Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » MapexM-birch +Meinl,Sabian,Istanbul etc. (update 26.01.11)
MapexM-birch +Meinl,Sabian,Istanbul etc. (update 26.01.11)
Autor Wiadomość
*A_Fire_Inside*

Wysłany: Czw 25 Wrz, 2008   MapexM-birch +Meinl,Sabian,Istanbul etc. (update 26.01.11)

[size=18]!!! NAJŚWIEŻSZY UPDATE NA OSTATNICH POSTACH !!![/size]

Witam!

Wreszcie i na mnie przyszła pora, by przedstawić swój zestaw. Ale zanim poczynię te honory chciałbym jeszcze napomknąć parę słówek... zdań raczej :)

Od dawna to zaszczytne forum było dla mnie znakomitym źródłem informacji, wiedzy na temat perkusji ... etc. etc. etc. Wiele (zaprawdę!) godzin spędzałem na czytaniu i dokształcaniu się dzięki wszystkim WAM!!! bo to przecież Wy to wszystko stworzyliście.

DLATEGO W TYM WSTĘPIE SERDECZNE DZIĘKI WAM FORUMOWICZE ZA RADY!!!

.
A teraz konkretnie o Mapexie!!!

[size=9][ Dodano: 25-04-2008, 02:59 ][/size]
Set zakupiłem w sierpniu 2007 roku w sklepie GAMUZ w Katowicach (polecam ten shop!!!)

Oto jak wygląda konfiguracja:
perkusja
perkusja

A mianowicie:
Beczułki-
Mapex M-birch 5255
kolor Czarny (PB - piano black lub polish black)
drewno - korpus o grubości 7,2 mm wykonany z 5 warstw brzozy i 1 zewnętrznej warstwy klonu

Konfiguracja:
BassDrum - 22"x18" (Evans EmadII + Firmowy Mapex Rezonans + tłumik własny + łatka Evans EQPC2)
Tom1 - 8" x 8" (Evans G2 + standardowy w komplecie)
Tom2 - 10" x 8" (Evans EC2 + standardowy w komplecie)
Tom3 - 12" x 9" (Evans EC2 + standardowy w komplecie)
Tom4 - 13" x 10" (Evans EC2 + standardowy w komplecie)
FloorTom - 16" x 16" (Evans EC2 + standardowy w komplecie)
SnareDrum - 14" x 5,5" (Evans EC2 Coated Reverse Dot + Evans Hazy 300 Clear + ewentualnie ring własnej robótki z RemoCoated)
SnareDrum Amati - 14" x 6,5" (standardowy dla Mapexa + Evans Hazy 300 Clear + sprężyny Pearl)

Hardware:
Mapex -
snare stand s550, hi-hat h550, statyw prosty i łamany b550 i c550, stopa Mapex P550,
tom holdery - główny podwójny TH650 oraz dwa pojedyńcze serii TH684,
dwa clampy Mapex - Mapex AC 901 Multiclamp + Gibraltar Multiclamp SC PUGC
Amati - statyw łamany
Pearl - staty łamany
PowerBeat - statyw werblowy oraz prosty pod cow bell
stołek - tymczasowo najprostszy zwykły Mapex T270A

Perkusjonalia:
tamburyno na hi hat PowerBeat (po tuningu) + maszynka hi hat Amati
cow bell Dadi (stalowy, ręcznie kuty w Taiwanie :p)
łańcuszki własnej roboty do efektu sizzle

Blaszki:
Meinl MCS (te starsze)
hi-hat - 14"
crash - 16"
crash ride - 18"
ride - 18"
(ewentualnie dodatkowo efektowy hi hat po tuningu Amati 14" - dokuwane grawędzie ręcznie itp.) + statyw hi hat power beat (tzw. czołgowy :P )

posiadam także podwójną stopkę zrobioną z części Pearla, PowerBeat, Yamaha oraz łożysk dokupywanych oddzielnie ale nie używam jej obecnie

Pokrowce:
Ritter oraz własne torby na hardware i Sabian podstawowy na blaszki

+dwa włąsnoręcznie robione pady ćwiczeniowe na kolana (kiedyś wrzucę fotki w dziale zrób to sam)

Pałki : Osca4drums oraz Matmax i VicVirth

A teraz prezentacja:

perkusja

perkusja

perkusjabez tamburyna, cowbella i ringu

perkusja

perkusjastarsza konfiguracja jeszcze z amati MagicBrass crash-ride

perkusja

perkusja

perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja

[size=18]ZAPRASZAM DO OPINIOWANIA I OCENIANIA!!![/size]

niebawem nowa porcja, zdjęć, remont werbla, stołek perkusyjny i inne!
Ostatnio zmieniony przez *A_Fire_Inside* Sro 26 Sty, 2011, w całości zmieniany 7 razy  

Suri_drummer 
łazap?

