Blachy:
- Istanbul Traditional 13" HH"
- Noname HH (top: 10", bottom: 8")
- Splash Stagg 8"
- Wuhan China 12"
- Alchemy Professional Sweet Crash 18"
- Paiste 2002 Crash 16"
- Istanbul Mehmet Ottoman Ride 20"
- China 16" Stagg DH
W skład hardwaru wchodzi:
- statyw prosty
- statyw łamany
- 3x ramiona (w tym jeden Tamy) + 3clampy (w tym jeden noname)
- statyw pod werbel
- statyw pod hi-hat
- stopa Mapex P580
Dołożyłem sobie także drugi statyw na hh i zamocowałem na nim 10" i 8" blaszki (noname), całość umocowałem po swojej lewej stronie dzięki czemu otrzymałem można powiedzieć 2 zestawy w jednym. Raz mogę grać na hh 10" + werbel blaszany + FT:16" (lewą stopa twina robi mi za główny BD) przy tym secie znajduje się takżę tamburynko i cowbell -> jest to raczej niekonwencjonalny set ale fajnie całość gada...
Oczywiście podstawowym setem jest to co widać na fotkach...
Co do zestawu to wszystko fajnie ale według mnie lepiej by było gdyby na bębnie basowym był napis Mapex, a jeśli nie mapex to cokolwiek innego. Bo tak jak niema to wygląda dla mnie dziwnie
_________________ Sprzedam bardzo Tanio:
-- Gry Komputerowe
-- Oprogramowanie Anty Wirusowe mks_vir 2k7
Polecam Drummin' Adventure (drum solo) -> tutaj można posłuchać wyraźnie jak brzmią
Co do naciągów to jestem bardzo zadowolony, EMAD w połączeniu z REMAD'em wgniata Jeżeli chodzi o centralkę to specjalnie chciałem sie pozbyć loga... lubię czyste centraliki takie jak mam teraz...
Ostatnio nabyłem sobie zestaw mikrofonów, teraz poluję na jakiś mikser jak wszystko sobie sprawię to dokładnie nagram te bębnenki
Ja mam takie pytanie dość osobiste, jak dla mnie Jak sprawuje Ci się połączenie raczej jasnych szklistych crashy (Professional Sweet, 2002) z ciemnym hi-hat'em i ride'm (traditional, ottoman)? Osobiste dlatego, że prawdopodobnie jeszcze dziś przyjdą do mnie crashe Paiste Sound Formula Full Crash 18" i Paiste 2002 Crash 16", a za hi-hat i ride mam Istanbul Sultan Hi-hat 14" i Istanbul Turk Ride 22". Więc podobnie jak u Ciebie będzie to połączenie ciemnych i jasnych blaszek. Jak to u Ciebie się zgrywa? Pozdro!
PS. Raz jeszcze pochwalę kolor i blaszki. CUDOWNE!! PIĘKNE!! FANTASTYCZNE!! cud, miód i orzeszki po prostu, ziom!
_________________ all music allowed.!
Ostatnio zmieniony przez jacek-bębniarz Pią 20 Lip, 2007, w całości zmieniany 1 raz
cały set jak ostatnio podliczałem to wyszedł mi ok 9000 pln oczywiście nie kupiłem wszystkiego naraz... stopniowo i sukcesywnie do tego dochodziłem... teraz po mikrofonach przyjdzie czas na nowego twina (najprawdopodobniej DW9002) i werbelek
----
jeżeli chodzi o blaszki to staram sie właśnie wybierać różne brzmieniowo blachy... od jasnych po ciemne, dla przykładu Alchemy Professional Sweet Crash jest bardzo ciepłą i jasną blachą... w porównaniu z Ottomanem który jest dosyć ciemny i piaszczysty... (ale chyba bardziej piaszczystej blachy od Wuhana nie mam;) )
Własnie ten Wuhan się przebija za każdym razem... muszę go wymienić na coś innego a go samego dać jako efekciarską blachę ... bo teraz jest po lewej a ja sporo korzystam z lewej ręki...
----
@jacek-bębniarz:
powiedz mi jak sprawuje się Twój Istanbul Sultan Hi-hat 14", ja teraz przymierzam się do zakupu czegoś potężnego (15") zastanawiam się nad Istanbul Agop Custom Pasha Hi-hat 15"
Dobrze się sprawuje, bardzo dobrze, lecz niestety muszę go pilnie wymienić na coś jaśniejszego (mam dwa jasne crashe i ten hh do nich nie pasuje...). Jeśli znasz kogoś, kto chciałby się wymienić (bądź kupić mój hi-hat) to byłbym bardzo wdzięczny, gdybyś skierował go do mnie. Pozdrawiam!
E tam, od razu za duże
Z nowych rzeczy to hh zrobiony ze splasha i china, dodatkowo dorzuciłem kolejną chinę Stagg do kompletu bo bardzo spodobało mi się brzmienie tych blach, no i kolejnym towarkiem jest block REMO którego także wcześniej nie miałem, no i cowbell'a sobie przeniosłem na centralkę.