na początku chciałbym powitać wszystkich czytelników tego forum, gdyż jest to mój pierwszy post tutaj ;') Gram na perkusji od roku, moim pierwszym zestawem był Power Beat, którego dostałem na początek od wujka. Na tej perkusji nauczyłem się wiele, i wiąże z nią bardzo miłe wspomnienia i wiele godzin gry. Miesiąc temu, przyszła pora na olbrzymie zmiany - dostałem w prezencie od taty pięknego Mapexa VX, z czego jestem bardzo szczęśliwy ;'))
#Mapex Standard VX5255TA, kolor: Transparent Cherry Red
Ustawienie:
- Tom 12x9 (REMO Weatherking Emperor / Evans EC),
- Tom 13x10 (REMO Weatherking Emperor / Evans EC),
- Floor 16x16 (REMO Weatherking Emperor / Evans EC),
- Centrala 22x18 (Attack DH22 2-Ply / Mapex + emad),
- Werbel 14x5.5 Mapex Pro M (Remo Ambassador coated / Mapex),
Do zestawu po czasie dołączyły wreście jakieś lepsze blachy! Kupiłem je od znajomego za niewielką sumę, i myśle, że na początek są znakomite - no i wreście to nie jakiś no name ;') Tak więc, do zestawu doszły następujące blaszki:
Blaszki i jeszcze raz blaszki! Po co ci pałki Ahead, drugi werbel, jak masz wszystkie blaszki z mosiądzu? Ja bym zamiast tych fantów kupił chodziaż jakiś hihat fajny z brązu..
Poza tym fajny set, sam mam VXa, ale starszego, z matowym lakierem i powiem szczerze, że mnie pozytywnie zaskoczyły te beczki
_________________ Pearl EX Silver Flash
Mapex VX
Mapex Pro Maple 14x6,5
Cymb: Alchemy, Stagg
HW: Mapex, DW, Pearl
Wysłany: Sro 15 Lip, 2009
blachy warte tyle samo co no name, jak to maciekj napisal przyjemny secik tak w ogole
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Blaszki i jeszcze raz blaszki! Po co ci pałki Ahead, drugi werbel, jak masz wszystkie blaszki z mosiądzu? Ja bym zamiast tych fantów kupił chodziaż jakiś hihat fajny z brązu..
Poza tym fajny set, sam mam VXa, ale starszego, z matowym lakierem i powiem szczerze, że mnie pozytywnie zaskoczyły te beczki
Pałki dostałem już jakiś czas temu w prezencie, a werbel mam ze starego zestawu ;') Swoja droga jest to profesjonalny werbel z niesamowitym atakiem. Royal to Polska firma, która produkowała bębny na eksport. Co do blaszek - tak, wiem! ^^ Ale musze przyznac ze ride z tego zestawu brzmi naprawde zadowalająco ;'p
Btw. Maciek, jeśli mógłbym Cie prosić (i jeśli oczywiście wiesz jak to odczytać), to mogłbyś mi powiedzieć z którego roku są moje beczki?
Perkusja bardzo fajna, blaszki już gorzej ale i tak jest dobrze Zastanawiałem sie zawsze co trzeba robić żeby naciag od werbla tak wygladał Teraz walne troche Offtopem.. Czy ktos nie wie czy odcien CY z serii V mapexa to ten sam odcien CY co w M-ce? Czy jednak róznica będzie spora?
Perkusja bardzo fajna, blaszki już gorzej ale i tak jest dobrze Zastanawiałem sie zawsze co trzeba robić żeby naciag od werbla tak wygladał Teraz walne troche Offtopem.. Czy ktos nie wie czy odcien CY z serii V mapexa to ten sam odcien CY co w M-ce? Czy jednak róznica będzie spora?
