A więc po kilku miesiącach bez bębnów, w końcu doczekałem się nowego sprzętu.
Jest to Mapex Saturn w kolorze Blue Galaxy Sparckle Burst
Ustawienie to:
8x7
10x8
12x9
14x14
16x16
22x18
Naciągi na nich to Remo Emperor Coated oraz Remo Ambasador na rezonansach
Na centrali siedzi Remo Powersonic oraz powerstroke 3 coated
Werble to:
Mapex Saturn - 14x5.5 - fabryczny Remo Ambassador
Hardware:
Rama Pearl profilowana
Ramiona Gibraltar
Monolit Czarcie Kopyto
Blaszki:
Sabian AAX Stage Hi-hat 14"
Sabian AAX Stage Crash 16"
Sabian AAX Stage Crash 16" - wyciety na 11"
Sabian AAX Stage Crash 17"
Sabian AAX Splash 10"
Alchemy Professional rock ride 22"
Stagg DH China 14"- wyciety na 9"
Stag DH China 18"
Amedia Raw Rock Ping Bell 8"
EDIT:
Ostatnio zmieniony przez Ari Pon 13 Lut, 2012, w całości zmieniany 9 razy
Werbelek zdecydowanie bardziej mi przypasował niż mosiądz. Ma skupione brzmienie, bez wybrzmiewania zbednego. No i jest selektywniejszy
Ogólnie już na mosiądzu nie gram, tylko na werblu Saturna
Gratuluję! Hehe;) Gdzie znalazłeś taki sam set jak mój? Kurde Ari... Jak Ja Ci zazdroszczę ramy i chinek (choć niekoniecznie tych modeli obu produktów )
Gratuluję, bo jest czego Ja sam planuję rozbudowę swojego shell setu o dwa tomy - 8x7 i 16x13, ale to dopiero jak będę miał porządną ilość wolnej kabony (wszak dostałem od dystrybutora info, że za dwa takie bębny, w tym samym (niestety, nieprodukowanym już) wykończeniu zapłacę łącznie ok. 1200 zł. GRATULUJĘ raz jeszcze
Gratuluję! Hehe;) Gdzie znalazłeś taki sam set jak mój? Kurde Ari... Jak Ja Ci zazdroszczę ramy i chinek (choć niekoniecznie tych modeli obu produktów )
Ukradłem Ci .
E tam, chinki może nie są super firmy ale za to brzmienie ich jest super ;].
Ukradłem Ci .
E tam, chinki może nie są super firmy ale za to brzmienie ich jest super ;].
Rezo nie sprzedaje
To Staggi, prawda? Miałem 16" DH i wiem, że brzmią świetnie, aczkolwiek ich jakość nie przemawia do mnie - moja chinka pękła. A mówiąc o obu produktach miałem też na myśli ramę. Osobiście celuję w Dixona.
Planowe są następujące zakupy a raczej dokupienia:
- Sabian AAX Stage Crash 18"
- Sabian AAX Stage Splash 12"
- China Sabian 14/16 (bede musial ograc ktora mi najbardziej bedzie odpowiadac )
- zil-bell 8"
- Twin ... Aczkolwiek nie wiem jeszcze jaki. O zwyciestwo walczą Axis, Czarcie Kopyto oraz Pearl Demon. Bede musial wszystkie stopy pierw ograc przed podjeciem decyzji, gdyz wybor jest trudny poniewaz:
a) Axis jest dosyc drogi i z biegiem czasu nie jest juz taki idealny
b) Czarcie Kopyto to nowy produkt, ale czy na pewno taki dobry i dobrym pozostanie w przeciwienstwie do Axisa ?
c) Czy Pearl Demon nie bedzie zbyt "ociezala" albo "uniwersalna" stopa, gdyz poszukuje raczej czegos szybkiego a jej cena zacheca
- Zmiana naciągów na Remo Emperor Coated lub Clear, aczkolwiek z pewnoscia oba zestawy zakupie gdyz chce troche poeksperymentowac z brzemieniem moim bebnow, a obecne EC-2 Clear mam juz prawie 2 lata
- Wymiana Crashu 16 oraz Hi-hat gdyż ... Pękły... Juz wiecej nikomu nie daje pograc na moim zestawie, szczegolnie na imprezie ;/ i Wam tez tak radze majac drogi sprzet
I tutaj male pytanie do Was. Czy oplaca sie sprzedac peknietego Crash oraz Hi-hat ? Na hi-hat pekniecie ma dl. 1cm od krawedzi zas na crashu 2cm. Czy wezme za to jakis pieniadz czy lepiej po prostu dac sobie spokoj, obciac te blachy i zrobic cos z nich, np. jakiegos staxa, bella czy cos
Spoko spoko Niech tylko chorubsko mi przejdzie i dojda nowe pałeczki to się wezme za nagranie czegoś
A rama to mega komfort Wszystko stabilne, nic nie zmienia swojego położenia, a do tego wszędzie memory locki także ustawienie wszystkiego jest idealnie powtarzalne
Ostatnio zmieniony przez Ari Czw 21 Sty, 2010, w całości zmieniany 1 raz
I tutaj male pytanie do Was. Czy oplaca sie sprzedac peknietego Crash oraz Hi-hat ? Na hi-hat pekniecie ma dl. 1cm od krawedzi zas na crashu 2cm. Czy wezme za to jakis pieniadz czy lepiej po prostu dac sobie spokoj, obciac te blachy i zrobic cos z nich, np. jakiegos staxa, bella czy cos
Zalezy od ciebie. Na twoim miejscu staralbym sie to sprzedac, bo grosz zawsze sie przyda(chocby na dokladke na nowe blaszki), i ostatecznie jesli nikt nie zechce kupic poeksperymentowac.