Wysłany: Czw 25 Wrz, 2008   

Mapex, mapex, mapex.... Ale co z tego? Twoja konfiguracja zajebiscie sie prezentuje, choc jak dla mnie to troche za duzo bebnow :D No i Meinle-Uwielbiam te blaszki.
Wiec gratuluje zestawu, naprawde pieknie sie prezentuje :wink:
I chwala ci za to ze nie przestales grac 8)

Nie siedziales przypadkiem wczesniej na perkusja.org?

*A_Fire_Inside*

Suri_drummer napisał/a
Mapex, mapex, mapex.... Ale co z tego? (...)

Nie siedziales przypadkiem wczesniej na perkusja.org?

dzieki serdeczne za odpowiedź. Nie wiem czy dobrze zrozumialem, że nie bardzo przepadasz za Mapexami ??
Ale to przecie kwestia gustu :lol: ja tam jestem potężnie zadowolon :!:
tak caly czas jestem także na tamtym ...ekhm :D
Ja też uwielbiam te blachy, w planach oczywiście wymianka na coś wyższego... ale nie o to nie o to nie o to:D
Niebawem wrzucę więcej fotek, gram oczywiscie w róznej konfiguracji, tu akurat na początku jest wszystko. Parę rzeczy dokupilem. Będę systematycznie wrzucał.
pozdr.

Suri_drummer 
łazap?

Zgadles :wink:
Nie przepadam za nimi tylko ze wzgledow estetycznych, brzmieniowo mi nawet podchodza, a slyszalem juz rozne mapexy z roznych okresow. Ale ja sie przejmuje za bardzo stylistyka bebnow, choc powinienem sie skupic na brzmieniu...
Ot taki ze mnie bebniarz :D
A te stare mcs ciezko dorwac, gdzies je wynalazl?

*A_Fire_Inside*

U mnie w Lublinie sklep muzyczny "Na ksieżycu" oferuje bardzo duży wybór Meinli. Teraz nawet zajęli się sprzedażą Istanbul Mehmet. Jak na to "miasto" nie jest źle, bo głównie są tylko Oriony albo jak są wyższej klasy to takie ceny że wbija w glebę po pachy.
Ja jestem stałym klientem tego sklepu, dużo już u nich kupiłem, a poza tym na jednym z przeglądów wygraliśmy karty rabatowe do sklepu. Te Meinle akurat były w promocji, bo wchodził nowy towar, a ja nie mialem wyjścia z kupnem bo w sezonie wakacyjnym szykowalo mi sie sporo grania w tamtym roku... samo jakoś wyszło.

Jeśli chodzi o Mapexy to rzeczywiście średnie serie nie powalają szczególnie wyglądem. Mnie co innego urzekło - brzmienie, bardzo uniwersalne i akurat moje gusta, miękkie, ciepłe, na dobrych naciągach potężne, zależy w jakim stroju, bo to akurat też jest ich atutem, że się szybko i łatwo stoi, duży zakres. Wysokie serie np. Saturn i Orion zrywają mi uzębienie wizualnie. Bardziej podobają mi się od Pearli, zależy z resztą których, ale mniej niż np. DW. A cena tu idąca z jakością niestety robi swoje. Mamy takie a nie inne realia w tym kraju.

Pozdr.

nawalator 
Mówta na mnie NAW

o, siemanko.;d

fajna czarnula!

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

joj0 

kurde fajne ustawienie :) jak przyjdzie mi 8 tez takie zrobie!

*A_Fire_Inside*

nawalator napisał/a
o, siemanko.;d

fajna czarnula!
siemano nawalator... Ty też tutaj :D

*A_Fire_Inside*

joj0 napisał/a
kurde fajne ustawienie :) jak przyjdzie mi 8 tez takie zrobie!

no ja akurat wolę włąśnie takie ustawienie, które podpatrzyłęm u Jojo MAyera, Gavina Harrisona, etc. etc.
Testowałęm na standardowym, w którym tomy lecą po kolei, ale nie jest tak wygodne jak to. Lepiej się można bawić między Ride'm a innymi tomami i hi-hatem. Dla mnie wygodniej i wiecej możliwości.

