Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » M
M
Autor Wiadomość
bigos

Wysłany: Nie 08 Lip, 2007   M

Witam.
Oto sprzęt na którym gram.
Bębny to mapex M, nieco starsza seria. Rozmiary 22"x18", 12"x10",16"x16", werbel premier artist maple 14"x5,5". Naciągi tomy - evans g2 góra, a na dole evans g1. Stopka - remo pinstripe, w niedługim czasie powerstroke 3. Werbel góra remo ambasador coated, na dole evans hazy 300. Osprzęt - statywy to modele, które są dodawane do serii M mapexa. Pearl CH70. Stołek mapex T560. Stopka to premier 6073. Blaszki - Istanbul traditional regular hihat 13", Bosphorus traditinal Thin crash 18". Ride Alchemy pro art 20". Splash orion solo pro 10", w niedługim czasie Istanbul traditional splash 12". Całość uzupełni ( myślę, że jeszcze w tym roku ) china Istanbul traditional 18". Myślę jeszcze zainwestować w werbel, obręcze ( power hoops, die cast ? ), sprężyny pure sound ( aktualnie pearl ). W sumie przydałaby się jakaś przeszkadzajka, ale cholera nie wiem co ? Najprawdopodobnie to jakiś block. Oto zdjęcia, miłego oglądania.
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja

istanbul drummer

Wysłany: Nie 08 Lip, 2007   

Ach piekny "Bosforek" - posłuchałbym go :)

Keeping Drummin

Wysłany: Pon 13 Sie, 2007   

sliczny werbel :)

bigos

Wysłany: Pon 08 Paź, 2007   

Nowe rzeczy, co prawda planowałem nieco inne, ale i tak jest super..
Splash Istanbul Mehmet Radiant traditiona 10" - bardzo fajny, piaskowy, krótki, soczysty, naprawde bardzo dobry instrument.
China Istanbul Agop Tradiotinal 17" - miała być 18", ale chyba trafiłem w dokładnie to co, czego oczekiwałem, mam ją dopiero kilka dni, muszę pograć z dwa miesiące , aby coś więcej napisać...
Ogólnie, to mam w tej chwili taki zestaw, jaki zawsze chciałem mieć... Jasne, że coś się jeszcze do dodania znajdzie... na razie nie planuje..
Pozdro dla wszystkich.
perkusja
perkusja
perkusja

Marsz

Wysłany: Pon 08 Paź, 2007   

mi sie taki set bardzo podoba...jaki styl w muzyce lubisz grac?

bigos

Wysłany: Wto 09 Paź, 2007   

Sporo eksperymentuje, troche reggae, trochę mocnego uderzenia...Generalnie dużo emocji...
To co w tej chwili mam pozwala właściwie zagrać wszystko, to wystarczająca paleta kolorów....:)

bigos

perkusja
perkusja

chudzik5 

Bebenki ladne :) Bardzo ladny kontrast z werbelkiem bialym i czarnymi bebnami sie robi :)

bigos

Wysłany: Nie 02 Mar, 2008   

Witam.
Chciałbym się podzielić moim wielkim szczęściem płynącym z niemal ukończonego ( zawsze coś się jeszcze znajdzie do kupienia ) zestawu blaszek i bębnów. Na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony z brzmienia jakie mogę na tym sprzęcie uzyskać. Może pokolei :

Bębny :
Mapex M czarne jak noc :) - tom 12"10x", Bass drum 22"x18", foor tom 16"x16" - naciągi na górze evans g2, na dole g1, centralka pinstripe - nawet nie taki zły, przyzwyczaiłem się do takiego brzmienia.
Biały premier artist maple 14"x5,5" - wielu na niego narzekało, w sumie na początku ja też, jednak po dłuższej chwili i poszerzaniu doświadczenia w strojeniu stwierdzam śmiało, że jest to bardzo fajne werblisko. Naciągi - na dole evans hazy 300, na górze remo ambasodor. Sprężyny pearl stalowe.

