Wysłany: Pią 30 Lis, 2007 mały remont PEARL EXPORT
Witam!Po długim zastanowieniu postanowiłem wyremontować swoje garki.Narazie zakończyłem pracę na 10'.Nad reszta pracuję drewno nie było za ładne więc trzeba poświecić wiecej pracy na zalanie wszelkich nierówności lakierem.A będzię wyglądało jak ten tom 10'.To jest już efekt koncowy
pawelpunk
Wysłany: Pią 30 Lis, 2007
No! Robota zawodowca
Jak wszystko ma tak wyglądać, to nie mogę sie doczekać fotek całości :]
Pozdrawiam!
P.S. Widzę, że coraz więcej osób nie boi się przeróbek swoich kochanek ^^
_________________ Tu rozumiem, co nazywają chwałą:
Prawo do miłości bez granic...
JAHOO - wcześniej miałem okleinę czarną ale była już trochę porysowana wiec doszło do przeróbki.Co do lakierowania to najsamwpierw poszły dwie warstwy bejcy a potem już tylko lakier(samochodowy z utwardzaczem).Nie pamietam już ile to byłowarstw.Ale dużzoooooo.Wszystkie warstwy kładzione były pistoletem lakierniczym.no i tak....Dzięki panowie za pozytywne opisy.Starałem się jak mogłem.Po skończeniu reszty zrobie foty całości z blaszkami.Już to sobie wyobrażam...
powiem krótko... super, ekstra, z klasą, pięknie... wiem wiem troszke się rozpisałem ale to jest naprawdę świetna zawodowa robot !!!
kolorek mi się bardzo podoba tylko jak będziesz robił następne to uważaj żeby odcień się poszczególnych bębnów znacząco się nie różnił bo bejc różne figle płata
to masz teraz świetne zajęcie na zimowe wieczorki
pozdro
Ta 12 nie jest jeszcze zakończona.Widac jeszcze na niej nierówności.Cały czas nad tym pracuję.Zamieszczam fotki reszty.Centralka nie wygląda najlepiej.Kiepskiej jakości drewno.Nie jest to jescze koniec.Czeka mnie lakierowanie do momentu uzyskania tzw.szkła.Aktualnie zajmuję się floor tomem 16'.Dopiero skończyłem go bejcować.
A TO POCZĄTKI PRACY PRZY 16''.JUZ PO BEJCOWANIU
ZASTANAWIAM SIĘ TYLKO NAD TYM CZY PASUJE KOLOR DO POZOSTAŁOŚCI.KOLOR BEJCY DOBIERAŁEM W
PÓŻNIEJSZYM TERMINIE NIZ CAŁĄ RESZTĘ.ALE MYŚLĘ ŻE JAK POŁOŻĘ LAKIER,BĘDZIE GIT.
Witam wszystkich.Chciałbym tylko poinformować że w następnym tygodniu powinienemzakończyć swoją pracę nad moim exportem.Wiąże się to również z zamieszczeniem fotek.Proszę o cierpliwość.Już niedługo cały mój zestaw na zdjęciach...
Witam.Puszczam jakąś fotkę.To już prawie koniec.
Została mi tylko centralka do polakierowania ostatni raz i będzie finito.Troszkę 10 ma inny odcień ale nic nie mogłem na to poradzić.
Po zerwaniu okleiny okazało się że drewno ma jakiś inny kolor od pozostałych baniaków.No i tak wyszło.
Ale to zależy też od konta patrzenia i światła.
A narazie to:
Sam mam beczki z połączonymi lugami i Twój set właśnie stał się inspiracją dla mojego ewentualnego remontu w przyszłości. Naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem - to wykończenie spadło na mnie jak piorun z jasnego nieba i trafiło w mój gust!
Wspaniale! Kapitalny charakter otrzymały bębny, mi osobiście przypominają meblościanki 'dużego pokoju' w małym mieszkanku w bloku - dzieciństwo - co jest absolutnym plusem haha.
Zapisuję sobie Twoje zdjęcia na dysk dla inspiracji, gratuluję. Podkreślam, że wg. mnie kapitalny, niepowtarzalny charakter otrzymały bębny, a zarazem dla mnie osobisty i niewątpliwie przyjemny.
vaciak
Wysłany: Sob 05 Kwi, 2008
Nie zmieniły bardzo brzmienia po zdjęciu okleiny?
Jak Ci się udało tak precyzyjnie okleinę zdjąć?
_________________ Zapraszam na stronę mojego zespołu www.nipu.info Posłuchajcie i napiszcie co o tym sądzicie.