jest to tzw. napęd Liquid Drive-chyba:) w porównaniu do bezposredniego napędu jest płynniejszy i szybszy- i moim zdaniem bardziej precyzyjny. On jest na dwóch normalnych nózkach i żeby był stabilniejszy dodano trzecia obrotową nóżke.
Łatka od BD na werblu? WTF ? Jak to się sprawuje, jaki daje efekt?
łatka nic nie zmienia w brzmieniu, jest przydatna dla mnie kiedy gram Rim'em wtedy zawsze wiem gdzie koniuszek pałki położyć i dźwięk jest taki sam... brzmienie jak bez tego-sprawdzałem:)
Dziwne... Bo na tomie 14" wyglada to jakby okleina na siebie zachodzila. fakltycznie, nie zauwarzylem tej latki I co to ten hacik jakis olejowy jest? Nozka jak od mojego BD, tyle ze mniejsza
Ostatnio zmieniony przez Suri_drummer Sro 06 Sie, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Wygląda bardo fajnie. Z nazwy i wyglądu można wywnioskować że to już najwyższa półka, customowe bębny robione na specjalne zamówienie. Zastanawia mnie jak to brzmi bo pierwszy raz o takich bębnach słyszę. Możesz zapodać jakieś próbki
Dziwne... Bo na tomie 14 wyglada to jakby okleina na siebie zachodzila. fakltycznie, nie zauwarzylem tej latki Dowiem sie o co kaman z tym hatem?
jak drewno ma tak widoczne słoje to nie da się chyba ich spasować... poprostu sklejka się łączy w tym miejscu i w tym drewnie jest to widoczne bardziej niz np w klonie czy brzozie:) to tyle:)
Wygląda bardo fajnie. Z nazwy i wyglądu można wywnioskować że to już najwyższa półka, customowe bębny robione na specjalne zamówienie. Zastanawia mnie jak to brzmi bo pierwszy raz o takich bębnach słyszę. Możesz zapodać jakieś próbki
probek narazie nie mam a nie ma sensu nagrywać na aparat... może niedługo wejde do studia to wtedy napewno wrzuce coś
Swojego czasu też miałem LAZERa tylko były to bębny z początku lat 90-tych. I ciągle nie mam informacji na temat tej firmy. Może słyszał ktoś kiedyś o tej firmie? Pzdr
bebenki ladne. możesz coś mi wiecej powiedziec o tym hw dixiona? sam jestem zainteresowany. jak sie ma stosunek jakosci do ceny? i
jeśli chodzi o ten statyw to jakość/cena wychodzi najlepiej w porównaniu z innymi firmami. za ta cene masz Pearla Semi pro a tu pełny Pro - nawet w DC mi tak powiedzieli... mechanizm jest zrobiony z pełną dokładnością i dbałością o szczegóły a części metalowe wydają się być z dobrego materiału. Ten napęd daje naprawde ogromną kontrole i komfort gry- normalnie sam gra:)
WITAM! CHCIAŁBYM ZAMIENIĆ SWÓJ WERBEL PEACE HAND HAMMERED BLACK BRASS + DIE CAST + SPRĘŻYNY PEARL PHOSPHORED BRONZE + EVANS HAZY 300 + TROCHĘ ZUŻYTY REMO CS..... NA KLONOWY WERBELEK Z TEJ SAMEJ PÓŁKI W ROZMIARZE 13"X 6" LUB 6.5".... WSZELKIE PROPOZYCJE MILE WIDZIANE....POZDRAWIAM
PS. ZDJĘCIA WERBLA MOZNA ZOBACZYĆ W LINKU POD MOIM PODPISEM:) MOGE EW. PODESŁAĆ PRÓBKI.
GG 6754431
Wysłany: Pon 10 Lis, 2008 nowe werbelki Black Panther
witam! mam okazje się pochwalić nowymi nabytkami do mojego zestawu:
1. Werbel główny Black Panther 13" x 6" Blonde Birdseye Maple. Naciągi Evans Reverse Dot i Hazy 300 + sprężyny Pure Sound Custom.
2. Werbel dodatkowy Black Panther 12" x 7" Cherry/Maple. Naciągo Ambassador na górze-reszta oryginalna.
Werbeli świetnie się uzupełniają i brzmią razem dają wiele możliwości i cieszą swoim dźwiękiem... pokochalem je
Wysłany: Wto 09 Gru, 2008 nowe zabawki:) 09.12.2008
witam! pozmieniało się oj pozmieniało:)
A więc...
China Istanbul Mehmet Turk 16". Tależ z charakterem- trzeba wiedzieć kiedy go użyć. Dość twary, ciemny i krótki.
Crash Amedia Galata 16". Pojechalem do DC po Istanbula Sultana... a wrociłem z Amedią... opukiwalem kilka crashy z tej serii i musze powiedzieć że różnia się nieco brzmieniem. Ja wybrałem spośród 4 sztuk. Talerz dość wybuchowy i odziwo jasny. Miły dla ucha. Moim zdaniem grubość Medium Thin. Zadowolony z zakupu:)
Werbel Pearl Signature Omar Hakim 13x5". Werbelek stroje b. wysoko i brzmi jak dla mnie rewelacyjnie jako drugi werbel. Krótkie, bardzo ciepłe i selektywne brzmienie.
Nowy metronom... Korg Beat Lab. wow!! jak narazie wszystkiego jeszcze w nim nie odkryłem ale tryb trening naprawde rewelacyjny... werbelek pójdzie ostro w ruch:) polecam gdyż można na nim grać bez problemów z zestawem bez specjalnego wzmacniacza!!
Hej Zbisz! Miotła set, świetnie wygląda. A powiedz mi, widzę, że 12x7 nie przy secie aktualnie... Myślisz nad jego sprzedażą? Chętnie bym się zaopatrzył w taki boczny werbelek. Jak coś to daj mi znać Pozdro
Wysłany: Wto 23 Gru, 2008
zbisz jesli moglbym poprosić cię o napisaniu czegoś więcej o werbelkach Pearl Signature Omar Hakim 13x5 oraz Black Panther 13 x 6 Blonde Birdseye Maple a gdybys miał jakies probki nagran jeszcze byloby bosko bo szukam w necie, ale albo robie to za słabo albo po prostu nic nie ma. odpowiedz moze byc tu, albo na PW. pozdrawiam