_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
@515
zacznę może od hi-hatu. rozumiem, że pytasz o kombinację Meinla i Tosco (14" Paiste 2002 to chyba jasna sprawa). Talerze do złożenia hi-hatu 13" zakupiłem (niemal w cenie złomu) w celu małego eksperymentu. Jedynymi wspólnymi cechami tych blach był rozmiar 13" i to, że są to dobrej klasy blachy. Obie blachy pochodza z dolnych części pierwotnych hi-hatów. Jak dla mnie konfiguracja Tosco-góra , Meinl-dół brzmi lepiej więc tak ją zostawiłem. Eksperyment okazał się na tyle udany, że wciągnąłem ten hi-hat na stałe do zestawu. A propos Tosco (włoska firma, obecnie w posiadaniu Sabiana)...jeśli miałbym ją do czegokolwiek porównać to najbliżej jej chyba do Agopa Traditional (podobna obróbka "Rotocast" i materiał).
Co do reszty- ze splasha Meinla Raker'a jestem bardzo zadowolony. ten konkretny talerz pochodzi z pierwszych serii bodajże z połowy lat 90-tych. jest miły dla ucha-ciężko jest na odległość opisać brzmienie więc może na tym poprzestane . cóż mogę więcej powiedzieć-chyba tylko tyle, że nigdy mi przez myśl nie przeszło coby go zmienić na inny.
Centralka Prestige Session Select - bliski kuzyn seszyna. różni się głównie drewnem - klon/machoń. to chyba główna różnica (jeśli się mylę, poprawcie mnie)
Centralka Prestige Session Select - bliski kuzyn seszyna. różni się głównie drewnem - klon/machoń. to chyba główna różnica (jeśli się mylę, poprawcie mnie)
Oyster chyba tez ma Prestige Session Selecta, tak czy siak nie jest to po prostu pierwsza wersja SRX? (tomy masz chyba SRX ?)
swoja droga jak Ci sie udalo znalezc takie bebny w podobnych kolorach?
no wlasnie apropos werbla - ten FMX to MMX + zewnetrzna warstwa egzotyczna czy jak?
@Qbs
kolorów nie dobierałem, poprzedni właściciel sie tym zajął-jeden z forumowiczów:) . ja kupiłem cały zestaw w tej konfiguracji. tomy to SRX.
co do FMX to jest to MMX z limitowanym wykończeniem.
@oyster
co do porządku w kanciapie to faktycznie nieźle to na fotkach wygląda. akurat byliśmy świeżo po sztooce, sprzęt był złożony więc małe świąteczne porządki poczyniliśmy. ot cała tajemnica
@Qbs
kolorów nie dobierałem, poprzedni właściciel sie tym zajął-jeden z forumowiczów:) . ja kupiłem cały zestaw w tej konfiguracji. tomy to SRX.
co do FMX to jest to MMX z limitowanym wykończeniem.
zostaje mi nic tylko zazdroscic i dalej kompletowac mojego sessiona/mastersa ;]
@Qbs
życzę powodzenia i wytrwałości w kompletowaniu. efekt końcowy napewno będzie wart wysiłku.
@istanbul drummer
względy praktyczne - mniej noszenia, mniej potrzebnego miejsca i wszystko pod reką. jedyny problem jest przy pierwszym rozstawieniu, mi zajęło to pół dnia zanim ustawiłem wszystko pod siebie i nie było żadnych kolizji ramion.
eeeee zią, aleś się cudeńka dorobił. Czas wypróbować w boju
Jaką wspólną sztukę trza zainicjować
(jest nowa kapela, a to pisałem ja, twój zią z krakowa)
Gratuluję. Super sprzęt. Zaraz po... a raczej przed moim Amati chciałbym mieć taki właśnie secik SRX-a w tym rozmiarze. No i Paiste'y moje ulubione. Nic dodać, nic ująć - ekstra.
_________________ Trzeba ćwiczyć bardzo, bardzo dużo..... nigdy tego nie robiłem..... bardzo tego żałuję.
Pozwole sobie odkopać temat. Gratuluje ci bębnów i całego bębniarskiego sprzętu. Na uwage z mojej strony zasługuje również salka w której masz możliwośc grać, dla mnie to poprostu ideał, gdzie nic nie wala sie po ziemii, wszytsko równiutko poprzyklejane itd.
Bębny bębnami, werble werblami, chata fajna, ale talerze cudo! Jak Ci się udało skompletować custom-shopy? Zamawiałeś, czy to te starsze, jeszcze produkowane seryjnie? Te instrumenty są rewelacyjne.
@lukasz
to Custom Shop'y z lat 90'. kompletowanie zajęło mi ok 1,5-2 lata. sciągałem z przeróżnych miejsc. wydawało się to przedsięwzięciem karkołomnym, ale później jakoś tak się rokręciło, że...reszte moich Custom Shop'ów zaprezentuje w kolejnych odcinkach przy okazji specyfikacji kolejnych zestawów.
Gratuluję cierpliwości, chyba zrobię to samo. Trzy lata temu sprzedałem sprzęt w cholerę, ale teraz ponownie zanosi się na granie. Na razie leci do mnie najnudniejszy werbel świata, więc mam trochę czasu na poszperanie w poszukiwaniu blaszek. Tak czy siak czekam niecierpliwie na resztę Twojej stajni