Wysłany: Wto 24 Mar, 2009 mapex pro m exotic zebra
hmmm... postanowiłem wrzucić małe co nieco
Wcześniej miałem Exporta. Dwa tyg temu zaszły małe zmiany. Wybaczcie jakość zdjęć...
Krótki opis:
Set
10,12,14,16,22
Blachy - Alchemy Pro Art
Werbel Black Panther 13x6
Twin Gibraltar 5611
Naciągi Evans G2 / Remo diplomat ( ps. może ktoś chce się zamienić: remo na G1? )
Roland SPD S
Fajny zestawik, zazdroszcze Ci Rolanda i werbla . Na Twoim miejscu sciagnalbym tlumiki z bebnow (zreszta, sam to zrobilem, gralem z nimi na tomach, a teraz nie zakladam ich wcale) - podczas gry z zespolem bebny lepiej sie odzywaja jak nie ma na nich tlumikow.
Witam,
bardzo ładnie prezentujący się zestaw, tylko te ringi Jeśli podoba się tobie nieco tłumienia polecam EC2, lub Pinstripe. Tak dobre bębny nie potrzebują ringów.
Jeszcze raz gratulacje.
Pzdr
Wysłany: Wto 24 Mar, 2009
Ice_Gust_PL napisał/a
opisz jeszcze blacharkę
pozdr
Blaszki: (z soundtrade - polecam ten sklep)
-Hihat, crash 16 i 18, ride to Alchemy Pro Art
-splash 6 i 8 to alchemy profesional
-china stagg - DH 16
Ride zdecydowanie do wymiany.
Jeśli miałbym kupować jeszcze raz - wybrałbym inny set blach. Te są zdecydowanie do głośnej muzy i napierdzielania.
Na koncertach w małych klubach zagłuszam nimi cały band
Secik prezentuje się miodnie,
jeśli to mialby być mój set to ja bym sobie dał jednego floora po lewo
blaszki moim zdaniem do wymiany.
Osobiście polecam Sabiany, np HHX, sabiany to wg mnie blachy o najlepszej korelacji jakości(brzmienia) do ceny. Patrząc na ceny paistów czy zildków można dostać kociokwiku.
Agopy też podrożały.
oczywiście biorąc pod uwagę ceny katalogowe, bo wiadomo że można taniej kupić.
Osobiście polecam Sabiany, np HHX, sabiany to wg mnie blachy o najlepszej korelacji jakości(brzmienia) do ceny. Patrząc na ceny paistów czy zildków można dostać kociokwiku.
Wszystko zależy od brzmienia Np. gdybym kupował ride'a to nawet bym dozbierał tą kasę i kupił Paiste Dark Energy Ride Mk I 22". Nie zniemina to oczywiście faktu, że sabian ma olbrzymią ilość genialnych blach (vide np. HHx Evolution Ride, czy O-Zone z tej samej serii).
Pozdro
Wysłany: Wto 24 Mar, 2009
jotaen napisał/a
I jak w ogole Ci sie podoba? Slychac zmiane brzmienia po Pearlu?
powiem tak - nie spodziewałem się jakiejś super zmiany, ale jestem BARDZO MILE zaskoczony. Bębny brzmią selektywnej i przejrzyściej.
Im dłużej na nich gram tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu że to była dobra decyzja
ja miałbym pytanie do Twoich poprzednich garków, czy nadadzą się choćby od biedy do studia? osobiście zastanawiam się nad Exportem ale nie wiem, czy warto zestaw zakupywać..
PS Swietny koncert w Art Cafe, zrobiliscie fajny klimacik ^^
Ostatnio zmieniony przez Mr.maN Wto 24 Mar, 2009, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
ja miałbym pytanie do Twoich poprzednich garków, czy nadadzą się choćby od biedy do studia? osobiście zastanawiam się nad Exportem ale nie wiem, czy warto zestaw zakupywać..
to może ja odpowiem, ja exporta nie polecam, ciężko to to wystroić, brzmienie kiepskie i bujające się tomy na ISSsie. Mowa jest o exporcie EX czyli na okleinie, na lakierowanym exporcie nie gralem, więc nie wiem.