Niedlugo wrzucę inne moje ustawienia.

pozdr

joj0 

no właśnie z mayerem mi się skojarzyło ;)

bębenki miód malina ;)

*A_Fire_Inside*

Wysłany: Czw 02 Paź, 2008   

niebawem update, trzeba się tylko jeszcze z uczelnią uporać i bedzie czas na wrzucenie nowości:
-remont werbla
-skrzynia na hardware
-siedzisko
-remont crash'a
-zmiany w ustawieniu i wyglądzie
etc.

*A_Fire_Inside*

Wysłany: Czw 09 Paź, 2008   

Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem efektowego Splasha 12" Meinl Lightning oraz Case na blachy Canto.
Niebawem update i foty zestawu także z nowymi miotłami Zildijan oraz paroma innymi drobnostkami.

katmetal14 
ZBANOWANY

bębenki fajne ale jak dla mnie za dużo bęvbnów a za mało blach

*A_Fire_Inside*

no niestety dopiero się dorabiam blaszek powoli, w drodze są już nawet mosiężne mini hats'y 12" bądź 10". Teraz powolutku splashe i chinka. Ale problem tkwi także w ramionach, dlatego najpierw zbudowałem sobie skrzynię żeby mieć w czym je wozić :)
Jakie są realia w Polsce każdy widzi, a tym bardziej u mnie na wschodniej ścianie... niestety trzeba orać żeby mieć na czym grać :D

joj0 

ja mam tak samo jak kolega a fire inside :)

taki sam set jeżeli chodzi o wymiary i też mało blaszek :P ale jak na razie wystarczy :)

*A_Fire_Inside*

dawaj mnie pan linka do siebie bo nie mogiem znależć...

no ja powoli zbieram blaszki... ale teraz najważniejsze to wymieniać na lepsze te co są...

uderzam w turaski... coś mają w sobie takiego, że nie potrafię o nich nie śnić :D

*A_Fire_Inside*

Wysłany: Czw 23 Paź, 2008   

do kolekcji doszedł naciąg Evans ST Dry Coated.
pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Znakomite selektywne i czułe brzmienie. Genialny rimshot na tym naciągu.

Wszystko opiszę po niedzieli bo w poniedziałek obrona pracy magisterskiej. Wreszcie wrzucę obiecane zdjęcia

keep drummin'

Anarchismo 
Cowboy From Hell

Wysłany: Czw 23 Paź, 2008   

również mam ten naciąg - potwierdzam jest genialny.

*A_Fire_Inside*

Wysłany: Czw 09 Kwi, 2009   

Mała aktualizacja:
-pojawiło się siedzenie Gibraltar 6608
perkusja
-nowe słuchawki tłumiące
perkusja
-oraz skrzynia na hardware, którą sam wykonałem i dopiero co udało mi się ją skończyć chociaż jeszcze bez okuć. Wymiary: dł. 124cm, wys. 60 cm (z kółkami), szer. 49 cm. Materiały: sklejka i wiór płyty na boki, góra ze sklejki (tymczasowo), spód płyta pilśniowa + wzmocnienia blaszane, reszta wzmocniona drewnianymi profilami na każdy róg oraz spód. Tymczasowo trzymam w niej okablowanie z mikrofonami. Zrobiłem sobie takie dwie, ale jedna powoli zaczyna odmawiać współpracy po dwóch latach oczekiwań na okucia.
perkusja perkusja
-dodatkowo zrobiłem sobie kilka ringów tłumiących ktorych potrzebuje na skromne chałturnicze wyjazdy oraz osłona otworu rezonansowego. Pare zdjec nieomikrofonowanej Małpy:
perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja
perkusja perkusja

ponadto doszedł nowy naciąg werblowy
EVANS ST DRY COATED - rewelacja !!!
perkusja

a oto dwa werbelki:
Amati - Szpaderski (Ec2 Reverse Dot) + Mapex M-Birch (ST Dry Coated)
perkusja

