Panowie i Panie po 6 latach gwałcenia polmuza przedstawiam...
Bębny:
Mapex M Birch fusion 10, 12, 14, 22 kolor czarny z widocznymi słojami drzewa klonowego
Werble:
Sonor S-class pro 14x5 kolor transparent cherry red -maple
New Sound Deluxe Drum 14x6,5 –steel
Blachy:
Hi-hat – Zildjian ZXT rock 14’
Crash – Zildjian ZBTplus rock crash 16’
Ride – Zildjian Z Custom Power Ride 20’
China – Stagg DH 16’
Bell – Polmuz Signature 6,666’ (wyjątkowo zajebiście brzmi)
Hardware:
Twin mapex p750 bodajże
Statywy Mapex, Basix, Gibraltar
Pałki:
Zazwyczaj Gładek rock 140c (ta najdłuższa wersja gładków)
W planach jednak mam do wymiany kilka rzeczy więc jak to powymieniam to zapodam świeżymi fotkami, m.in. tomholder podwójny zamieniam na 2 pojedyńcze i tomy ida na statywy, wymiana naciągów, siedzisko, 2 crash, splash, ride do wymiany, sprężyna do sonorka...
dzięki, spróbuję następnym razem z tym IMG a nagram coś po wymianie naciągów bo kolo nie wymienił od nowości fabrycznych, grał rok ale rzadko, zresztą widać bo bębny są w stanie idealnym, zero rysek. Jakie naciagi zarzucić na tomy żeby brzmiały potężnie?
Kurde tak se myśle o co Ci k**** chodzi bo przeczytałem rajdzig przez "dz' a nie "dź" i coś mi nie pasiło... jakaś niemiecka nazwa... ride sprzedany ale kupiłem go taniej także zarobiłem na nim, jakoś mi nie pasił. Głośny, selektywny ale taki za miękki... kupie za niego naciągi, reszta HW, sprężyny, podkładki, łatki.... mleko, chlyp, 2 prosiaki i nawóz waniliowy
Małe zmiany nastały: po sprzedazy ride z custom tomy poszły na statywy, wymieniłem wszystkie naciągi prócz rezonansu BD ale tam wyciąłem dziurkę, splashyk z bellem na jednym ramieniu, ride tyż polmuz, kot podrósł W planach na 2007/2008: kupno ride, siedziska, ramienia do otworu w centrali, crash...
...niechciało mi się podpinac twina bo na nim cwicze
doszło troche blach, po moim przyjezdzie z roboty dojdą jeszcze octobany by Małpex i stołek, może ride przyzwoity jeszcze...
na dzień dzisiejszy wygląda to tak:
zil28
Wysłany: Wto 19 Cze, 2007
No pięknie pięknie, gratulacje!!
Ciekawy patencik z powieszeniem Ride'a.
Powiedz czy odczułes dużą różnicę w brzmieniu po założeniu Remad'a na BD?? i jaki masz naciąg uderzany na BD??
co do reemada to tak dużo dał, przynajmniej w moim odczuciu, nie brzmi teraz tak pusto i kartonowo tylko ma taki pełny skupiony KOP! fajnie brzmi w połaczeniu z emadem, w środku poduszka firmy "jasiek" :p
no chłopie! trzy razy lepiej niż to poprzednie ustawienie. jak juz masz tom holder do każdego toma to sprobuj takie ustawienie jak ja mam http://forum.perkusjaonli...opic.php?t=2972
wprawdzie nie mogę już robić przejść ala wodospad od najmniejszego do najwiekszego toma (chyba że w wolniejszych tempach) za to wszystko mam tak zajebiście pod ręką że poezja. łącznie przerwy miedzy 3 najczesciej granymi elementami zestawu hihatem werblem i ridem mam może z 10 cm polecam
no chłopie! trzy razy lepiej niż to poprzednie ustawienie. jak juz masz tom holder do każdego toma to sprobuj takie ustawienie jak ja mam http://forum.perkusjaonli...opic.php?t=2972
wprawdzie nie mogę już robić przejść ala wodospad od najmniejszego do najwiekszego toma (chyba że w wolniejszych tempach) za to wszystko mam tak zajebiście pod ręką że poezja. łącznie przerwy miedzy 3 najczesciej granymi elementami zestawu hihatem werblem i ridem mam może z 10 cm polecam
dzięki, spróbuje se tak ustawić beczki ale niestety dzisiaj grałem na nich ostatni raz przed wyjazdem do pracy, nasttępny raz dopiero w sierpniu ale i tak w miejsce gdzie TY masz tom 12 przyjdą octobany... ale w sumie można pokombinować jak się znajdzie chwila czasu. a jak się miewa Weronika? :p
noo bebenki klasa, zajebiste ustawienie, wrazenie jeno psuje ride mam nadzieje, ze kiedys poslucham tego bicza live wreszcie, jak u ciebie Małpex, grasz w jakiejs kapeli aktualnie..?
noo bebenki klasa, zajebiste ustawienie, wrazenie jeno psuje ride mam nadzieje, ze kiedys poslucham tego bicza live wreszcie, jak u ciebie Małpex, grasz w jakiejs kapeli aktualnie..?
elo no trzaby się skiknąć na jakis jam. kapelka się rozpadła jedna ale zaczynamy inny projekt... szukamy basowego jakbyś znał to daj znać. narazie wyjezdzam wiec moze w sierpniu się zgadamy?
radiant jest git, nawet mi pasuje, próbowałem zrobić fotke tego otarcia ale niemam aparatu dobrego, na szczescie jest równomiwerne i pęknięcie od tego nie powinno pójść... ale mogłeś o nim napisać
noo co do jamma zajebiscie by bylo -> odnosnie basowego moge popytac, napisz tylko w jakim klimacie gracie i jakimi kapelami sie inspirujecie, zeby nie bylo misundahstood jakby sie ktos nawinal
poki co skup sie na robocie, na pewno sie odezwe jak bedziesz juz back <browar>
noo co do jamma zajebiscie by bylo -> odnosnie basowego moge popytac, napisz tylko w jakim klimacie gracie i jakimi kapelami sie inspirujecie, zeby nie bylo misundahstood jakby sie ktos nawinal
poki co skup sie na robocie, na pewno sie odezwe jak bedziesz juz back <browar>
chetnie stary chetnie, poduczyłbys coś starego małpexa bo sie staczam ostatnio.... zwalniam i trace feeling inspirujemy sie sepą, soulfly`em, ektomorfem, otepem... ogólnie to trash core gramy
heheh kto kogo poduczy to sie okaze przy okazji jammu klimaty zanotowane, jutro zrobie maly przeglad znajomych basistow z okolic jaworznickiej dziury bo dzis juz padam na pysk