W podobnej półce polecam coś z brzozy, yamaha SC albo jakieś pdp, dużo lepiej się nadadzą do studia jak i na próby.
I jak w ogole Ci sie podoba? Slychac zmiane brzmienia po Pearlu?
powiem tak - nie spodziewałem się jakiejś super zmiany, ale jestem BARDZO MILE zaskoczony. Bębny brzmią selektywnej i przejrzyściej.
Im dłużej na nich gram tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu że to była dobra decyzja
No to cie ciesze, ze zmiana wyszla na dobre.
Tez chce miec Pro-M Fusion...ale to za x czasu
_________________ "Muzyka gra, a serce? A serce bije mocniej."
___
MAPEX/ZILDJIAN/AMEDIA/STAGG
Wysłany: Sro 25 Mar, 2009
Mr.maN napisał/a
gratuluję zebry
PS Swietny koncert w Art Cafe, zrobiliscie fajny klimacik ^^
Na exporcie nagrałem dwie płyty... na Towards The Light bez żądnych dodatkowych sampli. Jeżeli będziesz spodziewał się super jakości w studio to na pewno nie z exportem granym "live"
ale jeżeli chcesz nagrać dobre demo - spokojnie dadzą radę
Wykonczenie faktycznie miazga. Gdy pojawily sie te bebenki na Drumcenter czesto wchodzilem by przynajmniej tylko na nie popatrzec:P Oprocz tego zazdroszcze remada:D
Wysłany: Pią 27 Mar, 2009
sonix182 napisał/a
Wykonczenie faktycznie miazga. Gdy pojawily sie te bebenki na Drumcenter czesto wchodzilem by przynajmniej tylko na nie popatrzec:P Oprocz tego zazdroszcze remada:D
cały zestaw kupiłem w sklepie muz. w Twoim mieście
powiem ze jest jednym z lepiej zaopatrzonych w okolicy
W elpie? No no jestem zaskoczony. Powiedz mi tylko jak z cenami w elpie, bo dawno tam nie zagladalem, bo jestem przyzwyczajony do zakupow przez neta:)
Wysłany: Sob 28 Mar, 2009
sonix182 napisał/a
ricman napisał/a
sonix182 napisał/a
W elpie? No no jestem zaskoczony. Powiedz mi tylko jak z cenami w elpie, bo dawno tam nie zagladalem, bo jestem przyzwyczajony do zakupow przez neta:)
za całość czyli 10,12,14,16,22 + werbel black panther 13x6 (wszystko nowe) zapłaciłem 3700
Cena bardzo dobra. Wszędzie indziej nie było szans na zejście poniżej 4 tys.
Ten model stał po prostu na wystawie i sklep w związku z pojawieniem się Meridiana chciał się "pozbyć" setów pro mki
Cena w drumcenter oscylowała koło 4,8 bez werbla , więc mogę powiedzieć że w sumie mi się udało.
a na razie chyba nikt nie słyszał meridiana na żywo ciekawe swoją drogą, czy będą bardzo odbiegać brzmieniowo, bo przydałoby się kiedyś dokupić jakiś tom
Wysłany: Nie 29 Mar, 2009
Ice_Gust_PL napisał/a
ciekawe swoją drogą, czy będą bardzo odbiegać brzmieniowo, bo przydałoby się kiedyś dokupić jakiś tom
pamietaj tylko o tym, ze meridian ma juz nowe lugi
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
z tego co słyszałem(na filmikach oczywiscie)tym razem Mapex postarał sie o lepszy werbel,nowe detale takie jak claw hook'i,lugi gumowe podkładki i Pinstripy-teraz chyba jedyna firma która stosuje lepsze naciagi w tej klasie
Wysłany: Pon 30 Mar, 2009
ricman napisał/a
klima napisał/a
a co to zmienia oprócz wyglądu?
dla jednych zmienia duzo, dla innych wcale napisalem w gestii przypomnienia
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
ricman napisał/a
klima napisał/a
a co to zmienia oprócz wyglądu?
dla jednych zmienia duzo, dla innych wcale napisałem w gestii przypomnienia
Wszystko się okaże, w porównaniu z ProM, na szczęście różnice lugów są nieznaczne, ale istnieją. Idzie wyżyć z tym, ale nie wiadomo jak to będzie brzmiało