Gram w swoim garażu w rogu, także nie zdziwcie się tego andergrandowego klimatu:) Oprócz tych bębnów jeszcze samochód stoi w garażu, szafy są, kompresor, rowery itp., także miejsca wiele nie ma.
Do rzeczy:
zestaw to Amati po remoncie, odkupione od użytkownika Away.
Konfiguracja:
- centrala 22x14 (uderzany REMO CS)
- tom 12x8 (góra Remo Pinstripe / rezo noname)
- tom 13x9 (góra Remo Pinstripe / rezo noname)
- floor tom 16x16 (góra Remo Pinstripe / rezo noname)
- werbel Sonor Force 2001 (góra Attack Medium Coated 1-ply / rezo jakiś rezonas Attacka (snare side))
Blachy:
- ride 20' noname (może Amati?)
- china 16' Wuhan
- mini china 10' Stagg DH
Hardware:
- statyw Amati łamany x2,
- multiclamp Gibraltar,
- ramię z clampem Gibraltar,
- twin Gibraltar,
- statyw pod werbel chyba Amati (ale taki masywny jakiś )
Ostatnio przedsięwziąłem akcję "Free Your Bass Drum" i wywaliłem z niej tomholder i mocowanie tomholdera, no, odżyła centralka
Tom 13 czeka na dół od statywu, na którym spocznie w okolicach pod chiną.
Pałki na jakich gram to:
- Vic Firth American Hickory 8D
- Polachowski Hot Rods Hard.
Pozdrawiam i liczę na komentarze
EDIT:
Pomyślałem sobie, że skoro już nagrałem jakieś próbki, to je zamieszczę, jakby ktoś chciał kupić sobie coś, co ja mam w zestawie, to może posłuchać i się zachęcić bądź też zniechęcić
Co do tych nagrań to zamieszczam je tylko w celu zaprezentowania brzmienia sprzętu, zagrane nieciekawie , time trochę pływa, ręce nie grają wszystkiego tak jak by chciała głowa;)
Poza tym zagrane bez rozgrzewki i ze stresem (bo mało czasu), jak nagram coś do oceny, to wrzucę do twórczości.
Co nowego w zestawie?
- Hi-hat Stagg SH Medium 14' Regular
- Crash Alchemy Professional Sweet 16' (pozdro Guny!! )
- na centrali Pinstripe z łatką jakąś i na rezo Yamaha z otworem na środku (w końcu rezo!) (a propos tematu z krzywą centralą, naciąg jakoś założyłem, ale jak kupię Regulatora to już bym wolał na prostą centralę go założyć )
Pozdrawiam
EDIT II :
Z nowych rzeczy:
- statyw pod toma i clamp
- Moongel
- cowbell (nie zamocowany narazie)
No i wreszcie zdjęcia kompletnego zestawu!!
EDIT III:
- chinka Wuhan 16'' sprzedana
- zakupione naciągi Aquarian Super Kick II + Regulator RSM
Do kupienia: stołek, statyw pod hh, crash 18'', może wymiana rida?
AKTUALNA KONFIGURACJA:
- centrala 22x14 (uderzany Aquarian Super Kick II, rezonans Aquarian Regulator RSM)
- tom 12x8 (góra Remo Pinstripe / rezo noname)
- tom 13x9 (góra Remo Pinstripe / rezo noname)
- floor tom 16x16 (góra Remo Pinstripe / rezo noname)
- werbel Sonor Force 2001 (góra Remo Powerstroke 3 Coated / rezo jakiś rezonas Attacka (snare side))
- na tomach i werblu Moongel
Blachy:
- hi-hat Stagg SH 14" Medium Regular
- crash Alchemy Professional Sweet 16"
- ride 20" noname (może Amati?)
- mini china 10" Stagg DH
Hardware:
- statyw Amati łamany x2,
- multiclamp Gibraltar x2,
- ramię z clampem Gibraltar,
- przedłużka na talerz Gibraltar,
- twin DW 7002,
- statyw pod toma noname,
- statyw pod werbel chyba Amati (ale taki masywny jakiś ),
- tom holder Amati 2x.
_________________ Pearl EX Silver Flash
Mapex VX
Mapex Pro Maple 14x6,5
Cymb: Alchemy, Stagg
HW: Mapex, DW, Pearl
Ostatnio zmieniony przez maciekj Sro 03 Wrz, 2008, w całości zmieniany 8 razy
Pomyślałem sobie, że skoro już nagrałem jakieś próbki, to je zamieszczę, jakby ktoś chciał kupić sobie coś, co ja mam w zestawie, to może posłuchać i się zachęcić bądź też zniechęcić
Nagrania nagrane jednym mikrofonem dynamicznym za 30 zł z Media Marktu na laptopa ze zintegrowaną kartą muzyczną i dodane lekkie efekty w Cool Edit Pro.
Co do tych nagrań to zamieszczam je tylko w celu zaprezentowania brzmienia sprzętu, zagrane nieciekawie , time trochę pływa, ręce nie grają wszystkiego tak jak by chciała głowa;)
Poza tym zagrane bez rozgrzewki i ze stresem (bo mało czasu), jak nagram coś do oceny, to wrzucę do twórczości.
Co nowego w zestawie?
- Hi-hat Stagg SH Medium 14' Regular
- Crash Alchemy Professional Sweet 16' (pozdro Guny!! )
- na centrali Pinstripe z łatką jakąś i na rezo Yamaha z otworem na środku (w końcu rezo!) (a propos tematu z krzywą centralą, naciąg jakoś założyłem, ale jak kupię Regulatora to już bym wolał na prostą centralę go założyć )
Mapex VX
Mapex Pro Maple 14x6,5
UPDATE:
już jakiś czas temu doszedł do mnie statyw pod toma, do tego clamp.
Z nowości to jeszcze Moongel, tymczasowo na werbel dałem sobie starego Powestroke 3 coated.
Kupiłem jeszcze cowbella noname, ale narazie nie mam koncepcji jak go zamocować.
FOTKI:
Na fotkach obręcz na centrali przy uderzanym na górze jest w kolorze natural- zaczątek do wyszlifowania całej obręczy
Pozdrawiam
Mapex VX
Mapex Pro Maple 14x6,5