Postawienie drugiej centralki wyniklo z potrzeby grania cichszych kawalkow. Moze nie czysto jazzowych, bo jeszcze nie umiem zagrac fajnego jazzu, ale z czasem ta umiejetnosc przyjdzie.
Potem zaprezentuje wam jak to zrobilem bardzo niskim kosztem i zaoszczedzilem kase, ktora musialbym wydac na system Pearla.
wstrzymaj sie z kupnem. no chyba, ze moja opcja Ci sie nie spodoba. ;P
fotki jutro. w sumie dzis.. ale jakos rano ;]
--- [EDIT] --- --- --- --- --- ---
piksy wiec:
potrzebne:
1. blacha 2, albo 3mm. konkretne wymiary wg wlasnego uznania. potrzebne sa tylko flex (do wygladzenia i wyciecia wystarczy nawet tarcza do scierania i mlotek, zeby wygiac blache)
Mocowanie blachy do obreczy za pomoca 2 srub. mozna przyspawac jak ktos chce, ale ja wolalem zeby mialo to troche luzu.
Wysłany: Nie 22 Lis, 2009
fajnie zrobione, tylko ze do tylu z jedna obrecza
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
trudno. nie byla mi potrzebna. to obrecz Amati
mozna to zrobic inaczej, np: do blachy, ktora teraz jest przykrecona do obreczy mozna przyspawac 2 tulejki o dlugosci ok 1,5 czy 2cm, tak aby pasowaly do rozstawu srub na bebnie. mam nadzieje, juz lapiecie jak to zalozyc i nie musze dalej tlumaczyc?
przypomionam, ze to pierwsza wersja testowa i jesli to sie sprawdzi i na bierzaco bede korzystal z 16" centralki, zbuduje wersje w ktorej bede mogl zmieniac wysokosc, zaloze regulowane kolce itp.
koszta jakie sa kazdy widzi. wystarczy kawalek odpowiedniej blachy i minimalne zdolnosci manualne, coby tego nie spartolic a jesli macie gdzies niepotrzebne nozki od (w moim przypadku) Amati i obrecz, to problem z glowy. nie ponosicie prawie zadnych kosztow.
a jak sie pewnie domyslacie daje to wiele mozliwosci. nawet nie chodzi o granie jazzu, co po prostu potrzebe uzywania cichego, czy po prostu malego/mobilnego setu.
Witam Was. Ostatnio dużo się zmienia.. może odejdę z kapeli, więc przyszedł mi do głowy pewien pomysł (zdaję sobie sprawę z tego, że wg. niektórych z Was to głupie), a mianowicie biorę pod uwagę sprzedaż bębnów. Wypada shell set - widoczny na fotach, oraz zestaw blach Xist - hardware zostawiam. Chciałbym wiedzieć, czy na forum jest ktoś zainteresowany kupnem. Jakieś propozycje cenowe?