Mapex Q Fusion. Nie wiem który to na forum, ale sporo tych bebnów było już
BD 22x18
TT 10x9"
TT 12x10"
FT 14x14"
SD 14x5.5"
hardware:
statyw prosty
statyw łamany
statyw pod werbel (od zestawu)
statyw pod hh Yamaha
stopka Mapexa
Blaszki:
hh Amedia Thrace 14"
hh Paiste 302+
Orion Twister 10"
Stagg SH Medium Crash 18" Regular
Zildjian ZXT 20"
Naciągi:
Na Werblu Evans Genera HD Dry 14
Evans G2 clear i Aquarian response na tomach
na centrali- EVANS G2 rez. to czarny Mapex
Pałeczki Stagg 5B, Pro Mark Signature Carter Beauford, Gładek Jazz-135 C, Sounder 5A Hot-Rodsy Gładek
Miotełki Vic Firth Heritage Brush HB
PROŚBA DO WAS: Niech ktoś mi ten sprzęt cały wyceni, ale niech liczy jak za nowy. Kompletnie nie wiem jak się az to zabrać. Umiem policzyć tylko ceny blach Z góry dzięki!
Plany na przyszłość? crash 16", twin i pokrowce.
_________________ "Muzyka gra, a serce? A serce bije mocniej."
___
MAPEX/ZILDJIAN/AMEDIA/STAGG
Ostatnio zmieniony przez jotaen Sro 04 Lut, 2009, w całości zmieniany 6 razy
Wrzuć do centralki jakieś małe wytłumienie, kocyk, poduszkę, coś takiego. A jak podłapiesz trochę kasy to zainwestuj w EMADA- przy bębnach tej klasy to najlepszy wybór.
No i standardowy tekst- zadroszczę początku od takiego sprzętu
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
bardzo fajny sprzet blachami az tak bardzo sie nie przejmuj, lepiej dlugo zbierac na to, co bedzie ci sie podobalo niz kupowac byle szybko i taniej, no chyba, ze spieszy ci sie przed jakas sesja w studio czy cos jesli nie to lepiej cwiczyc na tym, co sie ma i w spokoju zbierac kase
sd - masz strasznie ukosnie werbel ustawiony, wygodnie tak ci sie gra?
@Yagarn - tez jestem zwolennikiem Remo, a ze takie naciagi juz byly, to poki co zmieniac nie bede
@Joorex - biore wszystko pod uwagę, moze uda mi sie kupic Alchemy ARTa 16" za 130-150zł to byłbym zadowolony. Co do werbla...wygodnie mi się gra, choć przyznam, że nie ustawiałem go całkiem prosto - zatem sprawdzę czy nie będzie lepiej.
1. Stagg SH 18" od jaqba, thx
2. dostawiłem toma 8" od PB i całkiem fajnie wszystko gada, i inaczej ustawiłem blachy, ride niżej, crash wyżej..
3. trochę "wyprostowałem" werbel
4. doszły pałeczki Pro Mark Signature Carter Beauford kluczyk do strojenia, filce i czekam teraz na przedłużkę..
więc zdjęcia-
_________________ "Muzyka gra, a serce? A serce bije mocniej."
___
MAPEX/ZILDJIAN/AMEDIA/STAGG
Wysłany: Pią 26 Gru, 2008
ladnie, jak sie ciesze, ze klan mapexowcow sie rozwija
p.s. jedna blaszka Ci znikla czy mi sie zdaje?
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!