Jest to cudo. Żadnych luzów. Bardzo masywna konstrukcja. Wszystko pracuje cichutko i lekko ale z powerem. Jedyny minus to brak ogumienia w łapkach na centralke oraz rzepy na platformie ale to sobie można łatwo zrobić samemu
Generalnie dużo teraz ćwiczeń przedemną gdyż to zupełnie coś innego(oczywiście lepszego) niż DW na którym grałem.
Aż sam się zdziwiłem że na tej stopie bez problemu moge grać z opuszczona piętą i to głosno (w DW tak nie moglem )
Brzmia na prawde bardzo fajnie. Ten maluch to teraz splash wyciety z China DH 14 Stagg i brzmi bardzo fajnei i metalicznie. Zas ten wiekszy talerzyk to kiedy byl Sabian AAX Stage Crash 16. Teraz pelni on role bella gdyz swietnie brzmi krany po kopulce.
Na razie wiecej mozliwosci tych blaszek nie odkrylem gdyz jedynie je kilka razy ostukalem na statywach.
Jak uporam sie by w jakis sposob podlaczyc moja kamere do kompa, to zrobie jakies nagrania (mam win 7 i nie ma sterownikow do mojej kamery nigdzie ... )
Zmiany sa takie ze ... dywan doszedl . Inni sie chwala nowymi palkami to ja dywanem
A dywanik jest fajny bo ma spod zrobiony z antyposligowego materialu wiec dobrze lezy, jedynie musi sie chlopak jeszcze troszke uklepac
Do tego zastosowalem ogolnie znany patencik - ale zazwyczaj robiony przy pomocy tasmy izolacyjne. Ja uzylem czegos innego:)
Na dniach moze jakis filmik wrzuce, bo dzisiaj odkrylem ze moj telefon robi nawet dobrej jakosci dzwieku nagrania :O
Coz kwestia gustu Wole to niz tandetne moim zdaniem logo czarciego, a pomyslow na cos innego nie bylo (wzor i tak zrobil Pan Władek z Monolitu, bo sam w tym kiepski jestem ;])
czytam te ostatnie posty i jedna myśl: nie uważacie, że to jakie jest logo na Czarcim ma najmniejsze znaczenie? po pierwsze i tak go nie widać, po drugie wpływu na grę to nie ma żadnego...
było serduszko przebite strzałą sobie zrobić (zero złośliwości) przynajmniej byłby fun
ogólnie to czekam aż pokażesz kawał dobrej gry na takim zestawie bo umiejętności na taki zestaw są wskazane :]
To zrob sobie serduszko.
Sory ale sprzet nie znaczy o umiejetnosciach i to ze mam go z topowej polki, nie znaczy ze wymiatam. Gram dla siebie, to sprawia mi przyjemnosc i takze to moja decyzja na co wydaje swoje wlasne zarobione pieniadze. Napieranie na pokazanie swojej gry i mowienie ze powinna byc ona dobra, zaczyna powoli byc irytujace bo wychodzi na to - ze jesli za slabo gram to nie moge posiadac takiego zestawu
janusz napisał/a
czytam te ostatnie posty i jedna myśl: nie uważacie, że to jakie jest logo na Czarcim ma najmniejsze znaczenie? po pierwsze i tak go nie widać, po drugie wpływu na grę to nie ma żadnego...
To jest oczywiste . Gdyby Monolit nie oferowal zrobienia dowolnego logo ZA FRIKO, to bym na pewno z tej opcji nie skorzystal. A skoro mialem za darmo to czemu z tego nie skorzystac? Sa i tacy ktorzy nei zwracaja uwagi na kolor bebnow, inni zas na odwrot, to samo tyczy innych detali wiec mysle ze komentarze na ten temat sa zbedne bo najwazniejsze jest to aby posiadacz byl zadowolony a nie reszta
Nota bene logo na Czarcim to ciekawy sposób na odstraszenie ewentualnych złodziei
I co mówisz, że nie masz zawodowego sprzętu? Przecież beczki te są świetne, więc nic nie jojczeć ino grać i cieszyć się
Janusz masz absolutną rację! gdyby nie daj Boże potrzebował pieniędzy, sprzeda ją bez problemu...
Nota bene logo na Czarcim to ciekawy sposób na odstraszenie ewentualnych złodziei
I co mówisz, że nie masz zawodowego sprzętu? Przecież beczki te są świetne, więc nic nie jojczeć ino grać i cieszyć się
Nie o tym mowie . Wiem ze mam sprzet z topowej polki, ale widze ze co niektorzy uwazaja ze jak sprzet topowy to i umiejetnosci takze.
Ja sie bardzo ciesze, bo mam juz sprzet na lata, wiele lat ktory brzmi swietnie i nada sie do wszystkiego
Cytat
Janusz masz absolutną rację! gdyby nie daj Boże potrzebował pieniędzy, sprzeda ją bez problemu...
Pare fotek jak aktualnie prezentuje sie zestaw
Oraz krotki soundcheck. Bit ciagle ten sam, bo sprawdzalismy w kanciapie w jakim miejscu najlepiej kamere ustawiac itp.
Jak bardzo wymagające i męczące jest noszenie takiej ramy, tylu bębnów i talerzy?
Wiem, że nie bijesz rekordów czy coś, ludzie miewają więcej, ale zastanawiam się jaka to męka.
osobiscie caly hardware zmieszczę w jednej torbie. jak to u ciebie wygląda?
Ani to ani to Nie pamiętam jaka to technika. Robił mi to użytkownik innego forum w bardzo niskiej cenie.
[quote="maciekomis"]Jak bardzo wymagające i męczące jest noszenie takiej ramy, tylu bębnów i talerzy?
Wiem, że nie bijesz rekordów czy coś, ludzie miewają więcej, ale zastanawiam się jaka to męka.
osobiscie caly hardware zmieszczę w jednej torbie. jak to u ciebie wygląda?
Sam jeszcze tego nie nosiłem. Chłopaki ode mnie z zespołu rozumieją, że sam mam dużo więcej sprzętu do tachania na koncerty niż oni, dlatego zawsze mi pomagają.
Ostatnio zajęło mi 30 minut aby graty wyjąć z samochodu i rozłożyć się na scenie więc nie jest źle, gdyby były pokrowce to wynik ten byłby o krótszy o jakies 10 minut. Dywanik sporo mi pomaga, bo wiem co i gdzie powinno dokładnie stać więc nie musze się bawić później w poprawki ustawienia bo mam na nim wszystko pozaznaczane
Dodam, że na scenie rozłożyłem się szybciej niż drugi perkusista, który miał standardowy set. Dobrze miec memory locki
Obecnie przeżywam mękę, bo nie mam jeszcze pokrowców na bebny i hw. Z nimi byłoby o wiele łatwiej i nie byłoby takiej tragedii.
Transportowo też problemu nie ma. Mam Mondeo MK3 w hatchbacku więc wszystko mieści się bez problemu kiedy złoże tylną kanape.