ponadto pojawiły się dwa splashe:
MEINL LIGHTNING 12" SPLASH
oraz
SABIAN xs 20 10" SPLASH
ORAZ

perkusja perkusja perkusja perkusja
STARE POCZCIWE GATTSBY Z MOIMI BLACHAMI (zestaw ćwiczeniowy i na próby)
perkusja

jak niektórzy zauważyli pojawił się również nowy metronom Cherub WRW-106 oraz nowe mieszkanie dla moich talerzy bo to sabianowe zostało przerobine na pokrowiec dla drugeigo werbla :D
perkusja perkusja perkusja perkusja
pojawiło się jeszcze kilka ciekawostek typu statyw pod splash, pałki Zildijan Travis Barker Signature, Now membrana przednia.... ale któżby chciał jeszcze to czytać, jak sobie przypomnę jeszcze to wrzucę coś...

perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja perkusja

meinl22 
www.indepths.pl

Suri_drummer napisał/a
No i Meinle-Uwielbiam te blaszki.
?

sporo osób je uwielbia a mało posiada xP

a jak gra Ci ten splash Lighting? bo na początku od razu przyszła mi myśl że to jakiś dolny talerz hihatu typu soundwave ;)
a jeśli chodzi o set blach trochę skromnie w porównaniu do beczek

chrish 
www.chrish.w8w.pl

Jak splash Sabiana? :D

Mam nadzieje, że moje troskliwe pakowanie nie uszkodziło blaszki :P

*A_Fire_Inside*

meinl22 napisał/a
Suri_drummer napisał/a
No i Meinle-Uwielbiam te blaszki.
?

sporo osób je uwielbia a mało posiada xP

a jak gra Ci ten splash Lighting? bo na początku od razu przyszła mi myśl że to jakiś dolny talerz hihatu typu soundwave ;)
a jeśli chodzi o set blach trochę skromnie w porównaniu do beczek

dokladnie malo ludzi posiada Meinle bo to sie wciąż jakoś wydaje mało zaufana firma w oczach wszystkich. Tak mi się wydaje mimo iż robi przegenialne blachy np. serie Amun, Soudcaster, i nowsze MB 8, 10. 20... fajne są chyba wszystkie z resztą. Miałem nawet okazję pukać w HCSy i na tle innych mosiężnych typu paiste 101 i sabian solar wypadają lepiej... o ile da się w tej klasie coś dobrego uzyskać :razz:

Jeśli chodzi o Ligtninga to jest bardzo pozytywne zaskoczenie, kupiłem na ot tak kiedyś bo nie stać mnie było na Amuna :D jako że ostatnia sztuka w sklepie to za grosze kupiłem. Blacha jest bardzo jasna, szklista, szybka odpowiedź i bardzo głośna, porównywalna do niektórych crashy, piaszczysta o bardzo przyjemnym szumie. Genialnie sie zgrywa z resztą blach. Najbardziej ujmuje mnie w niej crashowe zacięcie, jak kogoś nie stać na 14" crasha to taka blacha zapokoi potrzeby każdego, a przy lekkim graniu bardzo dobrze wpasuje się w nazwę splash :D jak sama nazwa wskazuje - błyskawica!

Skromnie z moimi blaszkami mianowicie z powodu pewnego nieszczęsnego wypadku. Już miałem uderzać w turasy - Istanbul Agop Traditional Heavy albo jakaś wyższa seria Meinli. Mialem na oku też werbel kloniasty...
Niestety pewnej nocy doznałem wypadku drogowego, który zahaczył w konsekwencji o postępowanie sądowe i uznanie mnie winnym. Musiałem ponieść potężne koszta finansowe i dokonać anulowana swoich planów.
Do tego wszystkiego doszły wydatki związane z pracą magisterską, zmianą mieszkania iitd. itd. szkoda słów...

ech czasem wystarczy chwila...
ale nic... CO SIĘ ODWLECZE TO NIE UCIECZE!

chrish

witam przemilego allegrowicza :D poznałeś mnie po nicku?
rzeczywiście paczka z Sabianem była iście zajebiaszczo zapakowana... z jednej strony się ucieszyłem z dbałości o szczegół, a z drugiej się trochę namęczyłem przy rozpakowywaniu :D

