Są to moje pierwsze bębny które kupiłem za 400zł (bez werbla i blach)
Wiosną zostaną wymienione naciągi na REMO - Pinstripe - Tomy a Werbel Remo - Ambassador Coated centrala zostanie bez zmian, ale przed wymianą nastąpi upragniony i długo wyczekiwany remont bębnów. Talerze będę zmieniał stopniowo począwszy od HH a będzie to jakaś Amedia bądź Sabian B8 - tylko HH i skuteczna wymianę Hardware oczywiście
PS.Plany remontu niżej :biggrin:
Perkusja Amati Beech BD 22x14
FT 16x16
TT 13x11
TT 12x10
SD Premier Artist Maple 14x5,5
Blachy HH 13 Orion Twister
Crash 16 Orion Twister
Ride 20 Doppler Drums Colour line brass - Czerwony
Mini China 12 (własnej produkcji)
Hardware Statywy: Pod werbel prawdopodobnie Amati Reszty nie jestem w stanie określić
Stopa: Mapex (Prawdopodobnie jakaś starsza wersja Mapex P320)
NaciągiWerbel: - Uderzalny: - Evans st dry Rezo: - Remo Weather King Ambassador Snare Tom 12 Prawdopodobnie Jurczuk
Tom 13 Remo ?
Floor Tom 16 Mapex by Remo
Centrala 22 Rezo: Tamburo Uderzalny: Attack
Rezonansy No name
Opis remontu
1.Będę zdzierał okleinę - pozbycie się kleju
2.Szlifowanie korpusów wewnątrz i zewnątrz
3.Regeneracja krawędzi pod kąt 45
4.Załatanie dziury w bębnie basowym po tom Holderze :biggrin:
5.Niezależne zawieszenie tomów
6.Pozyskanie koloru za pomocą bejcy i nałożenie lakieru
7.Polerowanie Lug i Obręczy
8.Zmiana naciągów
9.Poskładanie wszystkiego w całość i granie :biggrin:
Ostatnio zmieniony przez matus2PLA Wto 30 Lis, 2010, w całości zmieniany 34 razy
Na razie to dopiero je kupiłem na początek będą a później pomyślimy.
Ale najpierw to muszę uzbierać na nowe naciągi na kotły i werbel na centralce jest jakiś attack w miarę dobry
Odnośnie blachy do hatu to wszystko zależy co grasz.Jeżeli grasz coś ostrego to możesz lużno,ajeżeli chcesz mieć ,,cyk,, to raczej na lużno.Ale raczej nie na Twoich Twisterach.Na cyk są po prostu za ciche.Wiem bo je miałem.
Foty werbla dimavery, nie ma się czym chwalić ale zawsze jakieś brzmienie jest, na razie mi nie zależy na brzmieniu więc go wybrałem.
Niektórzy zapewne mają gorzej lub w ogóle sprzętu nie posiadają
TRIBAL
Wysłany: Nie 12 Paź, 2008
ooo widzę, że masz orionki? nie chcesz 18" z serii twister może kupić? Mam ją miesiąc, półtora, a co do ceny to sie możemy dogadać
Dużo błędów itp itd.
Zagrałem to bez jakiś tam ćwiczeń tylko tak od razu.
Proszę o komentarze itp.
p.s Mam perkę już ok 3 miesięcy więc powinienem umieć trochę lepiej ale nie miałem bardzo czasu ćwiczyć
Ostatnio zmieniony przez matus2PLA Wto 16 Lis, 2010, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: Sob 25 Paź, 2008
co do filmiku to powiem pare rzeczy...bardzo czesto powtarza ci sie jeden motyw na werblu przy przejsciach, postaraj sie troche je urozmaicic, i cwicz wprawki, bo wiekszosc tego co grales to jedynki, a zwykle paradiddle moga bardzo zmienic przejscie...jak na 3 miesiace to zdecydowanie za malo werbla, ale jednak do przodu...
keep groovin!
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Zamierzam rozbudować swój zestaw, ale to jak się trochę więcej nauczę, może wiosną.
To co zaznaczone w czerwonej ramce to oczywiście do rozbudowy, od razu powiem bo wiem że będziecie polecać lepszy "towar" ale mi jak na razie na brzmieniu nie zależy więc kupuję tańsze rzeczy
Wysłany: Nie 26 Paź, 2008
zamiast kupowac twistery, zainwestuj lepiej w staggi, cena ta sama, a staggi masz juz zrobione z b20 i beda brzmialy o niebo lepiej
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Zainwestuj w Staggi, jeśli chcesz Oriona to Revolution Pro, Rage Bass, ewentualnie Solo Pro.
Na Twistery i MSX naprawdę szkoda kasy.
Chyba, że Twisterowską chinę za jakąś śmieszną kasę wyhaczysz, jedyna godna polecenia blaszka z tej serii
Zastanawia mnie po co Ci tyle blach, Nie lepiej jak narazie kase zainwestować w nauke? Wydasz pieniadze na niepotrzebny badziew, a pozniej bedziesz narzekał, że kupiles takie gowno niepotrzbnie. Liczy sie jakosc, nie ilosc rob jak chcesz ale takie jest moje zdanie i wiekszosci forumowej napewno tez.
No tak remont to konieczność, ale wymiana naciągów musi nastąpić wcześniej chyba:/
Brzmienie werbla jak dla mnie genialne mimo słabej akustyki, ale mam zastrzeżenia co do brzmienia bębnów
Foto
Fajny zestaw! takie same rozstawienie jak moje.
Posłuchaj mojej rady uważnie.. NIE KUPUJ HIHATU 'SABIAN B8' KUP Z AMEDI.
Załóż sobie też Evansy G2 coated i bedziesz miał fajne bebny ^^