Wysłany: Pią 20 Lut, 2009 MAPEX QR i reszta gratów
Pochwalę się nowym nabytkiem kompletowanym już ojjj długo. Jestem strasznym sprzetowcem, kupię cos to sprzedam za pieniadze ze sprzedazy kupie cos nowego i tak w kółko tylko, że dokładam kasy co jakis czas:) Sprzetu było wiele: kilka ciekawych werbli Black Panther"a, Pearla Omar Hakim, Saturn i wiele innych, co do bębnów to też ciekawie było min mapex m-birch, pearl export, pearl session no i jakos tak wyszło, że mapex QR bo nic wtedy gdy chciałem kupic bębny z centralka 18" nie było prócz tego zestawu. Blaszki równiez nie pierwsze, zaczynałem od Paiste 502 przez tureckie blachy Turkish i Istanbul do blach Sabiana w których przebieram blaszki juz dłuższy czas. Aktualny stan rzeczy:
do tego bell 8"zrobiony z peknietego crasha PAISTE 302 oraz dodatkowo uzywana peknieta chinka WUHAN 12" pozostałosc po przyjacielu, który wyprowadził się z salki, pozdro dla Tomka:)
4. Żelastwo rozmaite: DW, Gibraltar, MAPEX, PREMIER
-Twin DW 9002
- Krzesełko motocyklowe BASIX
5. Pokrowce w wiekszosci Avant Signature by YARO po za tym STAGG i ROCKBAG
6. Pałki REGAL TIP 8A Łosowskiego lub zwykłe 5A
7. Metronom KORG BEATLAB
foty:
Jesli chodzi o brzmienie bebny brzmią naprawde dobrze ku zdziwieniu własnym i znajomych kolegów perkusistów, z tymi naciagami z tomów uzyskałem zbity cut twardy, głeboki czysty lekko ciepły sound, centralka ma mega doła jak na 18" brzmi ciepło i głeboko i jest mega selektywna co jest dla mnie bardzo wazne. Pod każdą srube naciągową podłożyłem gruba plastikowa podkładkę co ułatwia strojenie jak i wydłuża żywotność stroju. Werbla zbytnio opisywać nie bede, to starclassic i wszyscy wiedza z czym tutaj doczynienia mają, ostry strzał, ciemna barwa, lekko suchy i krótki dzwięk, Rimshoty z tymi obreczami jaja urywają:) Blachy z kolei dobierałem tak aby mi w całoaci ładnie sie to zgrywało; set jest ciemny, ćut suchawy i brzmi przepotęznie:)
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.
Ostatnio zmieniony przez ciupek Pią 20 Lut, 2009, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: Pią 20 Lut, 2009
tak jak kubawe mowi okropnie przy tak malej centralce wygladaja te tomy zawieszone na niej przerzuc na statywy bo ten holder to straszy
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Pią 20 Lut, 2009
dlatego preferuje centrale 22 swoja droga ladnie to wszystko wyglada
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
hehe:) ano ja miałem kilka 22, jedną 20 no i teraz 18" , faktycznie 22 czy 20 może lepiej wyglada, ale 18x16 jak dla mnie brzmieniowo poki co najbardzij pasuje, znajac siebie wróce za jakis czas do 20" bo 22 to dla mnie kolos pamietam w mapexie m-birch przeklinałem ten rozmiar strasznie:) Zrobie dzis lepsze jasniejsze zdjecia, wrzuce na jakis lepsiejszy serwer to powinny byc wieksze, no i tomy na statywie bedą
_________________ Brzmienie jest tym samym co człowiek.
Ostatnio zmieniony przez ciupek Pią 20 Lut, 2009, w całości zmieniany 1 raz