Talerze :
Istanbul Agop Traditional regular hihat 13" - przjemnie chrupiący, dość jasny, nieco szzzzeleszzzzczący instrument :)
Bosphorus traditional thin crash 18" - mówiąc krótko rewelacja, naprawde świetny talerz - wybuchowy, jasny, reaguje na najmniejsze uderzenie...
Na crashu Istanbul Agop traditinal bell 6" - piękny efekt, moim zdaniem ( z podkreśleniem na słowo MOIM ), zildjian zil bell ( w tym samym rozmiarze ) nie daje rady mojemu :)
Istanbul Mehmet - Radiant splash - taki jaki powinien być splash - krótki i konkretny plusk.
Amedia Classic medium ride - początkowo bardzo chciałem zakupić Bosphorus traditional thin ride, ale po dokładnym przeliczeniu zawartości kieszeni stwierdziłem, że zwyczajnie mnie na niego nie stać... Krótka rozmowa ze sprzdawcą znanego poznańskiego sklepu i zamówiłem blaszkę :) . O samym instrumencie - dość delikatny ( takie mam wrażenie po dwóch latach grania na Pro Arcie ), rozmyty i szlachetny ride. Czuć wysoką jakość brzmienia, kapitalna cena. Szczerze polecam..
Istanbul Agop traditional china 17" - to jedyna china na jakiej w życiu grałem więc nie mam absolutnie żadnego porównania, jednakże dla mnie brzmi super!!

Z żelastwa warto wymienić bardzo dobrą stopkę premiera 6073, po prostu najwyższy model premiera i szlus....
Krzesełko Mapex T560 - fajnie się siedzi :)

Chętnie odpowiem na wszelkie pytania.
Pozdrawiam wszystkich.
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja

Maxu

super ustawienie!
super blachy!

powiedz mi jak sprawuje sie ride amedia?
jak długo go masz?

bigos

4 dni :)
Jestem cholernie zadowolony, czegoś takiego szukałem...
Jest dość rozmyty, ale jednocześnie całkiem selektywny, szlachetny ping...Można fajnie crashować. Bell jest dość średni, zwyczajnie przyzwoity, trzeba umieć trafić... W przoprzednim talerzu ( ride pro art ), bell był dośc duży więc nie trzeba było specjalnie celować..
Mówiąc krótko - bardzo dobry, profesjonalny ride za śmieszne pieniądze...

Maxu

fajnie, fajnie...brzmi jak cos co lubie...
obawiam sie tylko jednego - trwałości.
nie znam nikogo kto ma amadia dłuzej niz powiedzmy 2 miechy:)
ale gadzam sie - brzmią fajnie a sa tanie.

Maxu

yy to znaczy, nie mam na mysli tego ze amedia wytrzymuje 2 miechy...;)

kuchaR182

fajne ustawnienie :) tez mam Mapex-sa i taki monitor :D

jotaen 

piekna blacharka, hh wymiata ;)
ten ride tez kusi wygladem... ;) gratuluje

matizol 
v to nie ja

Wysłany: Pon 03 Mar, 2008   

Super zestaw i ustawienie! I ta chinka ustawiona ala Ch. Smith... super!

bigos

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010   

Po długim czasie pokazuję mój obecny set. Wprowadziłem kilka zmian, dodałem nowe instrumenty, naciągi, pokrowce. Po kolei :
- tom mapex m 8"x8"( nieco nowsza seria od reszty ). Powróciłem do grania z dwoma tomami z przodu, jednak wciąż talerz ride jest dość blisko. Było to możliwe właściwie tylko przy dodaniu ósemki, jednak to nie jedyny powód zakupu tego bębna. Zestaw tomów to na chwilę obecną odpowiednio 12"x10",8"x8" oraz floortom 16"x16", co daje 4 cale różnicy między każdym bębnem, taka przestrzeń jest bardzo słyszalna i zapewnia szerokie możliwości dźwiękowe.
- naciągi Ambasador Coated na tomy, oraz Powerstroke na bęben basowy. Eksperymentowałem również z centralką i przez pewien czas grałem na Ambador Coated Bass, który dawał bardzo ciepłe, tradycyjne brzmienie. Oczywiście w przypadku Toma 8” widoczny jest Evans G1 Coated, niestety jak się okazuje naciągi tak małe nie są zbyt popularne i łatwo dostępne w sklepach.
- hi-hat Amedia Classic flat hole 14” – opisany w dziale Crash test.
- perkusjonalia – Jam block, Cowbell Meinl Steel Bell, oraz najnowszy Tamburyn LP Cyclops Brass.
- miękkie pokrowce na bębny firmy Canto.
- futerał na talerze HardCase

Ponadto używam pałek Vic Firth model 5A oraz Vater 8A i rzadziej Vater 7A, gram także rózgami firmy Gładek.