Powiem Ci że blaszka troszkę dziwna... nie to że zła, ale jakoś się rozczarowałem, zbyt byłem chyba przyzwyczajony do wybuchowości Lightninga. Ta blacha jest o 3 nieba ciemniejsza, cichsza i trochę nie pasuje do pozostałych, zastanawiam się nad sprzedaniem...

wolałbym coś w stylu Meinl Classics, Raker, Amun - szkliste, jasne, głośne przeszywające i ciepłe brzmienie. Ale jeszcze opukam :D pobawię cię, w softowej muzie się genialnie sprawdza - funky, jazzik, pop-rock

meinl22 
www.indepths.pl

z Rakerami może być ciężko teraz gdziekolwiek dorwać
Amuny jeszcze gorzej.
Classic? dostępny
jak podobają ci się Amuny spróbuj wycelować w Mb8
akurat Mb8 posiada w szeregach świetne chiny

chrish 
www.chrish.w8w.pl

*A_Fire_Inside* napisał/a

chrish

witam przemilego allegrowicza :D poznałeś mnie po nicku?
rzeczywiście paczka z Sabianem była iście zajebiaszczo zapakowana... z jednej strony się ucieszyłem z dbałości o szczegół, a z drugiej się trochę namęczyłem przy rozpakowywaniu :D

Powiem Ci że blaszka troszkę dziwna... nie to że zła, ale jakoś się rozczarowałem, zbyt byłem chyba przyzwyczajony do wybuchowości Lightninga. Ta blacha jest o 3 nieba ciemniejsza, cichsza i trochę nie pasuje do pozostałych, zastanawiam się nad sprzedaniem...

W końcu to B20, więc ciemno :P Poznałem po nicku od razu jak zalicytowałes :) W końcu nieczęsto spotyka się kogoś o tak unikalnym nicku :D A co do pakowania, zawsze tak pakuje :) Ojciec się wkurza, że tyle folii bąbelkowej zużywam, ale wole mieć pewność, że poczta nic nie spieprzy :P Zresztą zapytaj Dimitricha, jak mu plakaty wypakowałem :P

Pozdro

yoozeck 

Bębny fajne :D
A co do meinl'ów, to miałem okazję używać crasha 14, nie pamiętam jaka seria i brzmiał trzeba przyznać, że dobrze. I od czasu do czasu mam też możliwość ogrywania ride meinla, to jest fajna blacha, też niestety nie pamiętam serii ale do jazzu fajnie pasuje.

*A_Fire_Inside*

Wysłany: Pią 10 Kwi, 2009   

chrish, no nie wiem czy to że blacha jest z brązu B20 to wyznacznik czy blacha jest ciemna czy jasna :puke:
Słyszałeś inne blachy z B20? Dajmy na to Istanbul Traditional Splash 10", albo chociażby Staggi splashe serii DH, Furia itd. itp.
Ta blacha po prostu tak jest wykonana że jest ciemna. I tak jak pisze meinl22, będę uderzał w coś z B8 ew. B10

narazie lipa z kasą, ale będę myślał o czymś jasnym, szklistym i ciepłym - chociażby Classic Meinla, choć nie powiem że wolałbym coś z wyższej póły, zobaczymy nie chce znów zapeszać jak wcześniej. Bedzie kasa będą i blaszki.

yoozeck, ja słyszałem też dużą część starszych blach, które nie są już w produkcji i wcale nie wypadały źle. Mam tu na myśli słynną serię Marathon - Nikiel Silver (całkiem przyzwoite, skatowałęm kiedyś taką chinkę 16" na amen, stare dzieje), Bronze B18 - chyba najbardziej znana. Były też lubiane i ciekawe blachy serii Laser - część ich nie doceniała. Przeszły mi kiedyś przed nosem dwie super blaszki ride 20" i crash-ride 18", obie znakomite do crashowania, ciepłe i ciekawe brzmieniowo jak na ówczesną cenę. Gdy się pojawią kiedyś a będzie kasa z chęcią zakupię bo są naprawdę dobre. Wiem co mówie bo kolega z kapeli weselnej jako drugi perkusista z naszego składu drugiego ma takie w chacie do ćwiczeń. Bardzo fajne swego czasu były serie Headliner jak na mosiądz... chodź tu być może lepiej się nie wypowiadać przy tego rodzaju stopie, który właściwie nie jest żadną klasą.

pozdrawiam

love dance justice

Wysłany: Sob 11 Kwi, 2009   

chrish
Słyszałeś inne blachy z B20? Dajmy na to Istanbul Traditional Splash 10, albo chociażby Staggi splashe serii DH, Furia itd. itp.