Hehe, ten werbel już duuużo przeszedł A co do koloru, to myśle, że kolory by sie spasowały, ale w M-ce oczywiście są widoczne słoje drewna, a w V-ce nie.
zycze szybkiego przyplywu gotowki na blaszki:)
sam gram na mbirch
jedyne do czego moglbym sie doczepic to naciag na tomie 12" - na zdjeciu 3cim od gory widac na nim faldy - nie powinno tak byc
Jakoś nikt nie pisze... więc musze odświerzyc ;') Wczoraj nagrywałem wraz z zespołem nasze pierwsze demko, jak narazie mogę was zaspokoić tylko zdjęciami więc:
Wysłany: Czw 23 Lip, 2009
akustyka na takiej sali byla dobra do nagrywania? oO
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
@klima: sam będziesz miał szanse ocenić - jak dla mnie to tak :') Nagrywalem przy zasłoniętych kurtynach, więc warunki były.
@kat: nagrywałem na hi-hacie Paiste 502, Istanbul Mehmet RADIANT 16" i 18" crashe i Paiste 502 ride.
Ogólnie jestem bardzo bardzo mile zaskoczony brzmieniem tej perkusji, już niedługo będziecie mogli posłuchać naszych wypocin! Co do mojego sprzętu - już niedługo nadchodzi mały upgrade, w sobote sprzedaję starego Power Beata, i czas poszukać jakiegoś twina.
jak "nawet przy zasłoniętych kurtynach"? zasłonięte kurtyny = mniej kątów prostych, co powinno dawać odpowiednią redukcję echa. tak się składa, że sale koncertowe w Polsce mają z deczka daremną akustykę, przynajmniej w połowie przypadków. czekam na nagrania
i przepraszam bardzo za zwłoke, lecz właśnie wróciłem z wakacji ;') Mamy zrobione wstępnie dwa nagrania. Nie będe przedłużał - pozostawie to wam do oceny ;'P
hmm...
mozna wypowiedziec sie co do bebnow - zaskakuja pozytywnie jak na te polke. szkoda ze te blachy nie twoje bo fajne ;]
muzyka mi sie nie podoba wiec nie bede sie wypowiadal
jakies plany w sprzecie?
_________________ Sprzedam Shellset Tamy Swingstar z 1983 roku i Sabiana HH Raw Bell Dry Rida 21!
Witam wszystkich, po dłuższej przerwie w prowadzeniu tematu ;') Wreście udało mi sie uzbierać trochę kasy i zakupić to na co czekałem - twina DW 5000. Do zestawu dołączył także werbel Mapex Pro M. Stare, poczciwe bębny Power Beat poszły pod młotek więc znalazły się fundusze ;') Jak ktoś jest chętny na zakup mojej Iron Cobry - zapraszam na PW. Żeby nie przedłużać - chciałbym serdecznie podziękować użytkownikowi tego forum znanego jako lp2401, za super kontakt i ekspresową wysyłkę Wielkie, naprawde wielkie podziękowania kieruje także do Klimy za pomoc i fachową porade! ;')
Pozdrawiam,
Rafaelo!
Ostatnio zmieniony przez rafaelo Pią 28 Sie, 2009, w całości zmieniany 1 raz
bardzo fajny twinek. sam zastanawiam się nad czymś podbnym opiszesz go? , niestety nie każdy koncert moge grać na 2 basach a mam wkońcu 2 single . ehh jescze raz gratuluje!
_________________ W ODDALI KRZYŻ,ZNAK NIECZYSTEJ KRWI!
@katmetal14: Na tego twina przesiadłem się ze Iron Cobry, która świetnie mi leżała, super mi sie na niej grało i obawiałem się właśnie co będzie po przesiadce na coś z innej "stajni". Jednak, gdy tylko podłączyłem DW do centrali odrazu poczułem baaardzo znacząca różnice xD Stopka cały czas wiernie jest pod nogą, nie jest tak dzika jak Iron Cobra. Gdyby, nie fakt ze w jednym prawie najważniejszym miejscu jest plastik zamiast łożyska (mowa tutaj o miejscu mocowania sprężyny) to stopka ta nie miałaby żadnych oporów. Polecam ta stope w 100% Świetny zakres regulacji, no iii ... pięknie chodzi :')