Zapraszam do komentarzy oraz pytań.
Pozdrawiam wszystkich.

perkusja
perkusja
perkusja
perkusja

YelloW_EyE 
Rowan

matizol napisał/a
Super zestaw i ustawienie! I ta chinka ustawiona ala Ch. Smith... super!

nie tylko Chad Smith, Tomasz Zeliszewski też tak wieszał chinę, ciekawie wygląda biały werbel na tle czarnych beczek, fajnie zamocowane tamburyno. Gratuluje zestawu.

Meinl

meinl22 
www.indepths.pl

bigos napisał/a
Amedia Classic medium ride

nadaje sie do crashowania?

bigos

Raczej tak, pod odpowiednim kątem, nie płaskimi uderzeniami.

meinl22 
www.indepths.pl

bigos napisał/a
Raczej tak, pod odpowiednim kątem, nie płaskimi uderzeniami.

to logiczne...
ja szukam ride 20 medium ewentualnie medium thin którego mógłbym powiesić jako crash

bigos

W takim razie tego mojego nie polecam. Amedia Legend ride by się bardziej nadał...

bigos

Wysłany: Nie 20 Cze, 2010   

Witam.
Doszło nowe blaszydło Anatolian Splash Expression 12" - bardzo wyraźny, jasny, nieco metaliczny dźwięk. Całkiem ciekawy bell jak na taki rozmiar blaszki. Ogólnie bardzo ciekawa blaszka w dobrej cenie.

perkusja

perkusja

perkusja
Ostatnio zmieniony przez bigos Nie 20 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

bigos

Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011   

Hej
Już od dłuższego czasu chciałem się tym pochawlić.
Fragment sesji ślubnej.

perkusja

perkusja
W tle Gubałówka.
Ostatnio zmieniony przez bigos Nie 10 Kwi, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

Amator93 
czy nie?

Wysłany: Nie 10 Kwi, 2011   

bardzo ciekawe, chociaż mi brakuje jakiejś małej centralki 18", no ale wiadomo, dodatkowy ciężar ;) No, ale przede wszystkim życzę szczęścia na nowej drodze życia ;)

bigos

Wysłany: Wto 03 Sty, 2012   

Nowości.
Amedia Thrace Ozone crash 16"
Amedia Ping Bell 6"
perkusja
perkusja
perkusja

janko2muzykant 
Symmetry

Wysłany: Pon 16 Sty, 2012   

Co przykleiłeś na otwór w centrali ? (jeśli pisałeś , to sorry , nie zauważyłem)

Mam takiego samego ride. Zacna blacha :)

Ogólnie przyjemna blacharka :razz:

bigos

Wysłany: Wto 17 Sty, 2012   

Witam.
Jest to kawałek zwykłej czarnej okleiny, chciałem zabezpieczyć tak otwór, a wyszło mi to całkiem równo:)
Blacharka to jak widać mix różnych tureckich marek, jednak dobieranych z głową. Chciałbym mieć więcej na różne okazje np. taki x-rubbish crash.
Amedia Classic ride, to bardzo fajna blaszka, ale myslę również nad czymś bardziej selektywnym.
Pozdr.

bigos

Wysłany: Sro 18 Sty, 2012   

Od jakiegoś czsu mam drugi werbel. Jest nim Worldmax z serii Xmax, korpus stalowy 1mm, 14x6,5. Ciekawy to instrument brzmi dość czysto, bez większej ilości przydźwięków, jest też dość głośny. Niesamowity wygląd - malowany na czerwono z czarnymi lugami i obręczami oraz dwoma wycięciami na kształ symbolu "biohazard".
perkusja

TomD 

Wysłany: Pią 20 Sty, 2012   

Witaj.
bigos napisał/a

Chciałbym mieć więcej na różne okazje np. taki x-rubbish crash.

Pozdr.

Tu kolega z sąsiedniego forum sprzedaje coś takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2066646125
http://www.perkusja.org/viewtopic.php?t=48912

TD

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » M