Wysłany: Czw 22 Maj, 2008 Mapex Mars Pro + gumowa lala ;)
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem oldskulowych bębenków Mapex Mars Pro w konfiguracji studio. Tom 14 na razie sobie leży obok zestawu razem z chiną, bo nie mam clampa żeby go przywiesić .
A kolorek z bliska wygląda mniej więcej tak
Ostatnio zmieniony przez OTB Czw 09 Wrz, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Fajne te tomiska, Recordingiem śmierdzą z kilometra
Może jakaś specyfikacja rozmiarów?
studio 10 12 14 16
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
kuchaR182 -> nie tyle niepotrzebny co zamordowany, urwała się ta obręcz która trzyma tłumiki i teraz emad jest na emeryturze
istanbul drummer -> do tej pory nawet nie zwróciłem uwagi, że Gadd tak wiesza blachy. Crashe biorę ze sobą na próby i jestem po prostu zbyt leniwy żeby za każdym razem zdejmować i zakładać filc i motylek
te tłumiki można na taśmie dwustronnej do emada przykleić. Ile za takie garczki trzeba zapłacić? Naprawdę podobają mi się i w razie czego chętnie się zamienię za amati
_________________ "Takiego uderzenia nie da sie zastąpić, nie można zastąpić Bonhama"
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
zawsze mnie zastanawiało - jak brzmią bębny na otwartej przestrzeni?
_________________ Fast animals, slow children...
Ja(zz)centy
Wysłany: Pon 23 Cze, 2008
Maxu > z odleglosci kilku kilometrow same bebny bez naglosnienia... nie brzmia?
OTB > ladne bebenki, werbello, agopy itd. ale zeby bebenki oldskulowe? toz to one moga byc max 1993/4 rok o ile dobrze kojarze ta serie...
ale powiadam bebenki ladne
Powiem Ci, że jest czego. Bardzo fajnie brzmiące bębny z takim oldschoolowym ciepełkiem, które lubię (i zdaje się, że Ty też). Werbelek miałem okazję przetestować w studio i spisał się na medal. Pozdro!