Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Mapex Tornado || Amedia Galata Zarowy ;d
Mapex Tornado || Amedia Galata Zarowy ;d
Autor Wiadomość
Zarowaaa

Wysłany: Pią 08 Lut, 2008   Mapex Tornado || Amedia Galata Zarowy ;d

Witam.
Chciałbym przedstawić moją perkusję. W rolach główych:
Bębny:
TT: 13 i 16"
SD: 14"
BD: 22"

Talerze:
Set Sabian Solar:
HH:14"
Crash:16"
Ride:20"

To moja pierwsza perkusja i mimo, że nie umiem jeszcze grać (tzn. coś tam umiem ;D), a już po tygodniu wymieniłem dołączone talerze na Sabiany.Powód? Brzmiałby jak stare garczki i wyginały się w rękach.
Zdjęcia:

perkusja

Profesjonalne wytłumienie BD ;D :

Myslę, że to na początek bardzo dobry zestawik. Werbel brzmi po odpowiednim nastrojeniu jak w nagraniach Zeppelinów z lat 80 :D . Lecz będe go wymieniał na coś o bardziej metalowym brzmieniu.

Pałeczki: NOVA 7a lub 5a - zależy co jest w sklepie. Najczęściej białe :D
Słuchawki: Creative EP 630. Nie narzekam.
Metronom: Cherub VSM-100
Ostatnio zmieniony przez Zarowaaa Wto 06 Sty, 2009, w całości zmieniany 3 razy  

Biafra 

Wysłany: Pią 08 Lut, 2008   

Zestaw jak na początek to w sam raz. Ja zaczynałem gorzej :) Ćwicz i niech Ci dobrze służy. Nie chcę być złośliwy, ale kupując Solary to wielkiego postępu jeśli chodzi o blachy nie zrobiłeś.

Zarowaaa

Wysłany: Pią 08 Lut, 2008   

A ja bym tego nie powiedział. Weź solary i uderz w hi-hat a teraz weź te stare, dołączone do kompletu, to usłyszysz pięęękny dźwięk. Naprawdę myśle że talerze w miare ładnie grają.
Aha - nie patrzcie na tego misia ;D Nie dawno był u mnie 5 letni kuzyn i wygrzebał mi wszystko co możliwe i porozrzucał po pokoju :D

Dla mnie to naprawde dobry zestaw. Planuje wymiane naciągów na mniejszym tomie na Attacka.

[size=9][ Dodano: Wto 06 Sty, 2009 ][/size]
Update!
Blachy zmienione na Amedia Galata (Secik). Stopa - Mapex A380. Naciąg na BD - Emad 2.

Fotki -
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » Mapex Tornado || Amedia Galata Zarowy ;d