Przeszły mi kiedyś przed nosem dwie super blaszki ride 20 i crash-ride 18, obie znakomite do crashowania, ciepłe i ciekawe brzmieniowo jak na ówczesną cenę. Gdy się pojawią kiedyś a będzie kasa z chęcią zakupię bo są naprawdę dobre.

jesli uwazasz, ze istanbul traditional splash 10" jest jasny to troche slabo u Ciebie ze sluchem ;) tak wnioskuje z tego co piszesz, byc moze nadinterpretuje.

a lasery w konfiguracji 18" i 20" sprzedawalem kiedys ja w komplecie i podejrzewam, ze o to oferte Ci chodzi ;) sprzedalem je za 400 zl razem, troche szkoda w sumie, no ale, turki wygraly ;)

yoozeck 

Cytat
yoozeck, ja słyszałem też dużą część starszych blach, które nie są już w produkcji i wcale nie wypadały źle

wiesz *A_Fire_Inside* ja nie twierdzę wcale, że jak jakichś blach już nie produkują, to znaczy, że były złe.
Słyszałem dużo blach, których już nie produkują a brzmiały dobrze (to nie znaczy, że nie słyszałem też oczywiście kiepskich, mam taką jedną- polmuz jakiś chyba - nie wiem co to i jest to tragiczne)

*A_Fire_Inside*

love dance justice, no słuchaj, źle się może wyraziłem. Nie twierdzę że Agopy są jasne, ale nie mówie że są ciemne. W każdym razie te blaszki mają wyrazistość, są brzmieniowo o wiele ciekawsze, szkliste o! to dobre wyrażenie. Przeszywają - przynajmniej w mojej opinii - po uderzeniu, a xs20 mnie rozczarowały w tym sensie, że próbki na stronie Sabiana są naprawdę zafałszowane. Tam ta blaszka brzmi jasno, przejrzyście, jest szybka i ma naprawdę ciekawe brzmienie... które nijak się ma do mojej blachy. Podczas zakupu sugerowałem się jednocześnie tym filmem... a to nie lada gratka i nie do podważenia chyba co?
http://www.youtube.com/watch?v=mEgtbLhrGUs
tam jest ta blaszka naprawdę ciekawa, ale jakoś na żywo do mnie nie przemawia, nie wiem pogram jeszcze to powiem. na każdym statywie jest inny efekt co ciekawsze.

yoozeck, ja też nic takiego nie mówie że powiedziałeś. Powiedziałem ogólnie o jakości Meinla wiodącej od lat :D peace stary i pozedro

yoozeck 

Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009   

OK. Moja zła interpretacja Twojej wypowiedzi ;D

*A_Fire_Inside*

Wysłany: Sro 22 Kwi, 2009   

mały update
przyjechały dwa chromowane ringi Warwick Rockbag Snap On o średnicy 6"
tymczasowo zdjęcia samej centrali od razu po zamontowaniu, reszta niebawem bo cały czas w trasie jestem:

katmetal14 
ZBANOWANY

ładnie ładnie się prezentuje wszystko. podro stray!

Totem 
potem ...

Ile dałeś za te krążki? Tyle samo kosztują co Drum O's Ring(jeden o średnicy 6' kosztuje 89pln...) ?

*A_Fire_Inside*

no właśnie za dwa ringi zapłaciłem mniej niż w każdym innym sklepie perkusyjnym za jeden (wiadomo o jakie sklepy chodzi), co mnie po prostu zabiło, a zawsze chciałem mieć taki design na centrali
jeśli ktoś poszukuje to wystarczy szukać na aukcjach wpisując nawę którą podałem powyżej
niedługo zdjęcia z całym zestawem, bo efekt >>> SZOK!!!...
zakochałem się w nim po raz kolejny
zaobrączkowałem czarnulkę :D

Totem 
potem ...

design na centrali
a nie ładniej powiedzeć "wygląd centrali"? Po polsku dotego. Przepraszam że mówie akurat to w Twoim temacie no ale nie znosze tego typu zapożyczeń.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Pokaż nam Swój sprzęt » MapexM-birch +Meinl,Sabian,Istanbul etc. (update 26.01.11)